Skocz do zawartości

Jeziora ziemi zachodniopomorskiej

Harjer

Rekomendowane odpowiedzi

Przekonałem się, że tak naprawdę nie ma konieczności wyjazdu np. do Szwecji, by złowić piękne okazy szczupaków. Wystarczy dobrze zapoznać się z naszymi wodami i korzystać z okazji. Ja z Juniorem przebywając na urlopie nad morzem wyprawiliśmy się na jedno z jezior ziemi zachodniopomorskiej  i pozostały miłe wspomnienia :)

• Like 11

Jeziora ziemi zachodniopomorskiej to temat tak obszerny i zróżnicowany, że nie wiem, czy jest sens omawiać go w jednym wątku. Jezior jest masa, jedne lepsze, drugie gorsze. Presja wędkarska różna. Kłusownictwo na potęgę, czasem w skali trudnej do wyobrażenia. Z pewnością dobrze zrobiłeś nie ujawniając nazwy jeziora.

Jeziora ziemi zachodniopomorskiej to temat tak obszerny i zróżnicowany, że nie wiem, czy jest sens omawiać go w jednym wątku. Jezior jest masa, jedne lepsze, drugie gorsze. Presja wędkarska różna. Kłusownictwo na potęgę, czasem w skali trudnej do wyobrażenia. Z pewnością dobrze zrobiłeś nie ujawniając nazwy jeziora.

Tak właśnie było w czasie naszych dwóch wyjazdów na jezioro, mam na myśli kłusowników. Byłiśmy tego świadkami, dlatego też uogólniłem nazwę wątka.

No chlopaki ale napierdzieliliscie ryb,szwecja siada ;) .

Fajna ryba ,ale nie porownujmy jednego fartu do ryb skandynawii.

Powodzenia.

Jasne, u nas to jest tak, że co niektórzy chcieliby mieć pełne siaty i wypakowany zamrażalink w lodówce. Więc życzę Ci takich fartów. ;) i "pierdzenia"  :lol:

Czarno na białym napisałem, że nie koniecznie musimy jechać np. do Szwecji, by połowić ładne szczupaki i absolutnie nie porównuję tej wody do akwenów skandynawskich. Jak uważasz, Żarnowiec ? Iluż to spinningistów corocznie doznaje tam niesamowitych emocji. Nie każdy może pozwolić sobie na wyjazd do skandynawii.

• Like 1

Gość szkutnik

Ja też po przeczytaniu wstępu myślałem że na filmiku będzie jakiś mix z przynajmniej 10 holów szczupaków ;) . Ale gratuluje rybki, bardzo ładna i na dodatek złapana w pięknej scenerii.

• 2 miesiące temu...

Jezioro Będgoszcz piękne i bez ryb. Sieci wszędzie i kormoranów mnóstwo, to przez nie drzewa na wyspach i brzegach jeziora są już poschnięte. Jeżeli warto jeszcze coś tam łowić na spinning to okonie z łodzi, a od "miejscowych" wiem, że szczupaka tam dawno nikt nie widział.

Spędziłem ostatnie 5dni w okolicach Reska i niestety, nie miałem okazji tam połowić, ale w sklepie wędkarskim w Kołobrzegu i dostałem info, że jest tam szczupak, sandacz i okoń. Trzeba zacząć obławiać tę głębszą część bliżej Karcina. 

Edytowane przez MarcinW