Skocz do zawartości

Grants scotch

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

W ustach tego nie miałem ale wygląda na taką co dobrze sponiewiera... :mellow:

Jedrus kazdy alkohol sponiewiera przesadzony iloscia ...natomiast mala ilosc jest lekarstwem , troszke wieksza robi nastroj ...i ponad to stop !!!

....moja butelke 16-tki testowalem miesiac... :mellow:

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jerzy wiem, wiem... :D

Whisky zaczęło mi smakować dopiero po czterdziestce i mam takie sztuki co od tego czasu w barku stoją. Rozdziewiczyłem, posmakowałem i stoją. Czasami zaglądam.

Jak zerkniesz w profil to wiesz ile się uchowały... :lol:

Ja tradycyjnie, czarny Jasiu i ta co płaska jest i do torby dobrze wskakuje, no jak jej tam, o Ballantines. Prosty chłop jestem to i proste trunki pijam, czasami poczęstują czymś lepszym ale to na zlotach. Dlatego tak lubię te imprezy, na krzywy ryj można coś wtrząchnąć a i fajną przepalankę księżycówkę proponują...

Józek ma na imię, ten to wie jak chłopa zagadać...

Pozdro Chłopaki :mellow:

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Remku widzę, że wszedłeś na dosyć mocny grunt. Toż Laphroaig to jeden z bardziej ostrych w smaku Maltów. Jak nie piłeś to spróbuj Quarter Cask. Powala mocą :D

a w ogóle to polecam Lagavullin 16y. Nie piłem nic lepszego :mellow:

Kupili mi ten Laphroaig QC na Dzien Ojca ...daaaawno nie pilem czegos rownie paskudnego . Nie wiem czym tu sie Remku zachwyciles ? , ze % duzy ? , w smaku przeciez jest to okropne .

Na dzis stwierdzam ze Bushmills z Irlandii ...Black , 10 , 16 i 21 to najlepsza whiskey jaka testowalem

• 1 rok później...

witam!

wyspę nawiedziły niespotykane upały, co zdecydowanie ryje mój północnoeuropejski mózg. nie dla mnie ta pogoda.

instynkt wskazuje na chłodzenie się piwem, ale tegoż za dużo nie pijam. ot pinta lub dwie.

upalna pogoda nie nastraja blackbushowo, wiec mimo że jest to jedyny destylat który piję ostatnimi czasy, zdecydowałem się popróbować czegoś innego.

wpadł mi ostatnio poniższy trunek w oko. generalnie nie jestem fanem słodkości, ale jak pisałem wcześniej upały ryją mój mózg i nie myślę jasno.

zakupiłem butelkę (ma to 35%). polałem na lód i muszę stwierdzić że właśnie odkryłem mój letni koktail. lekko słodkawy ( napisanie słodki było by tu nadużyciem), delikatny ale ciągle bushmilsowy.

polecam!

Sláinte!

qqty.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kilka grup kapitałowych koncentruje w swoich rękach coraz wiecej marek alkoholi ! Od szampanów poprzez whisky i whiskey, likiery, wódki smakowe do czystej włącznie. Dla zaintersowanych link. Nie wróży to dobrze na przyszłośc jesli chodzi o jakość! Coraz większe uśrednienie smaków! Niezależni botlerzy szkockiej tez bronią się jeszcze, ale ci którzy mają coś naprawdę dobrego do zaoferowania proponują ceny niedostępne dla zwykłego zjadacza chleba. Nie dawno tak ceniony (2smiech.gif)  przez niektórych Jack Daniels też wprowadził też coś "na miodzie" Np tu.  Nie spotkało sie to zbyt entuzjastyczną oceną fachowców... Z nieco wyższej klasy trunkami jest tak: albo pijesz ciągle to samo i jest OK, albo siegasz po coraz to nowe, lepsze(w twoim mniemaniu) smaki, nowe doznania,  idziesz w starsze destylaty, dlatego, że poprzedni juz stracił dla ciebie atrakcyjność nowości, to samo z  winem... Tylko jak długo twoj portfel to wytrzyma ? Górnej granicy (jeśli chodzi o finanse) niema !

U.

Edytowane przez Ugly