Skocz do zawartości

Grants scotch

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę :D Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe :D

Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej.

U.

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jaś to tylko w ostateczności i wyłącznie na wyprawy jednodniowe się nadaje. Na dłuższe wojaże niezbędny jest Bourbon udeptany przynajmniej z 40 % zawartością kukurydzianki. Nawet permanentnie kilkudniowa degustacja takich trunków nie wywołuje odruchów repulsywnych i pozwala delektować się słodkawo smolnym odcieniem reakcji kubków smakowych. Ponadto wśród najcenniejszych wędkarsko walorów tego trunku wymienić należy: brak perystaltycznego bulgotu jelit płoszącego nawet najbardziej odważne rybki oraz wyrazista poprawa recepcji sensorycznej umożliwiająca dostrzeganie ryb także tam, gdzie ich nie ma. Szczerze polecam

Sławku, Kryst - wszak w takich okolicznościach nawet czerwony jasio daje radę :D Na plaży w Międzyzdrojach, w listopadowym zmroku - całkiem niezłe :D

Powinno być sądownie zakazane(no ale to już sprawa Szkotów)używanie nazwy Whisky w stosunku do szczynów pawiana i to chorego na nerki, inaczej zwanych Johny Walker Red. Toż to paskudztwo jakiego świat nie widział! Obrzydliwy, dla mnie przynajmniej, posmak zgniłego dębu nieodmiennie kojarzy mi się z polską berbeluchą zwaną Dębowa Miałem okazję próbować wysokich Walkerów i nie było wiele lepiej.

U.

Ech, w tamtych okolicznościach przyrody... dawało radę

Wlasnie sie obudzilem i nie wierze :huh: , ja wogole nie pamietam zebym siedzial na necie wczoraj wieczorem, a jeczsze pisac cos :wacko: , moja ukochana mowi , ze normalnie sobie klikalem - TYLKO TEN SMROD BYL NIE DO WYTRZYMANIA :lol: , a tak ogolnie to zle nie bylo :unsure: , chyba

Kilka dodatkowych informacji dla miłośnikow szkockiej i nie tylko..

Forum: http://www.bestofwhisky.pl/forum/index.php?sid=3ee794f22038a 7388db0be1cb463cca2

Wiedza o..: http://www.whisky.org.pl/o_autorze.php Masa linkow

Sklep: największy, najlepszy sklep, przypuszczam, że tu Remek może znaleźć swoje zaginione Laphroaig'i Mieści się za płotem w Berlinie

http://www.big-market-shop.de/ Duuużo więcej można znaleźć na miejscu w Berlinie (Buckower Damm 86) niż w sklepie internetowym. No i można degustować (ok 350 gatunków)

U.

Poniższy info zasięgnąłem z ulotki, którą wziąłem z mojego lokalnego LuxuryAlcohols sklepiku.

Polecają:

Mocne i dymne: Talisker 10lat, Lagavulin 16lat, Caol Ila 12lat.

Lekkie i kwiatowe: Glenkinche 12lat.

Owocowe i aromatyczne: Cardhu 12lat, Oban 14lat, Royal Lochnagar 12lat, Clynelish 14lat, Glen Elgin 12lat, Glen Ord 12 lat.

W sumie doliczyłem się 19 różnych napojów ( :mellow: ) - The Classic Malts.

Informacje z ulotki są opracowane przez niezależnego eksperta Davida Brooma przy współpracy z Diageo Scotland.

do zapytania Kuby ( Pozdrowka Wielki Mam nadzieje ze kiedys nas odwiedzisz ;))kto pije irlandzka Whiskey to 16 letni Bushmills jest super Tullamore Dew tez bardzo lubie (nawet bardziej niz Jack Daniels) ale nie ta co jest w polskich sklepach jest inna w smaku Tullamore Dew Black miodzio Polecam

U mnie połowa butelki grant'sa stoi bezczynnie od roku, przez ten czas opróżniałem ballantinesa darowanego mi kilkukrotnie z za granicy,

uważam że grant's przy nim to lura którą można niemal toczyć z gwinta jak 18% wino, i do dzisiaj nie mam najmniejszej ochoty zajrzeć do zawartości jego nieszczęsnej butelki. :unsure:

Pytam o Irlandię bo w następnym tygodniu transport możliwy :D a niestety niektórych moich ulubionych w tym Laph... Nie było :(

Remku, polecam ten zacny trunek:

Różni się od Laphroaiga znacznie, ale w irlandzkim wyrobie nie znajdziesz nic podobnego do L.

Spróbuj Ardbega 10Y, możesz być zaskoczony :D

Pozdrawiam

Only Single Malt

post-19-1348915788,6982_thumb.jpg