Skocz do zawartości

Sumy 2017

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Wbrew pozorom nie wyrobiłem masy wedkogodzin.
Ze 30 się uzbiera.

Kwestia wytypowania miejsca. Jak jest w miejscówce i aktualnie żeruje, wali w pierwszych rzutach. Jak odpoczywa, trzeba go sprowokować. Ale przeważnie i tak nie rzucam dłużej niż 1,5h. Zresztą mniej więcej tyle trwa moje przeciętne łowienie :(.

• 3 tygodnie później...

Gratulacje!

Tak z ciekawości, ile trwał hol?

Raz uparcie walczyłem 2h40min, na granicy wytrzymałości mocniejszego sprzętu (kij do 40gr, plecionka 0,16), pękła linka.

Później parokrotnie w takiej sytuacji, kończyłem po ok.30-40min, blokując szpulę rozginałem haczyk lub urywałem linkę.

A ta ryba pewnie z łódki, bo z brzegu to... marne szanse.

Gratulacje!

Tak z ciekawości, ile trwał hol?

Raz uparcie walczyłem 2h40min, na granicy wytrzymałości mocniejszego sprzętu (kij do 40gr, plecionka 0,16), pękła linka.

Później parokrotnie w takiej sytuacji, kończyłem po ok.30-40min, blokując szpulę rozginałem haczyk lub urywałem linkę.

A ta ryba pewnie z łódki, bo z brzegu to... marne szanse.

ok 1,5h, tak z łódki...wędka trochę ucierpiała (rozkleił się uchwyt od kołowrotka)

Witam Koledzy! Gratuluję wszystkim pięknych wąsów :) Oto mój dzisiejszy byk...do magicznej granicy zabrakło kilka cm, ale na mojej wodzie i będąc samemu nad wodą to i tak spełnienie marzeń i emocje jakich długo nie zapomnę...oj dał popalić!

Przepraszam za fatalnie przyciętą fotę ale to na szybko i tak wyszło :P

post-59057-0-27030700-1503861423_thumb.jpg

• Like 18

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Miły początek jesieni.Ruszyło Wisełką to i wąsy się ruszyły. Wczoraj trafiłem na intensywne żerowanie i udało się skusić na Dorado Wizard duecik 115 i 145. Stałem nad trzecim ale to był lepszy cwaniak i tylko trącił lekko wobka, nie do zacięcia.

post-58605-0-70245600-1506059798_thumb.jpg

post-58605-0-77143900-1506059863_thumb.jpg

• Like 29

Sumy żrą jak szalone. Ta metrówka wypluła z pół kilo uklei i jeszcze miała przełyk i paszczę zapchane rybkami. Nałożył się impuls ochłodzenia i podniesiona woda która zgromadziła drobnicę w zastoiskach. Trzeba tylko trafić taką stołówkę i jazda. 

• Like 4

Trzy największe ryby z kilkudziesięciu jakie złowiliśmy z Danusią na ostatnim wyjeździe :)

255cm                                                                        257cm                                                                  263cm

post-51993-0-54160400-1507150912_thumb.jpgpost-51993-0-54073500-1507150920_thumb.jpgpost-51993-0-22482600-1507150930_thumb.jpg

Edytowane przez 0ktopus
  • Like 40