Skocz do zawartości

Chrome

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wytrzymałem i muszę napisać. Od lat używam Firefox'a. Jestem super zadowolony. Zwłaszcza system wtyczek rozszerzających jego możliwości bardzo przypadł mi do gustu. Od kilku dni używam Chrome googl'e - NIESAMOWITE! Strony ładują się tak błyskawicznie jakby serwery stały u sąsiadów :D Polecam bardzo. Jerkbait.pl chodzi jeszcze szybciej :D

A czego Wy używacie? Internet Explorer (zresztą najgorsza przeglądarka jeśli chodzi o standardy internetowe) ... umiera. :D

Pozdrawiam

Remek

Od wczoraj Chrome męczę - o ile niektóre przyspieszyły znacznie, to denerwujące jest opóźnienie między otwartymi stronami - po przełączeniu czekam ze 3 sek zanim przeskoczy kolejna zawartość.

Wydaje się, ze strony w stosunku do FF są lekko mniejsze - szczególnie na j.pl, czytałem art i ostro wytężałem wzrok, gdy na FF jest to bezproblemowe, marginesy po bokach wydają się być mniejsze i tekst większy?

Irytuje mnie też zwijanie się otwartych podstron w coraz mniejsze punkty, w efekcie przy otworzonych np 30 mamy mini - punkty do kliknięcia, i to na 22 monitorze. Wyobrażam sobie, ze na mniejszym może być z tym problem. FF je zmniejsza do pewnego momentu a później sie je przewija..

Trochę zachodu z ustawieniem gestów myszy, nie chciały się włączyć, z 20 minut to zajeło.

http://antyweb.pl/firefox-musi-duzo-nadrobic-w-stosunku-do-c hrome-wyniki-testu-przegladarek/

W szranki stanęły ze sobą Firefox, Opera, Chrome, Internet Explorer i Safari. Aplikacje te były testowane na dwóch systemach operacyjnych – Windowsie i MacOS. Co więcej, przetestowano je na wszelkie możliwe sposoby. Serwis publikuje w artykule między innymi czasy uruchamiania przeglądarek, czasy ładowania poszczególnych stron, wydajność wtyczek typu Flash czy Java.

Z opublikowanych wyników można wywnioskować, że Chrome rzeczywiście zaoferował użytkownikom lepsze doświadczenia związane z przeglądaniem internetu. Jego architektura sprawiła, że włącza się szybciej, szybciej ładują się też strony internetowe.

Ja w 90 % korzystam z chrome.

Ale zaawansowane formularze stron z danymi - bazy danych online itd. jednak lepiej chodza w IE.

Nie wszystkie funkcje sa dostepne podczas pracy z Chrome.

Guzu, ale chrome to właściwie małe dzieciątko w porównaniu z IE. Za dwa lata IE ... będzie niszowy - pozostanie chrome, firefox oraz ... może safari (bo kierunek świata to mobility a tutaj iPad rządzi).

Pozdrawiam

Remek

• 2 tygodnie później...

wlasnie przysiadlem troche do chroma i forum w jego wersji i ... musze przyznac ze ejstem pod WIELKIM WRAZENIEM. popiernicza to jak maly samochodzik. faktycznie duuuuuzo szybciej sie wszystko wczytuje i jest kilka fajnych dodatkow ktorych mi brakowalo w operze a o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialem dopoki ich nie zobaczylem w chromiku :mellow: