Skocz do zawartości
  • 0

Walka z dezinformacja uprawiana na allegro - postawa godna pochwaly

Guzu

Pytanie

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuję Panom Szanownem za wsparcie moralne.. :D

Mojej aukcji ju?ź nie ma bo:

Witamy,

Z przykrością informujemy, ?źe następujące Aukcje/przedmioty zostały usunięte z serwisu Allegro:

TEAM DAIWA-S2500iA polemika ze srutu tutu.... :D)) (1789769417)

Usunięte Aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, kt?łre obowiązują w serwisie Allegro.

W naszym Serwisie umieszczać mo?źna tylko i wyłącznie oferty sprzeda?źy konkretnych towar?łw/usług. Nie jest dozwolone wykorzystywanie formy Aukcji Allegro w celu ogłoszeniowym i reklamowym - opis nie mo?źe słu?źyć jako reklama oraz spos?łb promocji swojej działalności, towar?łw oraz usług, kt?łre nie są oferowane na Aukcjach Allegro. Zakaz dotyczy tak?źe wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Takie działanie narusza punkt 3a Załącznika numer 2 do naszego Regulaminu.

Niedozwolone jest r?łwnie?ź zamieszczanie w opisie przedmiotu sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, ?źe zakup jest bezcelowy, gdy?ź sprzeda?ź przedmiotu nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie mo?źe te?ź być wykorzystywana jako spos?łb kontaktowania się z innymi U?źytkownikami, wyra?źania opinii na ich temat lub na temat konkurencyjnych produkt?łw.

Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro.

Wystawiając ponownie ten przedmiot - prosimy upewnić się, czy jego opis nie narusza zasad obowiązujących w Allegro. Zaznaczamy, ?źe niezgodność z Regulaminem mo?źe doprowadzić do ponownego usunięcia Aukcji, a nawet do zawieszenia dostępu do Allegro

Czyli Tyberiusz się chyba trochę obraził... :lol:

A mnie chodziło tylko o odrobinę uczciwości... <_< Dla mnie to ka?źdy mo?źe sobie sprzedawać co chce i za ile chce, co mi do tego?, ale świadome czy nieświadome? oszukiwanie, to mnie troszkę ju?ź podkurzyło... No bo jeszcze do prze?źycia są opisiki typu nie będę nic pisał bo ZNAWCY WIEDZĄ CO TO JEST, a w domyśle bo ja nie mam zielonego pojęcia co sprzedaję, ale ju?ź jawnym oszustwem bywają opisy, ?źe sprzedawany produkt ma jakieś cechy, kt?łrych w rzeczywistości nie ma... No kr?łtko m?łwiąc nie lubię jak się ł?źe ludziom w ?źywe oczy, a jak się jeszcze pr?łbuje w ten spos?łb kogoś OSZWABIĆ na parę złotych, to mnie po prostu takie coś wkurwia i ju?ź. Amen.

Panie J?łziu, ju?ź w piątek dostałem liścik emaliowy od innego Allegrowicza:

Treść wiadomości

witam kolegę po kiju.Nale?źalo sie tyberowi za rzetelość,kilka latek temu przekręcił mnie na parę złot?łwek za jeszcze większy luksus. Gratuluję pomysłu!

• 0

Ale?ź Goście szanowny Tyberiusz szampańsko opisuje swoje przedmioty a klient częst tak do końca nieświadomy wartości przedmiotu myśli ?źe chwycił Pana Boga za nogi.

O ile pamiętam na naszym forum były z.....ste no?źe z nieprzeciętnej stali iście jak miecz japaońkiego samuraja :lol: :lol: :lol: .

Sciemniaczy nigdy nie brakowało i brakuje B)

• 0

Oddając raz jeszcze co cesarskie panu Tomaszowi za oświecanie ludu i przeciwstawianie jawnemu wciskaniu kitu trzeba powiedzieć, ?źe jest to walczenie z wiatrakami.

Na innym forum był wątek o oszustwach z allegro. Jeden 'sprzedawca' np. pakował w pudełka po husky jerkach jakieś chińskie badziewie i ludzie to łykali jako produkt Rapali...

• 0

Zastanawiam się w og?łle czy w XXI wieku takie oferty mają jakiekolwiek szanse powodzenia? Przecie?ź są rozmawite por?łwnywarki cenowe, wyszukiwarki etc

Patrzę nieraz i przecieram oczy ze zdumienie za jak śmiesznie niskie ceny oferowany jest sprawdzony, markowy sprzęt w dziale sprzedam na jerkbait.pl - i często widzę ?źe nie sprzedaje sie pomimo tego - tym bardziej się zastanawiam czy takie oferty gdzie oferowane są przeciętnej klasy wyroby za ceny po byku :huh: - czy to w og?łle w dzisiejszych czasach jest mo?źliwe ?źeby znaleźć a?ź takiego jelenia kt?łry na to p?łjdzie :unsure: Mo?źe ci sprzedający największą szkodę wyrządzają sami sobie, płacąc za zamieszczenie ogłoszenia kt?łre nie ma szans powodzenia :lol: mam nadzieję ?źe tak właśnie jest <_<

• 0

@Friko - to chyba kwestia wielkości rynku. I wiedzy odbiorc?łw. Na allegro łatwiej ustrzelić jelenia, bo rynek większy i odbiorca mniej uświadomiony ni?ź na j.pl

Ludzie jak zaczynają przygodę wędkarską to kupują najpierw na allegro, w sklepach wędkarskich, a dopiero w 3 rzędzie na forach...

• 0
  • 0

Czizas, jak zakładałem ?źe jak jeden drugiemu usiłuje wm?łwić sprzęt za dwa koła to się włącza jednak temu drugiemu jakiś dzwonek ostrzegawczy kt?łry sugeruje co najmniej wpisać w google to i owo ale pewnie masz rację :unsure:

Nie doceniasz mocy słowa pisanego.

• 0

Skoro odniosłem wra?źenie, ?źe się Panom Szanownem spodobało ganianie kłamczuch?łw...

To ju?ź mnie z rana całkiem szatan opętał i postanowiłem pociągnąć dłu?źszą serią z biodra... <_< :lol: :lol:

http://allegro.pl/team-daiwa-s-2500-ia-z-chyba-rzetelnym-opi sem-i1796262382.html

I nie sądzę, ?źeby się teraz odwa?źyli wywalić aukcję... :lol:

• 0

ale się uśmiałem :D

BTW czy aukcje są wywalane na ?źyczenie konkretnego alegrowicza czy siedzi ktoś u nich na etacie i sprawdza czym ludzie handlują?

Mo?źe warto zrobić tak, ?źeby zgłosić serwisowi Allegro pr?łbę oszustwa, sprzeda?źy przedmiotu niezgodnego z opisem? Jak się do tego odniosą?