Skocz do zawartości

Jaxon Symbian HX Supra spin 3-15

Tata Filipa

Rekomendowane odpowiedzi

ktos mial mozliwosc zobaczyc roznice miedzy tymi trzema modelami symbiana , między razorem , supreamem i tym 3cim. jak z ich szybkoscią.

Kupiłem Supreme w zeszłym roku, tak na szybko bo cały sprzęt miałem w Szwecji a potrzebowałem kijek na wakacje.

Jak się nie mylę to było 2.32cm 4-18g. Stwierdziłem - będzie do okonia na ciężko i szczupaka na lekko. Kij zweryfikował moje założenia.

Sztywna pała, nie wiem skąd wytrzasneli te cw. Ja bym go opisał jako 8-35g. Latał z niego Herring 16cm na wkrętce 7 czy 10g.

Na Wiślane oranie po dnie się nadaje :) i jakieś tam nawet czucie w nadgarstku jest :P Jako duży plus - waga. Mój miał chyba mniej o 4g niż podaje producent :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Kurcze czy macał ktos tego razora do 10g , chce zamowic i bardziej skąłmnia mnie razor z uwagi na uchwyt , ale nurtuje mnie pytanie czy bedzie to to samo co supra do 9g . roznica wagowa mi nie przeszkadza.

Wylicytowałem sobie ostatnio razora 2-12g 2.72m. Miał być pod klenio-jazie a bedzie pod bolenia.. i to nie na lekko. Realnie 5-25g bym dał. Kij grubszy od wyżej wspomnianego Supreme 4-18g. 

• Like 1

Wylicytowałem sobie ostatnio razora 2-12g 2.72m. Miał być pod klenio-jazie a bedzie pod bolenia.. i to nie na lekko. Realnie 5-25g bym dał. Kij grubszy od wyżej wspomnianego Supreme 4-18g. 

U w takim razie pod okonia tylko supra. sadze ze 2.13 2-10 moze być jeszcze mocniejsza laga ale moge sie mylić

Pod okonia, jak chodzi o Jaxona to tylko najniższe CW, tj te kije do 7g. Tymi do 12g już można ciągnąć szczupaki.

Nie pisz herezji. Wszystkie do 7to wklejki, zarówno w supra spin jak i alteza. Weź ten do 9 z supry i połów a potem opinie wyraź. Jak ci nie podpasuje to na giełdę. Sprzedaż bez problemu.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin

• 2 lata później...

Generalnie cała seria Symbian łącznie z altezza bo to też blanki raczej te same jest mega udanym produktem . Mogłyby być tylko ubrane w lepsze ringi i . Jacek swoim razorze 211cm do nibyv10g jestem zakochany. Mam dwa jeden będzie teraz przezbrajania. A co te blanki mogą dźwignąć bajaaa

• Like 1

Generalnie cała seria Symbian łącznie z altezza bo to też blanki raczej te same jest mega udanym produktem . Mogłyby być tylko ubrane w lepsze ringi i . Jacek swoim razorze 211cm do nibyv10g jestem zakochany. Mam dwa jeden będzie teraz przezbrajania. A co te blanki mogą dźwignąć bajaaa

A do czego używasz tego razora do 10g ?

A może miałaś w ręku tego do 15g 211cm.

razora mam zawsze w bagazniku , i uzywam go dosłownie do wszystkiego od powiedzmy 4 , 5 g z gumisiem do max 3 cale do max 20 i 3 cale bez obawy o cokolwiek niedobrego , bo jak musze to zakladam te 20g miotam tym jak szatan , i tam sie nigdy nic niedobrego nie stało , to powiedzmy taki blank inshure heh , kij na srednio lekko ktory bez problemu ogarnia ryby powyzej 80cm z wszelakich gatunków , sumki po 130+ też ma na koncie

• Like 1