Skocz do zawartości
  • 0

Szóste urodziny jerkbait.pl!

admin

Pytanie

Witam wszystkich,

Dokładnie 24.08.2005 powstała strona jerkbait.pl. W tym tygodniu świętujemy jej sz?łste urodziny. Jak ten czas szybko leci!

Początkowym moim zamysłem było stworzenie małej, hobbystycznej strony, kt?łrej celem było skupienie w jednym miejscu miłośnik?łw jerkowania. P?łźniej przeistoczyła się?ona w obecnie jedno z największych w Polsce społeczności miłośnik?łw połowu ryb drapie?źnych. Czego nie było po drodze? Trudno powiedzieć. Dla mnie to niesamowita przygoda, dzięki kt?łrej wiele się nauczyłem, poznałem wielu fantastycznych ludzi. Byliśmy w czasopismach, telewizji oraz radio. Opublikowaliśmy całą masę (ju?ź kilka set!) r?ł?źnych artykuł?łw związanych z technikami połowu, rodbuildingiem, sprzętem wędkarskim. Przeprowadziliśmy wiele ciekawych wywiad?łw z czołowymi postaciami świata wędkarskiego - zar?łwno tymi polskimi jak i zagranicznymi. Opublikowaliśmy ju?ź trzy razy własny kalendarz z zdjęciami naszych forumowicz?łw. Wszystko to zrobiliśmy po to by szerzyć wiedzę z zakresu nowoczesnego wędkarstwa, kt?łre co warto podkreślić na naszym portalu zostało oparte na zasadach Catch and Release.

Dzisiaj, po 6 latach działalności odwiedza nas kilkadziesiąt tysięcy (!) unikalnych u?źytkownik?łw miesięcznie (jesteśmy bardzo blisko przekroczenia setki tysięcy). Nasza strona jest odwiedzana miesięcznie setki tysięcy razy, a same odsłony liczymy w milonach miesięcznie. Na forum zarejestrowało się ponad 5000 wędkarzy, a liczba wiadomości na forum to ju?ź ponad 200 tysięcy.

Czy poprzestaniemy na laurach? Czy jesteśmy do końca zadowoleni z obecnego stanu rzeczy? Osobiście cieszę się, ?źe liczby rosną jednak to tylko dane statystyczne. Na pewno chciałbym by pojawiały się?nowe tematy, więcej interesujących artykuł?łw, ciekawych wątk?łw by dyskusje trwały w nieskończoność. Tutaj jednak dochodzę do kolejnego wa?źnego aspektu - u?źytkownicy, kt?łrzy tworzą portal. Niniejszym chciałbym Wam wszystkim podziękować za wsp?łlne 6 lat. To Wy tworzycie społeczność jerkbait.pl, to Wy nadajecie portalowi kolorytu, unikatowości na polskim rynku. Bardzo Wam dziękuję!

Co dalej? Na pewno czekają nas zmiany. Portal bardzo się rozrasta i trzeba zmian. Pracujemy nad nimi i mam nadzieję, ?źe niebawem zrobimy pierwszą odsłonę drobnych modyfikacji.

Jeszcze raz - wielkie podziękowania dla Was wszystkich!

Pozdrawiam

Remek

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam wszystkich,

Dokładnie 24.08.2005 powstała strona jerkbait.pl. W tym tygodniu świętujemy jej sz?łste urodziny. Jak ten czas szybko leci!

Początkowym moim zamysłem było stworzenie małej, hobbystycznej strony....itd.

Za co dziękuję - właścicielowi, moderatorom, administratorowi i u?źytkownikom J.pl

I STO lat.

• 0

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Jedziemy dalej. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje zmian, poprawy funkcjonowania forum. Piszcie do mnie na priv. Część propozycji została ju?ź wprowadzona, część będzie. Dla mnie bardzo istotna jest informacja zwrotna, kt?łra mogłaby z jerkbait'a zrobić jeszcze bardziej funkcjonalne i miłe dla Was środowisko w internecie - miejsce wymiany doświadczeń, umawiania się na ryby, budowania wiedzy.

Pozdrawiam

Remek

• 0

6 lat - kawał ?źycia. Z drugiej strony, jak przypominam sobie początki, to wydaje mi sie ?źe było to WIEKI temu :lol: więc mo?źe jednak to nie tak du?źo :D

Ostatnio w jakiś dyskusji na priv napisałem ?źe dla mnie jerkbait jest jak rzeka - niby znajomy ale zawsze trochę inny. Sam jestem ciekawy co jeszcze przed nami i dokąd to wszystko nas zaprowadzi :D