Jack__Daniels Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 ad Remek, gdyby nie opis to bym nie wiedział o co w tym Twoim węźle chodzi ad Guzuna stronie Power Pro te?ź są węzły i jeden będzie idealnym (a przynajmniej powinien być) rozwiązaniem dla Ciebie: http://www.powerpro.com/publish/content/global_fish/en/us/po wer_pro_v2/info/using_powerpro/knots/uni_to_uni_splice.htmlzakładam, ?źe to co będziesz wiązał będzie o r?ł?źnej średnicy, inaczej nie miałoby chyba sensu .W przypadku tego węzła trzeba pamiętać, ?źe linka na kt?łrej zaciskany jest węzeł musi być naprę?źona, wtedy węzeł ładnie się układa i p?łźniej spotyka z węzłem z tej drugiej linki.Przetestuj, mo?źe akurat ten wypadnie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Jak dla mnie najlepszy węzeł podany przez Jack__Daniels stosuje go przy łączeniu fluocarbonu do plecionki na przypon strzałowy , jest mocny i prosty w wykonaniu , nie pr?łbowałem wiązać takich samych materiał?łw (FC) ale pewnie będzie r?łwnie?ź dobrze spełniał swoją rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 ad Remek, gdyby nie opis to bym nie wiedział o co w tym Twoim węźle chodzi :)j. Spox! Opis najwa?źniejszy A przy okazji - m?łj jest łatwy i dobry oraz sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Guzu, brzany? Co do rozwiązań to nie pomogę, bo z musu wią?źę podw?łjny zderzak, ale staram się nie potrzebować, mo?źe FC mam kiepski.. jasne - oczywiscie 1-1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Chyba coś się Tobie źle zacytowało Mifek, ja nic nie mam do Twoich 1 - 1,5 cm przypon?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Guzu najlepszy jest zwyczajny kręlik bez pierniczenia nad wodą . Jozi to o czym mowisz ma zastosowanie ale w przypadku stosowania przyponu krotszego niz zwis przed rzutem . w moim przypadku taki kretlik to se moge w ucho wsadzic niestety.. moje przypony maja min metr dlugosc a na ogol ok 1.5cmRafał chyba metra 1,5 cm to mają moje agrafki.Pozdrawiam Paweł. dzieki za czujnosc jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 sorry, za OT, ale czemu a?ź takie długie te przypony? 1-1,5m nie znam ryby, kt?łra byłaby na tyle łakoma, ?źeby takiej długości linke zapakować w ryło... chyba, ?źe to o inne przypony chodzi, ni?ź te, kt?łre ja mam na myśli i kt?łre mają chronić przed zębami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 pewnie, ?źe inny w texcie pojawil sie takiej pojecie jak przypon strzalowy i inne tego typu konstrukcje. chodzi o FC ktory nie tyle chroni przed zebami co bardziej przed przetarciem o kamerloty... przynajmniej ja stosuje w takim celu. chodziac ostatnio do zabezpieczenia LEKKICH zestawow tez stosuje linke kt?łra sam wią?źe ale ze wzgledu na materiał NIGDY BESPOSREDNIO do linki gł?łwnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 no i wszystko jasne ... opr?łcz tego, czym są kamerloty???Kiedyś miałem problem związany z przecinaniem plecionki o mał?źe i inne racicznice, wydłu?źenie przyponu a'la wolfram do 50cm rozwiązało problem. ad Guzu, kt?łry węzeł najlepiej Ci się sprawdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Jack chodzi o kamulce. ktore jak sam zauwazyles bardzo pomagaja pozbyc sie koncowki zestawu. u mnie czesto 50 cm to za malo i wole miec troche wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi