Skocz do zawartości

Kalendarz C&R 2012 - zdjęcie miesiąca wrzesień, październik, listopad oraz grudzień

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zaraszam Was serdecznie do kontynuacji naszej tradycji - stworzenia kalendarza jerkbait.pl. W 2011r będziemy cyklicznie (co dwa miesiące) organizować kolejne etapy konkursu, w kt?łrych będziemy wybierać po dwa najlepsze zdjęcia. Tym razem jednak celujemy wy?źej i stawiamy sobie realizację konkretnego celu - pierwszy w Polsce kalendarz wędkarski o tematyce Catch and Release. Tym samym chcemy wspierać jedną z wartości propagowanych przez jerkbait.pl.

UWAGA! OSTATNI KONKURS W TYM ROKU - MIESIĄCE WRZESIEŃ, PAŹDZIERNIK, LISTOPAD ORAZ GRUDZIEŃ

KALENDARZ CATCH AND RELEASE - JERKBAIT.PL 2012

Regulamin konkursu:

REGULAMIN KONKURSU FOTOGRAFICZNEGO Zdjęcie C&R miesiący wrzesień, październik, listopad oraz grudzień na jerkbait.pl

I Postanowienia og?łlne

? 1

Niniejszy regulamin określa warunki, na jakich odbywa się konkurs fotograficzny, kt?łrego celem jest wyłonienie najlepszych dw?łch zdjęć w okresie wrzesień, październik, listopad oraz grudzień 2011 opublikowanego i zgłoszonego do konkursu na jerkbait.pl.

? 2

1. Organizatorem oraz sponsorem Konkursu Zdjęcie C&R miesiąca wrzesień, październik, listopad oraz grudzień jest jerkbait.pl

2. Wygraną w konkursie będzie stanowiły:

- bezpłatny kalendarz ścienny na 2012r

3. Zdjęcia dotyczące tematyki wędkarskiej (promowanej przez jerkbait.pl oraz zgodne z obowiązującym regulaminem) muszą być opublikowane w niniejszym wątku (jest to jednoznaczne ze zgłoszeniem zdjęcia na konkurs) w miesiącu wrzesień, październik, listopad oraz grudzień 2011. Zdjęcia mogą być archiwalne (z innych lat) jednak muszą oddawać realia miesięcy konkursowych.

II Uczestnicy konkursu i jego przebieg

? 3

Przesłane zdjęcia na konkurs powinny dotyczyć tematu:

Catch and Release

? 4

1. Uczestnikami konkursu mogą być wszyscy forumowicze jerkbait.pl.

2. Zdjęcie w kalendarzu zostanie podpisane Nickiem (loginem) osoby zgłaszającej zdjęcie.

? 5

Konkurs rozpoczyna się dnia 1 września 2011 roku i będzie trwał do dnia 31 października 2011 roku włącznie. Zdjęcia przesyłane przed oraz po terminie nie będą uwzględniane przez Organizatora.

? 6

W ramach konkursu nagrodzony zostanie Uczestnik na zasadzie głosowania (głosowanie otwarte na forum).

? 7

1. Ka?źdy Uczestnik konkursu mo?źe nadesłać nie więcej ni?ź 5 zdjęć o tematyce wskazanej w ? 3.

2. Minimalna jakość zdjęć to szerszy bok 3600pix (Na forum wstawiamy zgodnie z ograniczeniami forum tj. mniejsze. Autor nagrodzonej pracy zostanie poproszony o przesłanie zdjęcia w du?źym formacie.).

3. Zdjęcia TYLKO w orientacji POZIOMEJ.

4. Zdjęcia źr?łdłowe nale?źy przesłać w oryginale (bez obr?łbki własnej oraz kadrowania).

5. Zdjęcia nale?źy umieszczać w niniejszym wątku.

? 8

1. Przystępując do konkursu autorzy zdjęć umieszczonych w kalendarzu ściennym jerkbait.pl na rok 2012 wyra?źają zgodę na ich rozpowszechnianie oraz udzielą jerkbait.pl nieodpłatnie upowa?źnienie do korzystania z tych zdjęć w celach prezentacyjnych, promocyjnych i reklamowych.

2. Wykorzystane w kalendarzu zdjęcia zostaną opatrzone loginem (nickiem z forum) autora.

3. Osoba zgłaszająca zdjęcie do konkursu oświadcza, ?źe jest Autorem zdjęcia.

? 9

1. Organizator zastrzega sobie prawo nie przyznawania nagr?łd.

2. Organizator zastrzega sobie prawo do przedłu?źania terminu zgłaszania zdjęć.

III Oświadczenie jerkbait.pl

1. Jerkbait.pl zastrzega sobie mo?źliwość wprowadzenia zmian do regulaminu konkursu.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Obecna edycja konkursu to 4 miesiące. Proszę o przesyłanie jak największej liczy zdjęć C&R bym miał z czego zbudować kalendarz. Ponadto dozwolone są zdjęcia archiwalne więc powinno być jeszcze łatwiej. Ostatnia edycja kończy się 31.10.2011 po czym przechodzimy do projektowania i drukowania kalendarzy tak byście je dostali na początku grudnia. W tym roku jakość kalendarza była bardzo wysoka, w tym ... postaramy się wprowadzić kolejne udoskonalenia, a i nakład, w związku z tematyką będzie większy.

Pozdrawiam

Remek

• 2 tygodnie później...

@Jaco78 - zdjęcie przepiękne, ale do C&R to jeszcze temu sumkowi daleko... Najpierw wizyta u dentysty w celu pozbycia się zadry między zębami...

Moim zdaniem C&R to nie tylko wypuszczanie ryb. Wa?źne jest podkreślanie właściwych zasad postępowania w kolejnych fazch łowienia tak by w rezultacie mo?źna było rybę wypuścić. Dlatego ... jeśli widzę zdjęcie suma, w jego naturalnym środowisku, le?źącego w wodzie to dla mnie informacja - jak mo?źna zrobić zdjęcie ryby by jej zbytecznie nie nara?źać. Dla mnie to jak najbardziej element C&R, taki sam jak samo wypuszczanie.

Pozdrawiam

Remek

@Jaco78 - zdjęcie przepiękne, ale do C&R to jeszcze temu sumkowi daleko... Najpierw wizyta u dentysty w celu pozbycia się zadry między zębami...

Moim zdaniem C&R to nie tylko wypuszczanie ryb. Wa?źne jest podkreślanie właściwych zasad postępowania w kolejnych fazch łowienia tak by w rezultacie mo?źna było rybę wypuścić. Dlatego ... jeśli widzę zdjęcie suma, w jego naturalnym środowisku, le?źącego w wodzie to dla mnie informacja - jak mo?źna zrobić zdjęcie ryby by jej zbytecznie nie nara?źać. Dla mnie to jak najbardziej element C&R, taki sam jak samo wypuszczanie.

Pozdrawiam

Remek

Oczywiście, święta prawda. Znasz moje zdanie i wiesz co o tym myślę. Zdjęcie jest powa?źnie rewelacyjne, ale.... przez ten drobny element (kt?łry oczywiście nie wyklucza C&R) odstaje od pozostałych, kt?łre wybieraliśmy w poprzednich miesiącach. To tylko moje zdanie i mo?źecie mieć zgoła odmienne.

Ta sama fotka, bez blachy w pysku byłaby na okładkę...

Pozdrawiam

Remek

Oczywiście, święta prawda. Znasz moje zdanie i wiesz co o tym myślę. Zdjęcie jest powa?źnie rewelacyjne, ale.... przez ten drobny element (kt?łry oczywiście nie wyklucza C&R) odstaje od pozostałych, kt?łre wybieraliśmy w poprzednich miesiącach. To tylko moje zdanie i mo?źecie mieć zgoła odmienne.

Ta sama fotka, bez blachy w pysku byłaby na okładkę...

... a poniewaz decydujacy glos maja nasi forumowicze to... moze lepiej niech oni zadecyduja :D