Harjer Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Przekonałem się, że tak naprawdę nie ma konieczności wyjazdu np. do Szwecji, by złowić piękne okazy szczupaków. Wystarczy dobrze zapoznać się z naszymi wodami i korzystać z okazji. Ja z Juniorem przebywając na urlopie nad morzem wyprawiliśmy się na jedno z jezior ziemi zachodniopomorskiej i pozostały miłe wspomnienia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Jeziora ziemi zachodniopomorskiej to temat tak obszerny i zróżnicowany, że nie wiem, czy jest sens omawiać go w jednym wątku. Jezior jest masa, jedne lepsze, drugie gorsze. Presja wędkarska różna. Kłusownictwo na potęgę, czasem w skali trudnej do wyobrażenia. Z pewnością dobrze zrobiłeś nie ujawniając nazwy jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Jeziora ziemi zachodniopomorskiej to temat tak obszerny i zróżnicowany, że nie wiem, czy jest sens omawiać go w jednym wątku. Jezior jest masa, jedne lepsze, drugie gorsze. Presja wędkarska różna. Kłusownictwo na potęgę, czasem w skali trudnej do wyobrażenia. Z pewnością dobrze zrobiłeś nie ujawniając nazwy jeziora.Tak właśnie było w czasie naszych dwóch wyjazdów na jezioro, mam na myśli kłusowników. Byłiśmy tego świadkami, dlatego też uogólniłem nazwę wątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 No chlopaki ale napierdzieliliscie ryb,szwecja siada .Fajna ryba ,ale nie porownujmy jednego fartu do ryb skandynawii.Powodzenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 No chlopaki ale napierdzieliliscie ryb,szwecja siada .Fajna ryba ,ale nie porownujmy jednego fartu do ryb skandynawii.Powodzenia.Jasne, u nas to jest tak, że co niektórzy chcieliby mieć pełne siaty i wypakowany zamrażalink w lodówce. Więc życzę Ci takich fartów. i "pierdzenia" Czarno na białym napisałem, że nie koniecznie musimy jechać np. do Szwecji, by połowić ładne szczupaki i absolutnie nie porównuję tej wody do akwenów skandynawskich. Jak uważasz, Żarnowiec ? Iluż to spinningistów corocznie doznaje tam niesamowitych emocji. Nie każdy może pozwolić sobie na wyjazd do skandynawii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Ja też po przeczytaniu wstępu myślałem że na filmiku będzie jakiś mix z przynajmniej 10 holów szczupaków . Ale gratuluje rybki, bardzo ładna i na dodatek złapana w pięknej scenerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Interesują mnie dwa jeziora -będgoszcz i resko przymorskie, czy ktoś w nich łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Interesują mnie dwa jeziora -będgoszcz i resko przymorskie, czy ktoś w nich łowił? Na będgoszczy 2 razy byłem. Podbij na pw. to Ci co nieco napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek C. Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Gratuluję udanego wędkarskiego urlopu. Ja w tym roku niestety jeszcze nie miałem okazji rozpocząć sezonu spinningowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Jezioro Będgoszcz piękne i bez ryb. Sieci wszędzie i kormoranów mnóstwo, to przez nie drzewa na wyspach i brzegach jeziora są już poschnięte. Jeżeli warto jeszcze coś tam łowić na spinning to okonie z łodzi, a od "miejscowych" wiem, że szczupaka tam dawno nikt nie widział.Spędziłem ostatnie 5dni w okolicach Reska i niestety, nie miałem okazji tam połowić, ale w sklepie wędkarskim w Kołobrzegu i dostałem info, że jest tam szczupak, sandacz i okoń. Trzeba zacząć obławiać tę głębszą część bliżej Karcina. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez MarcinW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi