Skocz do zawartości
  • 0

Z wędką przez świat - Amazońska adrenalina - rozmowa z Voitkiem - część I

admin

Pytanie

Cześć,

Wojtka poznałem przez Internet a właściwie ... Bolek Uryn podczas wywiadu, kt?łrego udzielił mi w zeszłym roku (Bolesław Uryn (Boleebaatar) – podr?ł?źnik, wędkarz, fotograf – wywiad – część I oraz część II) powiedział ... chcesz ciekawego, unikatowego wywiadu? - zagadaj z Wojtkiem. Nie wiem czy teraz to dobry okres bo pewnie bawi się na karnawale, ale napisz do niego - będzie ciekawie. W kilka dni p?łźniej napisałem do niego. Um?łwiliśmy się na obszerny wywiad o wędkarstwie na Amazonce. Wojtek od razu mie przestrzegł - jesteś pewien?. W międzyczasie przesłał do mnie kilka zdjęć swoich ostatnich zdobyczy. No c?ł?ź siedząc przy komputerze, tutaj w Polsce, i oglądając zdjęcia kolejnych wielkich i tajemniczych ryb nie było łatwo przejść nad nimi do porządku dziennego. P?łźniej kilka kr?łtkich opowieści o wykinach z ostatnich wypraw i ... po długim wstępie, zdecydowanie z mojej strony, postanowiłem zebrać wszystko w całość. Udało się! Oddaję w Wasze ręce zapis naszego wsp?łlnego dialogu. Jestem przekonany, ?źe wywiad rozbudzi Waszą wyobraźnię, a być mo?źe w zachęci kogoś z Was do wyprawy w tamte rejony czego rezultatem będzie koleja opowieść na łamach jerkbait.pl. Zapraszam!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

SzymusS - będxie, będzie druga cz?ść. Najpierw Krzyśka 3 część - będą dwa mocne artykuły. W opracowaniu kolejne - Bigosa Boliwia ju?ź te?ź u mnie jest. Jednak systematycznie i regularnie. Czekam na innych jak się zaktywują - ja te?ź powoli wychodzę na prostą (oj było cię?źko) i się aktywuję :D

OK, ju?ź zacieram ręce i czekam z niecierpliwością :D

• 0

Mały offtop. Starujesz? Ktoś jeszcze z jerkbaita mo?źe bierze udział? Jakiś mini zlot? W jaki czas celujesz? :D

Koniec offa

Taki jest obecny plan :D Na przeszkodzie mogą stanąć jeszcze: kontuzja oraz targi w f-mie

Chciałem w warszawskim, gdy?ź miałbym pod domem, ale w tym okresie nie ma mnie w pl.

Czas - hehe. To m?łj pierwszy maraton więc chcę dobiec do mety :lol: Ale będę szukał takiego pana z oznaczeniem 4:30

)

U mnie te?ź pierwszy ale celuję trochę ni?źej, 3:59:59 będzie w pełni satysfakcjonujące ale wszystko wyjdzie na trasie

Remku, co do Twojej propozycji jakiegoś zlotu nad Wartą to bardzo chętnie. Mo?źe na jesieni by coś przedsięwziąć?

• 0

U mnie te?ź pierwszy ale celuję trochę ni?źej, 3:59:59 będzie w pełni satysfakcjonujące ale wszystko wyjdzie na trasie

To trzymam kciuki!:D

Ja w pon zrobiłem sobie 20km w 2:10, nie nadwyrę?źając się. Aczkolwiek maraton jest ponad 2x dłu?źszy, więc nie chcę narzucać sobie tępa, tylko jako priorytet postawić przekroczenie mety biegnąc :lol:

Dobra koniec offtopa, bo nas admini pogonią :D

• 0

10 roboczych to ju?ź trochę gorzej Jak rozumiem, kluczowa dla wydłu?źenia wyprawy ponad europejskie standardy jest kwestia dotarcia do Brazylii (choć tu tragedii nie ma), a potem na łowisko – i tu jest gorzej. Podr?ł?źowanie rzeką (jak zakładam, choć do tej pory pływałem tylko mazowieckimi „ciurkami” ) to nie przelot autostradą i tego się niestety nie przeskoczy… :(

• 0

Taka wyprawa to ogromne przedsięwzięcie zar?łwno finansowe jak i mentalne. Nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałbym się tam pojechać na 7-10 dni łowienia, Jeśli ju?ź, to w 2-3 zaufane osoby i na dłu?źej. Oczywiście z przewodnikiem, bo to co przeczytałem stawia włosy na rękach.

Gdzieś tam, głęboko kiełkuje myśl, ?źe mo?źe warto, ale p?łźniej liczę i... Alaska z pstrągami, albo Mongolia z taimieniami wygląda lepiej (bardziej realnie). Chyba się starzeję

• 0

Taka wyprawa to ogromne przedsięwzięcie zar?łwno finansowe jak i mentalne. Nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałbym się tam pojechać na 7-10 dni łowienia, Jeśli ju?ź, to w 2-3 zaufane osoby i na dłu?źej. Oczywiście z przewodnikiem, bo to co przeczytałem stawia włosy na rękach.

Gdzieś tam, głęboko kiełkuje myśl, ?źe mo?źe warto, ale p?łźniej liczę i... Alaska z pstrągami, albo Mongolia z taimieniami wygląda lepiej (bardziej realnie). Chyba się starzeję

A i tak wylądujesz nad pewną wodą na p?łłnocy Europy :mellow:

• 0

A i tak wylądujesz nad pewną wodą na p?łłnocy Europy :mellow:

A ?źebyś wiedział ;) I sprawdzę ile kosztuje jakiś baraczek ?źeby trzymać ł?łdeczkę cały rok :mellow: