Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 EllołProszę, podpowiedzcie, rozglądam się za obiektywem do canona 500d.Coś od naście do kilkaset. Sugestie jakieś?Coś tam wyszukałem na alledrogo, ale obśmiano mnie ze kiepściuchne to strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 pytanie podstawowe - co chcesz pstrykać? Mnie wędkarsko obsługuje Sigma 17-70/2.8-4.5 starsza wersja bez IS,a (stabilizacji znaczy się), kupiłem jako zamiennik kit,a - różnic kolosalnych nie zauważyłem, więc jak masz już kita i nie masz ambicji robić profeski - to ja bym został przy kitowym, tym bardziej ze piszesz o 500D to nowsza puszka więc i kity ciut lepsze niźli te starsze. Myślałem też kiedyś o stałce, ale ja łowię większość z małych łodzi więc i szkło musiałoby być szersze, a jakoś szkoda mi kasy na obiektyw jednego przeznaczenia (nie miałbym nim nic poza fiszami pstrykać) - poszedłem w kierunku zoom,a Jeśli szukasz czegoś dłuższego to mogę polecić za niewielkie piniondze EF-S 55-250 /4-5.6 IS - foty poglądowe rzuciłem ostanio w sekcji przyroda. OT takie moje przemyślenia PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Dzięki - dokłądnie takie zastosowania, choć przydałby się mi też jakiś dalekosiężny, do robienia relacji etc, uniknąłbym meczącego biegania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Kuba, zdjęcia by były fajne muszą być robione z bliska Tele jest fajny ale do kilku zdjęć w relacji ale by oddać klimat trzeba być blisko by na zdjęciach oddać oddech ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 @Kuba-są dwa obiektywy Canona mocno cenione za stosunek jakości do ceny.Bardzo fajne optycznie i nie rujmujące kieszeni,oba chodzą w granicach 700-1000zł ,: Canon EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM (stabilizacja i dobra optyka)Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM- optycznie nie gorszy niż Lka i może dlatego tak ich mało na rynku wtórnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Remku - oczywiście masz rację, jednak... ciężko mi np na zawodach wejść komuś w wodę i pstryknąć z bliska portret Muszę się posiłkować obiektywem i statywem, często z dachu auta, zeby na krzaczorami siegnąć człowieka w wodzie i nie wejść mu nigdzie nad wodę, na brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 @Kuba-są dwa obiektywy Canona mocno cenione za stosunek jakości do ceny.Bardzo fajne optycznie i nie rujmujące kieszeni,oba chodzą w granicach 700-1000zł ,: Canon EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM (stabilizacja i dobra optyka)Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM- optycznie nie gorszy niż Lka i może dlatego tak ich mało na rynku wtórnym a to?Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 28-135 LEPSZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 28-135 - zakreś do cropa wybitny. Moim zdaniem nie kupuj żadnego zooma tylko coś ciekawszego optycznie np Sigma 30/1.4 lub Canon 50/1.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 28-135 - zakreś do cropa wybitny. Moim zdaniem nie kupuj żadnego zooma tylko coś ciekawszego optycznie np Sigma 30/1.4 lub Canon 50/1.4. Czytaj ze zrozumieniem plizzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Que? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Que? Pomoge. Kuba zapytal (cytuje) : Proszę, podpowiedzcie, rozglądam się za obiektywem do canona 500d.Coś od naście do kilkaset. Sugestie jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Uparci jesteście widzę zamiast drążyć temat to piszecie jakieś bzdury. To moze mi kolego zdefiniujesz co znaczy 'kilkaset'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Uparci jesteście widzę zamiast drążyć temat to piszecie jakieś bzdury. To moze mi kolego zdefiniujesz co znaczy 'kilkaset'? To musisz z Kuba rozmawiac, bo to jego zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 100+ Mój błąd, powinno być stokilkadziesiat. Po długich, burzliwych naradach z dwoma znajomymi fotografami staneło na tym, by jednak 500 nie kupować, obaj odradzili, jako najsłabszy z tej półkiBył pomysł na 40d, w efekcie d90 chyba?Zabieram sie do tego jakoś ślimaczo, choć na dniach musze cały set wciągnąć, by już w przyszłym tygodniu mieć to działające u siebie.Dziękuję bardzo wielu z Was za pomoc, zarówno tutaj, jak i na priv.Bardzo ułatwiliście mi zadanie, nie musiałem sam buldożerować po forach i necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 no coz kubus... jesli faktycznie mozesz sobie pozwolic na zakup D90 to jedno jest pewne... predko tego zalowal nie bedzie... o ile w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 no coz kubus... jesli faktycznie mozesz sobie pozwolic na zakup D90 to jedno jest pewne... predko tego zalowal nie bedzie... o ile w ogole Pewnie dopiero wtedy gdy pobawi sie deczysta;) Gratulacje wyboru:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 no coz kubus... jesli faktycznie mozesz sobie pozwolic na zakup D90 to jedno jest pewne... predko tego zalowal nie bedzie... o ile w ogole Pewnie dopiero wtedy gdy pobawi sie deczysta;) Gratulacje wyboru:) pozdro a później usłyszy głos migawki d3 i zacznie się od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 ale z Was kuna koledzy moglibyście go nie łamać tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi