Skocz do zawartości
  • 0

Beczka, czy słuchawki do płukania, uruchamiania silnika na lądzie

Janusszr

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeśli osunie ci się słuchawka a tego nie zauważysz masz po silniku. Sluchawki dobre będą do płukania na kilka minut. Jeśli jednak zamierzasz zostawić uruchomiony silnik na dłużej, to tylko i wyłącznie beczka

• 0

jesli stoisz w poblizu silnika na chodzie sluchawki sa ok. One tak kijowo trzymaja (mam takie jednostronne idwustronne), ze  itak trzeba zapinac sciskami stolarkismi/zipami by trzymaly porzadnie. a juz tak spiete mozna zostawic na pare minut. niektore silniki maja opcje plukania (po slonej wodzie jesli taki masz plan) wezem podlaczanym do adaptera w bloku silnika (honda) inne majapodobny adapter wkrecany powyzej pompy wody (tohatsu). = tutaj chyba doplukania slinik trzeba odpalic by sie termostat otworzyl etc. ps good luck wkladac do beczki silnik 15hp+ nie wspominajac o takim bez rumpla. Ja kiedys montowalem silnik na lodzi na przyczepie i przechylalem ja na dziub i podkladalem duzy kubel na smieciz tylu iopuszczalem lodke. Inaczej w domowychwarunkach 50 kg silnik mozebyc ciezko wsadzic na wiadro...

• 0

Może planuje zabrać Łódź nad morze ? :) Chorwacja, Norwegia, Bałtyk , może pływa po zamulonym zbiorniku:). Mnie gość z Mercurego powiedział że jeżeli kupi się dobre słuchawki nie powinno być problemów, lepszym i bezpieczniejszym rozwiazaniem jest wkrecany zawór który już się nie powinien wykręcić, a najlepsza to jak wiadomo beczka ze stałym dopływem wody.

• 0

a po czym chcesz płukac silnik? mysle ze okolice Suwałk maja tylko wody "słodkie"

Bardzo mało jest tej wody słodkiej w okolicach Suwałk do pływania na spalinie :(

Nie tylko do płukania słuchawki są mi potrzebne.

Włącz bieg w beczce :)

Edytowane przez Janusszr

• 0

A w czym problem z włączeniem biegu w beczce ? Bo chyba nie będziesz kręcił manetką do odcięcia w beczce czy ze słuchawkami gdy śruba nie ma oporu ?

Problemu z włączeniem biegu nie ma. Jest tylko problem z wodą wywaloną w sekundę z beczki. Tylko na wolnych obrotach.

• Like 1