Luckyguliver Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Zainteresowala mnie przyneta zwana trout worm ktora opisywana jest przez niektorch jako killer pstragowy. Nie lowilem nie wiem, w tej chwil zdaje sie na opinie innych:) Mam kilka pytan do uzytkownikow tej przynety jako, ze zaczela mnie trawic goraczka pstragowa i szukam czegos innego niz wobki i blaszki:) -Jakich konkretnych producentow byscie mogli polecic?-Jak prowadzicie ta przynete?-Zauwazylem, ze niektorzy nadziwaja te wormy na taka duza kolorowa glowke jigowa. Czy to poprawia jej skutecznosc? Czy moze na czeburaszcze sprawdzie sie rownie dobrze?-Czy sprawdzi sie na innych gatunkach?-Czy wieksza przyneta to wieksza ryba? http://www.berkley-fishing.com/berkley-bait-soft-bait-berkley-powerbait/powerbait-power-floating-trout-worm/1317147.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodeek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ja kupiłem kiedyś coś takiego http://savage-gear.com/pl/product/lrf-micro-ragworm-kit/ Szczere to nie miałem okazji na to łowić jeszcze ale mam to uzbrojone w główki 0,8gr i 1,5gr i w sumie jedyne łowienie to troszkę pod prąd pod przeciwny brzeg i dać przynęcie samej pracować kontrolując spływ (chociaż w tym przypadku pewnie bardziej doświadczeni się wypowiedzą). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie wiem czy widziałeś ten odcinek https://m.youtube.com/watch?v=jvqrYLHoUhk. Konrad używa tu wormów właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Bardzo podobne wormy ma forma phoenix , sprawdzały mi się na okonie. Pstrągi też nie pogardzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 @Żbiku posta napisalem wlasnie pod wplywem tego filmiku. @Karpiu95 dawno temu zakupilem troche tych worm'ow od Phoenix'a ale jakos mi nie przyniosly sukcesu na lowisku okoniowym. Moze nie mialem wtedy wystarczajaco lekkiego sprzetu zeby nimi lowic? Te wormy Phoenixa sa naprawde filigranowe...czy zlapales jakiegos wiekszego garbusa na to? Jak je zbroisz? Ps Dlaczego temat powedrowal do poczekalni? Przeciez nic nie ma na forum konkretnego na ten temat. Temat zbyt niszowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 zbroiłem je krótkim hakiem + czeburaszka. Okazów nie łowiłem , ale nie poświęciłem tej przynęcie jakoś specjalnie dużo czasu. Łowiłem na te wormy jakieś okonie , ale mimo wszystko na okonie wole inne przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Przerzucielm wczoraj wieczorem troche filmikow na you tube i okazalo sie, ze w USA numerem jeden jest robal w kolorze rozowym! http://www.berkley-fishing.com/berkley-bait-soft-bait-berkley-gulp/gulp-floating-trout-worm/1285370.html Myslalem, ze najlepiej bedzie wrzucic cos do wody co wyglda jak pijawka lub rosowka a tu zupelnie na odwrot! Dziwi mnie fakt ze pstrag nie omija takiego rozu z daleka bo przeciez co mu to ma przypominac? Amerykanie zapinaja to na glowke jigowa a la wacky rig czyli hak idzie w polowe takiego robaka a nie za sam ogonek. Kupie sobie paczke takich robali i przetestuje nad woda w nastepnym miesiacu. Dam znac co z tego wyszlo. Edytowane 17 Maja 2017 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi