Skocz do zawartości
  • 0

Polskie Woblery na Sandacza i Pstraga - lista

koks

Pytanie

Witam,

Wlasnie wrocilem z wyprawy do Finlandii i mimo ze mam troche sprzetu stwierdzilem ze brakowalo mi czasami nietypowych wobkow.

Przegladam forum i nie moge znalezc za wiele o woblerach roznych polskich producentow.

Przegladajac neta znalazlem pare polskich nazw - prosze jezeli mozecie dolozcie wiecej ze szczegolnym uwzglednieniem model na sandacza i na pstraga tzn co wy byscie polecali i wasze uwagi odnosnie poszczegolnych producentow i modeli (jakosc, cena , dobre i zle strony itd). Chodzi mi zarowno spinning(casting ) i trolling

To lista polskich woblerow jaka ja zdazylem sklecic:

kenart

woblery dunajeckie

mespin

gloog

goldfish spinn

jaxon

salmo

dorado

colsheep

gebskiego / gebale/gembale

siek-m

bobr

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

po kole?źeńsku dodam, ?źe sporo pstrąg?łw łowionych jest na Huntery - wobki A. Lipińskiego.

Z ciekawostek, właśnie kolega wr?łcił z MŚ we Włoszech i łowiąc niemal wyłącznie modelem Horn 4cm zawojował indywidualnie 6 miejsce.

a tak to wygląda w pysku kropkowanego:

post-43-1348915779,8109_thumb.jpg

• 0

Nie chciałbym wywoływać burzy, ale jak rano zaglądałem do tego wątku to chyba widziałem jeszcze jednego producenta...? Chyba, ?źe albo 1) został usunięty z tego watku, albo 2) nie obudziłem sie do końca i mi sie śniło, albo 3) czytałem inny wątek.

Chodzi mi o Woblery Taps...

• 0

Moge pobawic sie i zrobic liste producentow , z adresami itd.

Wypisujcie wiecej wobkow i ich producentow.

Mi sie tez wydaje ze tapsy byly w tym watku bo wiem ze dzieki temu szukalem o nich informacji w necie.

Mariusz,

Sama lista producentow czy modeli polecanych jako ''pstragowe'' moze byc dosc mylaca. Wiele zalezy od charakterystyki rzek gdzie lowisz, sposobu prowadzenia przynety ( dryf, pod prad, z pradem). Czesto producenci robia woblery pod rzeki gdzie lowia. Najwazniejsza chyba rzecza jest tez wiara w przynete, potrafi zdzialac cuda.

Osobiscie moge polecic: Sendale, moj numer jeden przy dryfie, Slawkowe, chyba juz srednio do kupienia, Bonito, stare Salmo, Widly czy woblery z Czarnego. Trzeba je pozniej dobrac do warunkow panujacych nad woda itd.

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Dryndne jutro :D

• 0

kryst

niech ten post zostanie przy woblerach i ich producentach - a moze bujo albo ty zalozcie temat o prowadzeniu wobkow.

Bujo

Dzieki za tego wobka ktorego mi dales na pstragi - pstraga na niego nie zlowilem ale 2 fajne sandacze na trolling.

Zauwazylem ze w Finlandii wobki pstragowe dlugosci 7cm sprawdzaja sie na trolling na sandacze. szczegolnie w pierwszej czesci lata.

Bujo jestes w londynie? daj znac. wyslalem ci na priva moj numer.