Night_Walker Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć,Bawię się ostatnio cykadami i szukam jakichś sensownych sposobów na malowanie ich.Lakiery do paznokci to nie moja bajka. Farby proszkowe - nie mam wiedzy, więc jeśli ktoś przerobił temat to miałbym kilka pytań na priv. Malowanie akrylami i lakierowanie....ktoś próbował? Jak z trwałością?Generalnie chodzi mi o uzyskiwanie żywych kolorów i cieniowania, ważne też żeby warstwa farby była możliwie cienka, bo moje cykady mają po 1-2cm i nie mogę ich przeciążać. ps temat był przerabiany na forum, ale nie znalazłem tam potrzebnych info pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Siemka ja zrobilem sobie kilka na.pròbe malowalem akrylami ,aerografem I po wyschnieciu dwa razy domalux wyglada wszystko ładnie mysle ze efekt podobny jak przy malowaniu woblerow niestety nie zribilem zdjecia a wyslalem paczke do szwagra moge podeslac w przyszlym tygodniu .Ja za to szukam czegos sensownego jak.wykonac forme do cykad wiem ze aluminium jest najlepsze cnc ale narazie chcialbym cos samemu wykonac moze masz jakies doswiadczenia odnosnie tematu ,,gips dentystyczny ?" .???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Gips dentystyczny odradzam , raczej skierowałbym uwagę na silikon wysokotemperaturowy . http://jerkbait.pl/topic/90055-silikon-wysokotemperaturowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Gumosil T podobno nie ma za dużo co oczekiwać od tego silikonu to drobnych szczegółów a takie zapewne mają małe Cykady żeby to pięknie wyglądało chyba będzie to średnia półka jeśli chodzi o silikon ale moze to bedzie jakas droga z tego co Doczytałem To to xiameter będzie najlepszy ale ale cena jest masakrycznie Wysoka za pół kilograma około 50 $ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dobra nie zasmiecam juz watku mialo byc o farbach malowaniu cykad nie o formach ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Zwykły gips robi robotę . Podkład nitro ,lakiery do paznokci oraz harclak i ....odpryski się robiąNo ale i tak jestem zadowolony bo przez dwa dni wyleczona po dnie Bugu swoje zrobiła .Tu widać mocowanie kotwiczek 12 bez kółek łącznikowych i polecamy to proste rozwiązanie Może jakiś lakiernik coś podpowie? Jaki podkład oraz utwardzacz do farb ? A ja proszę jeszcze o podpowiedź czy da się malować bez aero ?? Edytowane 16 Maja 2017 przez rybson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dam znac za jakis czas jak moje sie sprawdziły po akrylach I domaluxie Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Jedno jest pewne aby nic nie odpryskiwało musi być mało farby i lakieru . Cienka blaszka pracuje i często się odgina . Dla mnie jaj trwalsze są cykady SS a z tego co pamiętam to chyba kolega Kielo je maluje więc może coś by podpowiedział . Patrząc na nie organoleptycznie na pewno nie są moczone w lakierze . http://jerkbait.pl/topic/14744-woblery-t%C5%9Bwiderski/page-83#entry2105338 Edytowane 17 Maja 2017 przez neor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Najpierw podkład do metalu ,taki ,który wchodzi w reakcję ,bardzo trudny do zdarcia ,po podkładzie można malować już wszystkim , na koniec lakier dwie ,trzy chmurki natryskowe z pistoletu.Takie potraktowanie cykady powoduje odpryski tam gdzie przynęta zderzy się z czymś twardym i nic nie odchodzi płatami ,można też wyginać blaszkę nie powodując łuszczenia.Sama budowa to już inna para kaloszy. Edytowane 17 Maja 2017 przez Kielo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Kielo a czy taki podkład da radę bez pistoletu nałożyć ? Ja tylko ręcznie i po staremu na własne potrzeby robię a nie bardzo mam kasę na testowanie tych wszystkich specyfików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) W szpraju są :-). Edytowane 17 Maja 2017 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafizmafi Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Trochę z innej beczki ale dotyczy cykad... Rzucił mi się kiedyś w oczy post na temat robienia cykad. Pamiętam że były tam wykorzystane śruciny do wyważania spławików. Pamięta ktoś gdzie to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja kiedyś wstawiałem w swoim wątku, ze śrucinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Rafał może to w czymś pomożehttp://jerkbait.pl/topic/43680-fińskie-levusy/?p=1562272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafizmafi Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ja kiedyś wstawiałem w swoim wątku, ze śrucinami.Właśnie o to mi chodziło. Rafał może to w czymś pomożehttp://jerkbait.pl/topic/43680-fińskie-levusy/?p=1562272Dzięki, też się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Łatwe do zrobienia i bardzo łowne przynęty. Z tymi dwoma poradnikami i opisem nalowania Kiela masz więcej niż trzeba na start. Powodzenia i pochwal się gotowymi przynętami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi