Skocz do zawartości

Grants scotch

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

temat morze

lagavulin, talisker, laphroaig, glenlivet i yamazaki to moi faworyci ... osobiscie wole 10 letnie trunki, sa bardziej intensywne, smakowo beztroskie ... zywe ... natomiast moja zona preferuje blendet schotch, tutaj kroluje ballantines, black&white, seagram's i mellow corn ... za burbonem nie przepadamy wogole i jak juz to four roses

a tutaj do wyboru, do koloru http://www.worldofwhisky.ch/home :D

Woda!? Good Heavens :huh: ! Wodę uznaję wyłącznie do popijania PRAWDZIWEGO espresso ! Kawa zresztą zasługuje na osobny wątek. W końcu to dział caffe. Ale nie wszystko do razu.

P.S.: Nie jestem pewien, wydaje mi się, ze rozwadnianie trunków to zwyczaj angielski (Watsonie ! Daj mu brandy z wodą) a nie szkocki

U.

Jedynym rozsądnym przepisem jak pić whisky jest...Pij tak aby sprawiało ci to przyjemność - to wszystko i nie ma co filozofować ,woda jak ktoś lubi...czemu nie?

Może tylko zwykły, siarczysty blended najlepiej wciągać z lodem lub colą w zadymionym barze albo z gwinta na rybach, przy ognisku ,w deszczu itp. :D.

za komuny najlepszy to byl chlebek smaczny i kruchy , teraz to jest chleb i nic wiecej

Absolutnie się nie zgadzam, że teraz to jest jakiś gorszy - to zwykły mit. Mam w okolicy trzy piekarnie/sklepy a w każdej z nich co najmniej z 10 gatunków chleba, do wyboru do koloru; na zakwasach, różne razowe itd.

Sorry za off, choć whisky...może być dla niektórych chlebem powszednim, a dla innych np. żoną :D.

• 3 miesiące temu...

jezdzilem dzisiaj za zakupami po Wietrznym Miescie i widze sklep www.binnys.com ...co tam mysle wstapie se i popatrze ...z waszych degustacji zapietalem tylko Bushmillsa ...no i wzialem do sprobowania 16 letniego ...79,99$ kosztowal ...kiedy to nastapi ?...nie mam pojecia :mellow:

jezdzilem dzisiaj za zakupami po Wietrznym Miescie i widze sklep www.binnys.com ...co tam mysle wstapie se i popatrze ...z waszych degustacji zapietalem tylko Bushmillsa ...no i wzialem do sprobowania 16 letniego ...79,99$ kosztowal ...kiedy to nastapi ?...nie mam pojecia :mellow:

Pewnie jak w przyszłym sezonie będziesz oblewał rekordowego pstrąga. :D

• 2 tygodnie później...

no...musialem przytestowac tego Bushmillsa i stwierdzam ze z whisky nic lepszego nie testowalem :D ...

A ONI nic tylko o gorzale, sorki o whisky <_< Tak tylko żartuję, dobry trunek to wiadomo, nic lepszego nie ma na tym łez padole, szczególnie jak się jest w pewnym wieku :lol: B) :lol:

Pozdrawiam wszystkich rówieśników :mellow:

Witam

Faktycznie, wybrales zacny trunek. Bushmills to moja ulubiona whiskey, jednak ja rzadko pijam taka stara. Polecam natomiast blackbusha. Moim zdaniem najlepsza popularna whiskey.

Pozdrowka

Dzieki za -porady- :mellow: ...dzis zamawialem steki w wloskiej restauracji i zagadalem [ przypominam ze nie mowie po angielsku ] nieznajomego Irlandczyka gratulujac im swietnej whisky ...popatrzyl mi w oczy i wymowil jedno slowo ...Bushmills... :mellow:

Gugcio ...ladnie to okresliles ...-smakoszy- :D

nastepna do testowania kupie Tullamore Dev ...Pepe mi ja zalecil :lol:

Tullamore Dew to też dobra whiskey. Chociaż ja osobiście pijam ją rzadko. I nawet jak już ją piję, to w kawie. Moim zdaniem świetny dodatek do Irish Coffee, chociaż ja dodaje do normalnej czarnej. Nie ma nic lepszego niż taki mix w chłodny i często deszczowy jesienny poranek :D

pozdrówka

Tullamore to jedyne coś dobrego z IE co lubi podróżować

nie jest to ukochany Killbeggan, ale z braku laku i tullmorką się obskoczy.

Ostatnio - Chivas Regal, utwierdza mnie w tym, ze szkocka to nie do końca moja bajka (po za wyjątkiem od Bujo).

Ostatnio - Chivas Regal, utwierdza mnie w tym, ze szkocka to nie do końca moja bajka (po za wyjątkiem od Bujo).

Ze szkockich mieszanych Chivas może co najwyżej nogi umyc Dimple ! Nawet pietnastce, nie wspominając o starszych.

U.

Ze szkockich mieszanych Chivas może co najwyżej nogi umyc Dimple !

U.

łojtam, pudełko ładne było, z muchą łososiową :mellow: