KODZAK1234 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Cześć chłopaki za miesiąc jadę na Majorke z rodzinką i tak myślałem żeby sobie spiningować ze skałki ,troszkę czasu mam na przygotowanie ,może ktoś był i podpowiedział jakieś zezwolenie trzeba ,no i jakie przynęty i czy plecionka 15 power pro starczy z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 NajważniejszeKrem z mocnym filtrem, buff, czapka, rękawiczki. Dobre buty.Wędka 20-60 i 9-10ftPlecionka przydałaby się 20-30lb, koniecznie mocny fluorocarbon albo shock leaderU mnie sprawdzały się smukłe woblery ok 15cm, jigi ok 40-50g (w sensie pilkerowate).Bardzo rano, albo bardzo wieczorem,Skały koło głębkiej wody, najlepiej jak jeszcze wieje trochę (zwykle ponizej 20-30km/h to słabo jest akcja).Ew plaża z dostępem do głębokiej wody, okolice zachodu słońca, najlepiej bez wiatru, jak jest płaska woda. Poppery małe (ok 7-9cm) ale dobrze latające, kawałek trzeba rzucić.Powodzenia! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 A rybki to jakieś takie fajne biorą czy przeważnie maluszki i dzięki za podpowiedzi jak coś złapie to wstawię jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ja łowiłem w innym rejonie - na samym dole Hiszpanii.Co do ryb, to dla nas był to dość trudny moment. Upał, krótkie żerowanie bardzo wcześnie i bardzo późno, niektóre gatunki (bonito, barracuda, bluefish) praktycznie niedostępne.Można było liczyć w zasadzie na palometony z brzegu na plażach, mozna próbowac poszukać amberjacków ze skał. Cała reszta raczej z otwartej wody (po za zasięgiem z brzegu). Przy brzegu potrafią się kręcić małe mahi-mahi. Ogólnie obawiam się ze termin niezbyt wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ja tak raczej z dzieciakami niż na ryby ale z rana chętnie wyskoczę złapać jakąś kolorową rybke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ew jakiś LRF i dłubanie wałsnie takich kolorowych stwórków.Ja przy tym czuję jak mnie śmierć dogania i życie się skraca, więc omijam takie klimaty, ale - moze boczny trok być jedyną opcją, kto wie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A rybki to jakieś takie fajne biorą czy przeważnie maluszki Można coś ciekawego w tym rejonie złowić: Ale urlopowe wędkowanie to raczej dłubanie "maluszków". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 O no to muszę wziąć grubszą pletke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A gdzie dokładnie jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 https://www.google.pl/maps/place/Club+Calimera+Es+Talaial/@39.3651985,3.2284483,2265m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xc2abbdfd928c7a3d!8m2!3d39.3651985!4d3.2284483Same hotele chyba nie dobrze , na dziko było by lepiej .W pobliżu jest port może za 100 euro jakąś wyprawę by się udało skombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Sprubuj połowić w miejscach które zaznaczyłem. Wyglądają ciekawie. Ja łowiłem troche wyżej w calles de majorka i podobne skałki miałem. Pamiętaj o licencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 o jakiej licencji ?trzeba mieć i gdzie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak, to Hiszpania, tam obowiązują licencje (poszukaj, w którymś podobnym temacie dałem jakiś czas temu link do licencji online).Upewnij się co do wędkowania w portach, na ogół jest zakaz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 I tak na koniec - powodzenia i udanego wyjazdu!Daj znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 dzięki czuje że marne szanse ,ale dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ja, żeby sprawdzic czy ryby wogóle są, brałem maske do nurkowania i oglądałem co dzieje sie pod woda. Ryb jest dużo tylko trzeba je umiec złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) No i byłem nic nie złapałem ale widoki bezcenne , woda krystaliczna ,między skałami gekony ,masakra łowiłem tylko raz pod koniec wyjazdu ponieważ rodzinka wygrała już jedną nogą byłem na łodzi na wyjazd (big game) za 200 euro 8 h łowienia, ale pozostało mi się oblizać znowu żonka wygrała następnym razem się nie dam .Majorke polecam wszystkim ma swój klimat i na pewno jest tam sporo ryb ,ale jak wszędzie trzeba nauczyć się je łapać ,woda krystalicznie czysta płynąc statkiem w którym burty były przeszklone widać było spokojnie na 30 metrów dno.Dodam jeszcze że kupiłem sobie wędkę robinsona i w 5-6 żucie odpadła szczytowa przelotka masakra Na pierwszym zdjęciu wydaje mi się że stadko barakud poza tym nie widziałem żadnych konkretnych ryb ,być może podchodzą dopiero wieczorempozdrawiam wszystkich i dzięki za podpowiedzi Edytowane 24 Lipca 2017 przez KODZAK1234 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Heh, to miałeś fajnie Ważne że wakacje się udały, ale trochę zartobliwie odpowiem na pytanie z tematu i przekornie zarazem - powiem ci czego nie zabierać - Żony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dodam jeszcze że kupiłem sobie wędkę robinsona i w 5-6 żucie odpadła szczytowa przelotka masakraTak to jest jak się żuje zamiast rzucać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Tak to jest jak się żuje zamiast rzucać...Oplułem moniotr Łobuzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 (edytowane) Dziś łowiłem z córką takie oto ślicznotki Edytowane 8 Października 2022 przez korol 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Tym razem kilka na lekko Edytowane 10 Października 2022 przez korol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Kilka wspomnień: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi