Skocz do zawartości

Warta poniżej tamy Jeziorska 2017

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

Pięknie podchaczają sandaczyki leszczyki i inne gatunki, wszystko co się uda gwałtownie wyszarpać na "boczny trok".

Po jednej jaki drugiej stronie ludzi dużo, a najwięcej  gumofilców wieśniaków miejscówka obławiana 24h czy w tym kraju naprawdę nie można nic z tym zrobić?!

Cała śmietanka reprezentacyjnych "wędkarzy" . Więc jak ktoś potrzebuje rybę na święta jeszcze zdąży ją pozyskać.

Witam,Elo ten motyw trwa tam kilkanaście lat na szarpane podobno jest hardcore , jazie,amury,lesz ostatnim czasami a dawniej to piękne sandacze wozili w worach nie mogli ujechać na skuterze, siatek nie mozna na Jeziorsku stawiać od tego roku ciekawe jak długo

Najlepsze było jak pzw Sieradz ogłaszał że dla dobra wędkarzy kończy współpracę z rybakami,nie trzeba być geniuszem żeby się domyśleć że to raczej oni podziękowali ze względu że już wszytko wyłowili co się nadawało do sprzedaży.Kilka lat przybędzie trochę ryb i pzw ogłosi że ryby tyle że dla wszystkich starczy i rybacy znowu wrócą

• Like 1

Jak ktoś jest ciekaw i chce wiedzieć w jakim celu zbiornik Jeziorsko zbudowano, niech przeczyta statut założycielski. Jako target w kolejności, jesteśmy wymienieni za rybakami. Nic się nie zmieniło, nikt nawet nie próbował tego zmienić. a samo nie chce się zrobić.

Miłośnicy ptaków co chcieli to i osiągnęli :)  

• Like 2

Byłem dzisiaj poniżej zapory,ludzi sporo co mnie zdziwiło leszcz na spinning nie jest niczym dziwnym bo pełno go tam i nawet ja dzisiaj mialem dwa takie przyłowy na okoniówkę, ławice drobnicy przy brzegu ciągną się aż do główek.

Oczywiście na brzegu od strony Konina były osobniki które ewidentnie spinem targetowały by coś podchaczyć.I mialem wrażenie że dziad wyjął szczupaka lub sandacza poniżej wymiaru i torba...

Uwaga, była kontrola PSR.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

A oprócz leszczy na ta okoniowke ... jakies okonie zlowiles ? :)

Hahaha -tyle w temacie okoni [emoji6]

Dużo martwych małych karpików wzdłuż brzegu,co do kontroli to żeby nie było ja się z ich wizyty ucieszyłem czego nie można bylo powiedzieć o niektórych wędkujących, człowieczek który załadował wcześniej szybko do torby bez mierzenia szczupaka lub sandacza nagle przestał łowić i z gory obserwował co się dzieje...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

(...)Uwaga, była kontrola PSR.

Nic nowego, poniżej tamy, na odcinku sieradzkim dość często bywają. Ja miałem w ubiegłym roku,  na 5 pobytów miałem 3 kontrole. W tym roku nie byłem, ale słyszałem że straż nadal działa tam aktywnie. Żeby jeszcze można było odnotować podobną aktywność ryb, byłoby super.

Nieoceniony widok niektórych wędkujących, w pośpiechu zwijających sprzęt i umykających jak zające. ;)

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Zdecydowanie w tamtym miejscu jest i tak zbyt mało kontroli; pełno kłusowników, a teraz zimą ten problem się nasila i "działają" tzw. "szarpaki". Niejednokrotnie widziałem ludzi którzy bez opamiętania zwijali sprzęt i uciekali. Zimą odwiedzam te miejsca z tyczką; powiem wam, że o tej porze roku ciężko znaleźć tam fajne wolne miejsce. Ponadto na Sieradzkim odcinku jak i na odcinku Konińskim do miejscowości Księże Młyny jest kategoryczny zakaz spinningowania od 1 grudnia do 31 marca (na odcinku Sieradzkim okres ten obowiązuje od 1 stycznia do 31 marca).

(...) Zimą odwiedzam te miejsca z tyczką; powiem wam, że o tej porze roku ciężko znaleźć tam fajne wolne miejsce. Ponadto na Sieradzkim odcinku jak i na odcinku Konińskim do miejscowości Księże Młyny jest kategoryczny zakaz spinningowania od 1 grudnia do 31 marca (na odcinku Sieradzkim okres ten obowiązuje od 1 stycznia do 31 marca).

Tyczkarze mniej łowią od spinningistów?

Zakaz zaiste dziwny i dyskryminacyjny, ale dura lex sed lex... :(

Alex masz racje. Nie bronie tyczkarzy. Widzialem wielu, ktorzy brali do auta wszystko co nadaje sie do jedzenia. Z powodu zakazu tez ubolewam bo wiekszosc lowisk niebawem bedzie zamarzniete, a chociaz na Warcie moglem pospacerowac za okoniem. Z tyczka coraz mniej mnie juz laczy. Od pewnego czasu wole pochodzic za ryba ;)