Ugly Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej. U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniac Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Jaś to tylko w ostateczności i wyłącznie na wyprawy jednodniowe się nadaje. Na dłuższe wojaże niezbędny jest Bourbon udeptany przynajmniej z 40 % zawartością kukurydzianki. Nawet permanentnie kilkudniowa degustacja takich trunków nie wywołuje odruchów repulsywnych i pozwala delektować się słodkawo smolnym odcieniem reakcji kubków smakowych. Ponadto wśród najcenniejszych wędkarsko walorów tego trunku wymienić należy: brak perystaltycznego bulgotu jelit płoszącego nawet najbardziej odważne rybki oraz wyrazista poprawa recepcji sensorycznej umożliwiająca dostrzeganie ryb także tam, gdzie ich nie ma. Szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej. U. Ech, w tamtych okolicznościach przyrody... dawało radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wlasnie sie obudzilem i nie wierze , ja wogole nie pamietam zebym siedzial na necie wczoraj wieczorem, a jeczsze pisac cos , moja ukochana mowi , ze normalnie sobie klikalem - TYLKO TEN SMROD BYL NIE DO WYTRZYMANIA , a tak ogolnie to zle nie bylo , chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Kilka dodatkowych informacji dla miłośnikow szkockiej i nie tylko..Forum: http://www.bestofwhisky.pl/forum/index.php?sid=3ee794f22038a 7388db0be1cb463cca2Wiedza o..: http://www.whisky.org.pl/o_autorze.php Masa linkowSklep: największy, najlepszy sklep, przypuszczam, że tu Remek może znaleźć swoje zaginione Laphroaig'i Mieści się za płotem w Berlinie http://www.big-market-shop.de/ Duuużo więcej można znaleźć na miejscu w Berlinie (Buckower Damm 86) niż w sklepie internetowym. No i można degustować (ok 350 gatunków)U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A irladzką Whiskey ktoś wciąga?Tak wszyscy szkocka, szkocka... ja zawsze miałem z nią problem, za ostra jak dla takiego prostaka jak ja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wyłącznie w formie Irish coffee U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Tak. Tullamore Dew and Single Malt (bez rozcieńczaczy), Jameson (do herbaty w zimne dni) i próbowałem Bushmills (za mało żeby mieć zdanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 W tym niemieckim sklepie z linku jest Kilbeggan - o połowę tańsza niż w IE. Jakby ktoś robił zakupy to polecam przy okazji na spróbowanie. Bushmills nigdy mi nie wchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Poniższy info zasięgnąłem z ulotki, którą wziąłem z mojego lokalnego LuxuryAlcohols sklepiku.Polecają: Mocne i dymne: Talisker 10lat, Lagavulin 16lat, Caol Ila 12lat.Lekkie i kwiatowe: Glenkinche 12lat.Owocowe i aromatyczne: Cardhu 12lat, Oban 14lat, Royal Lochnagar 12lat, Clynelish 14lat, Glen Elgin 12lat, Glen Ord 12 lat.W sumie doliczyłem się 19 różnych napojów ( ) - The Classic Malts. Informacje z ulotki są opracowane przez niezależnego eksperta Davida Brooma przy współpracy z Diageo Scotland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Tylko pełnoletnie sie liczą U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 do zapytania Kuby ( Pozdrowka Wielki Mam nadzieje ze kiedys nas odwiedzisz )kto pije irlandzka Whiskey to 16 letni Bushmills jest super Tullamore Dew tez bardzo lubie (nawet bardziej niz Jack Daniels) ale nie ta co jest w polskich sklepach jest inna w smaku Tullamore Dew Black miodzio Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Kuba, Tylko Jasio był dostępny. Pamiętam, przyjemnie było! Spadajaca wedka mifka po 5 km od plaży z twojego dachu widok bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Całe szczęście ubezpieczaliście nas, tzn. Mifka, a właściwie Jego wędkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 U mnie połowa butelki grant'sa stoi bezczynnie od roku, przez ten czas opróżniałem ballantinesa darowanego mi kilkukrotnie z za granicy, uważam że grant's przy nim to lura którą można niemal toczyć z gwinta jak 18% wino, i do dzisiaj nie mam najmniejszej ochoty zajrzeć do zawartości jego nieszczęsnej butelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Pozdrowka Wielki Mam nadzieje ze kiedys nas odwiedzisz jest szansa wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 A co z Irlandii warto przywieść dobrego tak do 50EUR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Kilbeggan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Mi szwagier po powrocie ze Szkocji sprezentował coś takiego:http://www.auchentoshan.com/products/our-range.aspxNie narzekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Pytam o Irlandię bo w następnym tygodniu transport możliwy a niestety niektórych moich ulubionych w tym Laph... Nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Remek! A w tym linkowanym sklepie w Berlinie patrzyłeś? Daje głowę, że mają! Może nie na stronie. Zapytaj mailem!U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Pytam o Irlandię bo w następnym tygodniu transport możliwy a niestety niektórych moich ulubionych w tym Laph... Nie było Remku, polecam ten zacny trunek: Różni się od Laphroaiga znacznie, ale w irlandzkim wyrobie nie znajdziesz nic podobnego do L. Spróbuj Ardbega 10Y, możesz być zaskoczony PozdrawiamOnly Single Malt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 A co z Irlandii warto przywieść dobrego tak do 50EUR? daj mi te 50€ a do pracy podrzucę Ci jakiś nektar Bogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 50 euro. Dużo i mało. Ja płacę 150+ euro za butelkę dobrego napoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi