Skocz do zawartości

Wedkowanie z plywadelka - Spinningowa opona

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten:

http://www.sklep.wedkarskapolska.pl/sklep-vm/details/2039/405/plywadelka/plywadelka-pozostale/plywadelko-belly-boat-outcast-fish-cat-4.html

To jest ten sam model? Muszę przyznać ze kolega mnie zainteresował tym modelem i takie rady są najcenniejsze, bo z życia. A co Koledzy sądzicie o tym modelu i co możecie powiedzieć o tej firmie,

http://salar.pl/product_info.php/cPath/50/products_id/7777

bo outcast to marka sama w sobie, a o tej firmie nie za wiele można poczytać, a i pływadelko wygląda całkiem solidnie.

Salr to firma mojego dobrego znajomego. Dobrze robią, można spokojnie robić zakupy.

• 3 tygodnie później...

Dziękuję Koledzy za wszelkie podpowiedzi i rady. Zakup już dokonany, udało mi się trafić na ebay'u taki oto model "outcast prowler float tube" za trochę mniej niż polowa ceny katalogowej, dotarło i wygląda super, według sprzedającego użyty jeden raz i na taki wygląda. Mam nadzieję że na majówkę uda mi się go zwodowac i wtedy zdam relacje. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

Dziękuję Koledzy za wszelkie podpowiedzi i rady. Zakup już dokonany, udało mi się trafić na ebay'u taki oto model "outcast prowler float tube" za trochę mniej niż polowa ceny katalogowej, dotarło i wygląda super, według sprzedającego użyty jeden raz i na taki wygląda. Mam nadzieję że na majówkę uda mi się go zwodowac i wtedy zdam relacje. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

Jeszcze musisz go zarejestrować ... daj znać jak go przetestujesz.

Co roku mam ochotę w sezonie zimowym zakupić oponę i się na niej pobawić. .. ale jakoś nie mogę się przekonać... ale widzę ze temat się rozwiną juz na dobre i są naprawdę solidne sprzęty.

Jak miałbym moczyć nogi na tym pływadełku to wolałbym kupić solidny ponton 2-metrowy z sztywną podłogą. Pewnie zapłaciłbym niewiele więcej a komfort łowienia zdecydowanie lepszy. ;)

nie masz pojecia o czym piszesz (chyba, ze odnosisz sie do fotki 1 post wyzej ;P. osobiscie mam duzy ponton z silnikiem, ale poki nie chce trolowac/nie ma daleko/strasznego pradu wole lowic z bb.

Widziałem jak sobie gość pływał tym na akwenie 40h w moich stronach, wrażenia na mnie to nie wywarło, zdecydowanie wolałbym mały ponton z silniczkiem 2-4 kw a nawet ostatecznie na wiosełkach niż machanie płetwami. ;)

E tam... jak samemu nie sprawdzisz to nie ma co oceniać.

Może faktycznie, muszę pożyczyć to od kumpla latem i popływać , zobaczyć czy będzie mi się chciało machać płetwami choć raczej chyba i tak skłaniał bym się że wygodniej było by mi małym pontonem takim do 2 metrów z niewielkim silniczkiem. ;)

• Like 1

Na pontonie 2 metry to najwyżej można browar wypić i to samemu :D a opona mała i dodatkowo są akwenu gdzie nie można łowić z pontonu/łódki

E tam, łowiłem z takiego 2-metrowego i mnie się fajnie łowiło, fakt sam ale wszędzie sobie popłynąłem gdzie chciałem bez wysiłku. Fakt wiele łowisk ma wprowadzony zakaz spiningowania z łódki/pontonu ale coraz więcej tych co dbają o rybostan zakazuje połowu z wszelkich środków pływających a te obejmują i BB.

• 3 tygodnie później...