Janusszr Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Wg mnie słuchawki praktyczniejsze, jednak wszyscy mówią o beczce. Beczka ma więcej zalet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Jeśli osunie ci się słuchawka a tego nie zauważysz masz po silniku. Sluchawki dobre będą do płukania na kilka minut. Jeśli jednak zamierzasz zostawić uruchomiony silnik na dłużej, to tylko i wyłącznie beczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 jesli stoisz w poblizu silnika na chodzie sluchawki sa ok. One tak kijowo trzymaja (mam takie jednostronne idwustronne), ze itak trzeba zapinac sciskami stolarkismi/zipami by trzymaly porzadnie. a juz tak spiete mozna zostawic na pare minut. niektore silniki maja opcje plukania (po slonej wodzie jesli taki masz plan) wezem podlaczanym do adaptera w bloku silnika (honda) inne majapodobny adapter wkrecany powyzej pompy wody (tohatsu). = tutaj chyba doplukania slinik trzeba odpalic by sie termostat otworzyl etc. ps good luck wkladac do beczki silnik 15hp+ nie wspominajac o takim bez rumpla. Ja kiedys montowalem silnik na lodzi na przyczepie i przechylalem ja na dziub i podkladalem duzy kubel na smieciz tylu iopuszczalem lodke. Inaczej w domowychwarunkach 50 kg silnik mozebyc ciezko wsadzic na wiadro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 a po czym chcesz płukac silnik? mysle ze okolice Suwałk maja tylko wody "słodkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Może planuje zabrać Łódź nad morze ? Chorwacja, Norwegia, Bałtyk , może pływa po zamulonym zbiorniku:). Mnie gość z Mercurego powiedział że jeżeli kupi się dobre słuchawki nie powinno być problemów, lepszym i bezpieczniejszym rozwiazaniem jest wkrecany zawór który już się nie powinien wykręcić, a najlepsza to jak wiadomo beczka ze stałym dopływem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mario41 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Słuchawki są ok. Nigdy mi się nie zsunęły. Nie należy tylko dawać ciśnienia wody na maksa. Mam obustronne. Zajmują mało miejsca i są wygodne w użyciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) a po czym chcesz płukac silnik? mysle ze okolice Suwałk maja tylko wody "słodkie"Bardzo mało jest tej wody słodkiej w okolicach Suwałk do pływania na spalinie Nie tylko do płukania słuchawki są mi potrzebne. Włącz bieg w beczce Edytowane 29 Maja 2017 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Beczka ma ten plus, że jeśli podstawimy wiaderko na wodę, która wylatuje z silnika to nie ma wokoło błota, jest sucho.W niektórych przypadkach słuchawki nie zapewniają odpowiedniego chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Od przybytku głowa nie boli. Jest beczka, słuchawki zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A w czym problem z włączeniem biegu w beczce ? Bo chyba nie będziesz kręcił manetką do odcięcia w beczce czy ze słuchawkami gdy śruba nie ma oporu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A w czym problem z włączeniem biegu w beczce ? Bo chyba nie będziesz kręcił manetką do odcięcia w beczce czy ze słuchawkami gdy śruba nie ma oporu ?Problemu z włączeniem biegu nie ma. Jest tylko problem z wodą wywaloną w sekundę z beczki. Tylko na wolnych obrotach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Janusszr
Wg mnie słuchawki praktyczniejsze, jednak wszyscy mówią o beczce. Beczka ma więcej zalet?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi