Skocz do zawartości

Wedkowanie z plywadelka - Spinningowa opona

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam oddychające śpiochy.Sucho i wygodnie,noga z płetwą nie usztywniona ?źadnym butem.W wodzie o temperaturze 5 stopni 3 polarowe dresy pod sp?łd i komfort termiczny zapewniony.Fale na Bałtyku są groźne tylko te z białą grzywą.Na innych pływa się jak korek,bez strachu.Spływałem raz granicznym bugiem,kamizelka obowiązkowo i uwaga na zatopione drzewa.Z generalnie poł?łw belly jest bardzo odprę?źający,prawdziwy relaks :D

https://lh4.googleusercontent.com/-GbICkzAiPTk/Tcg5x6s0P6I/AAAAAAAAEP8/uFALlWp9NJg/s800/DSC_8061.jpg height=800 width=531

https://lh3.googleusercontent.com/-ZAtL8heaNWI/Tcg53BxCteI/AAAAAAAAEQQ/amNmMXgDHBk/s800/DSC_8101.jpg height=531 width=800

• 2 tygodnie później...

Ja wlasnie zakupilem taniego U (115 euro)

wyglada jak ten (identyczny) co tylko potwierdza spiskowa teorie raczek z chin (bo przez telefon opisali mi go jako produkt airflo wyglada identycznie a dopiero w domu po rozpakowaniu namierzylem logo dlt)

http://www.fish-tastic.com/img/p/449-632-large.jpg

szukam teraz pletw (z braku doswiadczenia kupie cokolwiek byle tanie i ew dokupie lepsze jak bede wiedzial co chce - tak zrobilem z np muchowka i 1sza mi sluzy do dzisiaj to samo z feederem

powiedzcie mi tylko jak pompujecie swoje bb?

bo kupilem elektryczna pompke w lidlu (dzisiaj w irl swieto i sklepy niektore pozamykane a wydalo mi sie, ze elektryczna bedzie ok) i tylko napelnilem bb powietrzem (jest miekki jak kaczuszka.. stosujecie jakies pompki kosmiczne czy kupic byle co (mieszek/taka przydeptywana?) bo po doswiadczeniach z elektryczna zrobilem sie ostrozny.. (ps ta elektryczna ma koncowke do pompowania zaworow shredera - juz to widze jak pompuje nia kolo w rowerze....

Z pompowaniem trzeba uwa?źać aby nie przesadzić. Do swojego dostałem ulotkę na kt?łrej jest ostrze?źenie aby nie przekraczać maksymalnego ciśnienia 2 psi.

Jedno pływadełko załatwiłem tym ?źe pompowałem na kamień,rozerwało się na szwie.Udało się oddać na gwarancję :mellow:

ok spoko mialem taka sama do pontonu, ale wlasnie takic nei moglem znalesc a elektryczna byla tania...

co do cisnienia to 2 psi wydaje mi sie strasznie malo....

na stronce, ktora wczesniej podalem koles podaje raczej 3-3,5 ZTCP.

pisze by byl twardy, ale nei jak skala (ta elektryczna pompuje do max bodaj 2psi i ten moj nawet nei jest sztywny - jest miekki, ze chyba bym go dal rade uszczypnac na krawedziach.

Tak mam podane w instrukcji. Teraz pompuje z wyczuciem nie tak mocno jak poprzednio. Mo?źe to zale?źy z czego jest uszyty? M?łj z cordury.

po pierwsze PSI to jest 0,06 atmosfery!!

albo wszystcy sie myla (lacznie z kolesiem autorem irlandzkiej strony) albo cos tu jest nie tak.

?????????????

po drugie chyba material wierzchu nei ma znaczenia - to raczje pecherz sie liczy?

W moim bb nie bylo nawet metki z nazwa modelu - nic zupelnie....

Moim zdaniem miękki pokrowiec nie potrzebuje du?źego ciśnienia aby dobrze był wypełniony.To instrukcja od mojego

jak to wyglada w praktyce? pompujesz az jest wypelniony i jest jako tako sztywny?

na stronei irlandzkiej gosc pisze ze 2 psi to miekko napompowane

2-3psi to juz sztywnawe

3 psi juz twarde a 4 psi kamien.

ps ale wloski jest podobny do angielskiego tak z 1/3 tej ulotki zrozumialem

Jak oddawałem uszkodzony na gwarancję to gość mi pokazał sw?łj jak ma napompowany.Trudno to określić ale nie jest twardy . Dbam tylko aby dokładnie balon wypełnił pokrowiec bo w sumie to liczy się objętość a nie sztywność pływak?łw.

• 2 tygodnie później...

Outcast zawital.

Wyglada naprawde porzadnie.

Jesli nie bedzie przeciwnosci to w niedziele pierwsze testy :D

Guzu i jak wrazenia z uzytkowania ? :D

Na razie sprzet stoi w suchym doku i czeka na swoja premiere Embarassed

Ostatnio bawie na wyjezdzie, a sprzet zostal w domu...

koledzy ktory model warto kupić Taimen Float Tube SL czy moze Taimen Float Tube FX? doradzcie mi prosze bo podoba mi się łowienie na czymś takim

Miałem ten V kształtny - był ok, tylko ja za cię?źki jestem i d... w wodzie siedziałem. Teraz albo kupię ten H albo p?łjdę w FatCat'a, jak bud?źet pozwoli.Jak wa?źysz mniej niz 90 kg - weź V, jak więcej - rozwa?ź H

koledzy ktory model warto kupić Taimen Float Tube SL czy moze Taimen Float Tube FX? doradzcie mi prosze bo podoba mi się łowienie na czymś takim

Miałem ten V kształtny - był ok, tylko ja za cię?źki jestem i d... w wodzie siedziałem. Teraz albo kupię ten H albo p?łjdę w FatCat'a, jak bud?źet pozwoli.Jak wa?źysz mniej niz 90 kg - weź V, jak więcej - rozwa?ź H

ile wazysz? bo sie zaczynam bac o swoja dupe

ps producent mojego pontonu odeslal mnie na stronke irlandzka (ta co kiedys wyslalem ) jak poprosilem o manuala - no rewelacja

• 2 tygodnie później...