Skocz do zawartości

Wedkowanie z plywadelka - Spinningowa opona

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

to jakiś error, nie płetwy

Ja mam to:

http://www.decathlon.com.pl/PL/r-gomoove-61916029/

To jakas zabawka a nie pletwy.

Te moja na tym zdjeciu wyszly mocno krotkie. W rzeczywistosci sa OK. Poza tym mocowaniem, ktore zaklada stosowanie obuwia z podeszwa a ja plywam w butach do nurkowania.

Guzu, zaprawdę powiadam ci, ?źe błądzisz :mellow:

Miałem to co masz Ty, kacze łapki i są o kant d rozbić. Te z decathlonu robią robotę, u?źywam ich ja i z 4 koleg?łw, zaprawionych bellyboaciarzy, z resztą oni mi je zasugerowali.

Nie jest to mo?źe jakiś wypas, ale bardzo dobrze robią robotę, plus kosztują 70 dyszek...

A trochę płetw przepływałem, w tym Antychrysta płetwy butlonurkowe i to chyba najlepsze co do tej pory miałem.

Guzu, zaprawdę powiadam ci, ?źe błądzisz :mellow:

Miałem to co masz Ty, kacze łapki i są o kant d rozbić. Te z decathlonu robią robotę, u?źywam ich ja i z 4 koleg?łw, zaprawionych bellyboaciarzy, z resztą oni mi je zasugerowali.

Nie jest to mo?źe jakiś wypas, ale bardzo dobrze robią robotę, plus kosztują 70 dyszek...

70 dyszek to ja nie biore takich

znajde tansze w deca tutaj u mnie :D

Ale skoro polecasz tego typu sprzet to na 2012 taki zanabede

Rozmawiajac o napedzie .

Pokazcie czym machacie ! ;)

http://www.mares.com/common/products/mares/detail/410012AUS_Avanti_Superchannel_OH_BL.jpg

kosztowaly niemal tyle co bb i pewnie absolutnie sie nie nadaja na poczatek, ale to Irlandzkka rzeczywistosc - jedyne jakie po tygodniu szukania moglem kupic nie placac za nei wiecej niz za bb (tych krotkich nigdzie nei bylo w wedkarskich)

No to pewnie bede musial pozyskac jakies ekonomiczne pletwale z decathlonu na wiosne 2012.

O tej dlugosci czytalem na stronie tej irlandzkiej - w tym kompendium wiedzy o BB.

Ze wielu ludzi siega po za dlugie pletwy...Ale moze mieli na mysli bardzo dlugie :mellow:

Dam znac jak poszlo!

Dzieki za porady

Guzu

Gooral

zadowolony jestes z takich dlugich ?

Mi sie wydaje ze za dlugie tez nie moga byc, bo meczyc beda przy manewrach i podczas lowienia.

A znow plywania dla samego plywania - robienia dystansow to ja na BB nie uskuteczniam :unsure:

nie mam pojecia bo najczesniej plywam lodka/lapie z brzegu. bb kupilem na specjalne okazje (wiekszosc lowisk to albo waskie kanaly/rzeki albo duze jeziora gdzie wole silnik i echo).

Uzylem go raz ( i pletw tez), ale jako, ze strasznie wialo dalem sobie spokoj po 20 minutach - nie bylem w stanie nawet od brzegu sie oddalic + ciagle musialem walczyc z tym skosem i co sie zajalem poprawianiem pozycji to bach mnie wiatr znosil spowrotem na plycizne do kostek.... Postanowilem przeszyc to siedzenie i odlozylem sprawe do wiosny (ale wlasnie leca do mnie mam nadzieje neoprenowe spiochy i idea odzyla, tylko wlasnie nei wiem co z tym siedzeniem czy go rozprowac czy poprostu przeciac wzdluz i doszyc trojkat z materialu tak by przod i tyl byly w poziomie....

Na na razie u?źywam kaczych łapek bo pływam w neopranach z gumakami. Na p?łźną wiosnę mam zamiar kupić oddychające spodnie ale takie do pasa bez szelek i one są zakończone neopranową skarpetą. Będę miał większy wyb?łr w płetwach ale i mam pytanie : co na skarpetę neopranową aby jej nie uszkodzić?

Widziałem w decathlonie nepranowe buty ale czy jak to wszystko zało?źę to znajdę takie obszerne miejsce na stopę w płetwach?

Na na razie u?źywam kaczych łapek bo pływam w neopranach z gumakami. Na p?łźną wiosnę mam zamiar kupić oddychające spodnie ale takie do pasa bez szelek i one są zakończone neopranową skarpetą. Będę miał większy wyb?łr w płetwach ale i mam pytanie : co na skarpetę neopranową aby jej nie uszkodzić?

Widziałem w decathlonie nepranowe buty ale czy jak to wszystko zało?źę to znajdę takie obszerne miejsce na stopę w płetwach?

nie beda takie spodnie duzo za krotkie? bo po mojemu beda.

450$ za płetwy :huh: Czy kogoś nie za bardzo pogięło? :mellow:

no niby duzo tylko zalezy jak wygladaja w stosunku do innych pletw na rynku.. jak swoje kupowalem to przy bodaj 65 euro byly najtansze w sklepie (reszte byla po 100+ ZTCP nawet sobie glowy nei zawracalem dokladnym sprawdzaniem)

Ps 450 to masz za superduper model Zwykle byly po 180.

To przy cenach innych wedkarskich/outdoorowych akcesoriow uznanych za najlepsze marek nie wypada tak zle (niedawno sie zagalopowalem bez patrzenia na ceny i kupilem SKARPETY po niemal 30e/para).

Z tym zsuwaniem się z fotela miałem taki sam problem cały czas musiałem się pod ciągać na siedzisko,wiec doszyłem kieszeń z przodu siedziska na całej szerokości zamykanej na zamek błyskawiczny w kt?łra wkładam klin z twardszej gąbki w szczelnym worku foliowym i teraz jest super tyłek jak bym przykleił do fotela i nic nie uwiera, wymiar klina to pełna szerokość fotela długość 20cm wysokość 8cm.

PS; z tym kierowaniem na boki to lepiej na trokach przywiązać dwie paletki i nimi ręcznie się obracać jak samymi płetwami.Poza tym wspomagając się rękoma o wiele lepiej i szybciej się pływa.