Skocz do zawartości

Plecionka power pro

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie nie jestem pierwszym, kt?łry chce sie zorientować w temacie tej plecionki. Jestem wręcz zdezorientowany ilością plecionek power pro na rynku. U?źywam tej plecionki od lat i jak do tej pory kupowałem w sklepie. Chciałem jednak ostatnio znaleźć coś tańszego na ebayu i mam teraz mętlik w głowie. Słyszałem o podr?łbkach więc zaczynam sie martwić. Kt?łra to oryginał a kt?łra nie? Jeden sprzedawca pisze ?źe tylko ta co jest od Shimano a drugi ?źe nie mo?źe być oznaczeń średnicy. Czy fishing-mart sprzedaje dobre plecionki? Podają średnice plecionek i wytrzymałość w kilogramach. Cię?źko mi było znaleźć na ebayu odpowiednik plecionki 0,41. O co tu chodzi? Jak powielam temat to wrzućcie to odpowiednie miejsce za co z g?łry dziękuję.

Odkąd Shimano przejęło markę Power Pro nawet na tych z USA podawana jest średnica,z tym ?źe w mniej widocznym miejscu drobnym druczkiem,generalnie Power Pro ze starej produkcji (czyt. przed fuzją z Shimano) moim zdaniem było bardziej trwałe/wytrzymałe,co nie zmienia faktu ?źe jak za tą cenę to w nowej szacie graficznej z nowej produkcji te?ź nie jest złe...

Jeśli nie wiesz gdzie kupić pewnie,to polecam kolegę Stachu

Aha - co do Fishing-Mart,oni sprzedają produkt Europejski w kt?łry zaopatrują się od przedstawiciela na Polskę,stąd te?ź zamiast wytrzymałości w lb na węźle podają jakieś śmieszne wartości wytrzymałości liniowej oraz średnicę. Generalnie jest tak ?źe Amerykańska PP 10lb odpowiada tej naszej 0,15mm 9kg,15lb to 0,19mm 13kg itd.

Jedyne pytanie na kt?łre nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi to czy linki sprzedawane w stanach są z tej samej produkcji co te sprzedawane w Polsce i Europie,ja jakoś nigdy nie odwa?źyłem się sprawdzić... :mellow: