jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 W ustach tego nie miałem ale wygląda na taką co dobrze sponiewiera... Jedrus kazdy alkohol sponiewiera przesadzony iloscia ...natomiast mala ilosc jest lekarstwem , troszke wieksza robi nastroj ...i ponad to stop !!!....moja butelke 16-tki testowalem miesiac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jerzy wiem, wiem... Whisky zaczęło mi smakować dopiero po czterdziestce i mam takie sztuki co od tego czasu w barku stoją. Rozdziewiczyłem, posmakowałem i stoją. Czasami zaglądam.Jak zerkniesz w profil to wiesz ile się uchowały... Ja tradycyjnie, czarny Jasiu i ta co płaska jest i do torby dobrze wskakuje, no jak jej tam, o Ballantines. Prosty chłop jestem to i proste trunki pijam, czasami poczęstują czymś lepszym ale to na zlotach. Dlatego tak lubię te imprezy, na krzywy ryj można coś wtrząchnąć a i fajną przepalankę księżycówkę proponują...Józek ma na imię, ten to wie jak chłopa zagadać... Pozdro Chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 dziwna sprawa Jedrus ...mi tez dopiero na stare lata zaczela whisky smakowac ...w mlodosci cenilem tylka zimna , czysta , polska wodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Jestem w trakcie degustacji bushmillsa original ( ten pierwszy i zapewne nie ostatni raz ) i musze przyznac sie , ze trunek to zacniejszy niz jakakolwiek szkocka , nie zajezdza tak mocno , wrecz delikatnie minimalnie przypomina to grantsa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Pozwólcie,że może wcisnę swojetrzy grosze.Degustował może ktoś takowy trunek.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a942543b012388ac.html Edytowane 28 Lipca 2013 przez zybi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 chcialbym delikatnie zaznaczyc ze przytestowalem Black Busha i...16tka mi absolutnie lepiej smakuje ...trza bedzie sie o 21 postarac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Remku widzę, że wszedłeś na dosyć mocny grunt. Toż Laphroaig to jeden z bardziej ostrych w smaku Maltów. Jak nie piłeś to spróbuj Quarter Cask. Powala mocą a w ogóle to polecam Lagavullin 16y. Nie piłem nic lepszego Kupili mi ten Laphroaig QC na Dzien Ojca ...daaaawno nie pilem czegos rownie paskudnego . Nie wiem czym tu sie Remku zachwyciles ? , ze % duzy ? , w smaku przeciez jest to okropne . Na dzis stwierdzam ze Bushmills z Irlandii ...Black , 10 , 16 i 21 to najlepsza whiskey jaka testowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Kilbeggan z irlandzkich spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 witam!wyspę nawiedziły niespotykane upały, co zdecydowanie ryje mój północnoeuropejski mózg. nie dla mnie ta pogoda.instynkt wskazuje na chłodzenie się piwem, ale tegoż za dużo nie pijam. ot pinta lub dwie.upalna pogoda nie nastraja blackbushowo, wiec mimo że jest to jedyny destylat który piję ostatnimi czasy, zdecydowałem się popróbować czegoś innego.wpadł mi ostatnio poniższy trunek w oko. generalnie nie jestem fanem słodkości, ale jak pisałem wcześniej upały ryją mój mózg i nie myślę jasno.zakupiłem butelkę (ma to 35%). polałem na lód i muszę stwierdzić że właśnie odkryłem mój letni koktail. lekko słodkawy ( napisanie słodki było by tu nadużyciem), delikatny ale ciągle bushmilsowy.polecam! Sláinte! Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dzieki za "cynk". Bushmills nalezy do moich ulubionych , bede musial rozgladnac za tym miodzikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Obawiam się że ów Irish honey może być w Polandi trudno dostępny, ale jeśli ktoś wypatrzy w jakiejś sieci sklepów to proszę o cynk, bo również bym tego coctailu na lato zakosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) No to..."strzala Olo" PS. Jak dla mnie ten midzik jest lekko wyczuwalny i tak powinno byc. Edytowane 13 Lipca 2013 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Kilka grup kapitałowych koncentruje w swoich rękach coraz wiecej marek alkoholi ! Od szampanów poprzez whisky i whiskey, likiery, wódki smakowe do czystej włącznie. Dla zaintersowanych link. Nie wróży to dobrze na przyszłośc jesli chodzi o jakość! Coraz większe uśrednienie smaków! Niezależni botlerzy szkockiej tez bronią się jeszcze, ale ci którzy mają coś naprawdę dobrego do zaoferowania proponują ceny niedostępne dla zwykłego zjadacza chleba. Nie dawno tak ceniony () przez niektórych Jack Daniels też wprowadził też coś "na miodzie" Np tu. Nie spotkało sie to zbyt entuzjastyczną oceną fachowców... Z nieco wyższej klasy trunkami jest tak: albo pijesz ciągle to samo i jest OK, albo siegasz po coraz to nowe, lepsze(w twoim mniemaniu) smaki, nowe doznania, idziesz w starsze destylaty, dlatego, że poprzedni juz stracił dla ciebie atrakcyjność nowości, to samo z winem... Tylko jak długo twoj portfel to wytrzyma ? Górnej granicy (jeśli chodzi o finanse) niema !U. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi