Skocz do zawartości

Grants scotch

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja szkockiej nie pijam wogłóle. No chyba że wspominany przez Ciebie Chivas od czasu do czasu. Kocham irlandzką, lubię też burbona wild turkey, ale ciężko u mnie kupić.

Tak czy inaczej Sl?inte!

20111230dsc0008.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To dla mnie szklaneczkę poproszę, ale bez lodu na Boga!

u.

witam!

tak jak pisałem, ja takiego single malta pijam rzadko.

to doskonała whiskey, ja jednak wolę blackbusha. moje plebejskie gardło nie doceni takiego zacnego destylatu. black bush z tego co się orientuje leżakuje w beczkach po sherry. stąd jej ciemniejszy kolor i ciekawy smak. dla minie to numero uno :D

pozdrówka

Ja szkockiej nie pijam wogłóle. No chyba że wspominany przez Ciebie Chivas od czasu do czasu. Kocham irlandzką, lubię też burbona wild turkey, ale ciężko u mnie kupić.

Tak czy inaczej Sl?inte!

20111230dsc0008.jpg

To dla mnie szklaneczkę poproszę, ale bez lodu na Boga!

u.

prosty chłop ze mnie. pijam z lodem...

witam!

tak jak pisałem, ja takiego single malta pijam rzadko.

to doskonała whiskey, ja jednak wolę blackbusha. moje plebejskie gardło nie doceni takiego zacnego destylatu. black bush z tego co się orientuje leżakuje w beczkach po sherry. stąd jej ciemniejszy kolor i ciekawy smak. dla minie to numero uno :D

pozdrówka

ciekawe , ciekawe ...poszukam w takim razie tego zacnego Trunku

chcialbym dodac ze u mnie mieszanie z czymkolwiek [ kawa,herbata, drinki, lod ] nie wchodzi absolutnie a rachube ...to jest profanacja :angry:

witam!

single malta nie ośmielił bym się wymieszać z czymkolwiek.

natomiast popularną whiskey i owszem. pijam ją tak jak piją ja czerwonogębni farmerzy w pubie w mojej wiosce :D

pozdrówka

ps.

zwiedzałem kiedyś destylarnię w Bushmills. podczas degsutacji whiskey podają w kieliszkach do sherry.

wiec prawdę mówiąc nawet popularne niskie szklanki to trochę profanacja :D

pozdrówka

• 4 tygodnie później...

Peresada prosze podaj mi ile rodzaju tego Bushmillsa jest bo nie lapie sie w tym ...jezeli mozesz :D

a moze jakis polski link o whisky ktos wie ?

Witam

Od najtańszej:

Orginal, blackbush, malt 10, malt 16, malt 21

No i poza glownym nurtem od czasu do czasu jakies special edition :mellow:

Po wiecej info udaj sie na www.bushmills.com

Pozdrowka

witam!

orginal to ta popularna najtańsza zwana czasem białą (nie oznacza ze najgorsza) pierwsza od lewej. też ją lubię, piłem również te single malty

(wszystkie trzy), ale i tak moja ulubiona i tak jest blackbush.

orginal jak i blackbush to blended whiskey.

pozdrówka

jako ciekawostkę dodam ze bushmills przez irlandczyków często nazywana jest protestancką whiskey, w odróżnieniu od na przykład jamesona która określają mianem katolickiej.

bushmillsportfolio.jpg

witam!

chodzi pewnie o pochodzenie, wiesz bushmills antrim - jameson dublin, chociaż coś tam czytałem że John Jameson był szkockim protestantem, a pierwszą whiskey z bushmills pędził jakiś katolik.

to pewnie takie tylko gadanie. faktem natomiast jest że taki stereotyp funkcjonuje szczególnie wśród irlandzkich emigrantów w USA