ag53 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ale zapomniałeś że nóżki i skrzydełka mają wpływ na pracę korpusu.np nóżki stabilizują owada w nurcie a skrzydełka spowalniają jego opad.zanużanie.Zgadzam się z Tobą. Dlatego napisałem, że "w niektórych typach smużaków odgrywają jakąś rolę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Pierwszy rodzaj skrzydełek do ważek gotowy. Jeszcze spróbuję z osami. Następnie próby z piórkami 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 A tak prezentują się skrzydełka w połączeniu z osopodobnymi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Skrzydełka wg. propozycji @szymanek69. Z piórkami miałem mały problem, po lakierowaniu od strony piórka, zaczęły się zwijać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Andrzeju, te piorkowe swietne!Problem ze zwijaniem znam z pletewek przy konkursowych mini-uklejkach przy pojedynczych jeszcze mozna prostowac podczas wysychania... A te skrzydelka od wazek i pierwszej osy jak sam rysowales olowkiem to co bierzesz na drzenie rak choc wydaje mi sie ze drukarka zrobila robote a Ty rekodzielniczo pwycinales Przed laty byl wywiad z jakims Anglikiem jak do swoich muszek robi takie z zdjec eby byly wyraziste... Dzisiaj przypadkiem w rece wpadly te "eksponaty" co wspominalem... czasem jeszcze w sieci stare fotki wyszukiwarka znajdzie, ale w watku niedostepne juz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Pierwsze skrzydełka dostałem od znajomego, jako wydruk na foli. Z piórek to już moje dzieło . Dalsze próby są prowadzone. Te ważki na zdjęciu są super, muszę spróbować z ruchomymi skrzydełkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Gostek o ktorym wspominalem sam robil zdjecia owadow, zbieral skrzydla po zjedzonych wazkach... Drukowal w powiekszeniu, pporawial linie rapitografem, skanowal, zmniejszal do odpowiednich rozmiarow, jak bylo ok. to drukowal na foliTylko mi ta metoda wtedy wydala sie zbyt zmechanizowana i zrobilem sobie za pomoca krzwika. Te ruchome skrzydelka mialy minikoleczko wklejone zeby polaczenie bylo mocniejsze. Tamten projekt byl bardzo inowacyjny, ale malo uzytkowy. Od czasu do czasu wraca wykonywanie spinningowych wazek (muszkarskie mniej wymagajace...) ostatnio Jacek podejmowal temat i znajomy z Ostrowa; ja moze kiedys, jak beda nowe pomysly i wena.Jak by ktos chcial takie zarysowywane zrobic, to trzeba pamietac o prawych i lewych, zawijaja sie od strony wyciskania. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dalsze próby z piórkami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ostatni typ skrzydełek. Skończyły się mi osopodobne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 A tak prezentują się skrzydełka w połączeniu z osopodobnymi. o kurde . bardzo ł :)adne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Piórkowe skrzydełka przygotowane, teraz jeszcze tylko korpusy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Nabrało mnie na te skrzydełka , ważka w nowej odsłonie. Korpus leżał sobie przez rok, teraz dostał skrzydełka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Przed ostatni osopodabny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Ostatni z tej serii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Naprawdę się postarałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Dzięki, teraz muszą wymyślić coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Pierwsze skrzydełka z piórek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wyglądają super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wielkie dzięki, są to pierwsze próby, nie do końca całkiem udane, ale staram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Moim zdaniem udane ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Muszę jeszcze popracować nad sposobem wklejania skrzydełek do korpusów. Pod jakim kątem i rozstawieniem maja być między sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Inne piórka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jeszcze inne piórka, te to takie złe czerwonookie giganty 3,04g 38mm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi