Guzu Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Dziękuję za pomoc Na początku zbierania materiałów kupiłem taka kapke . I bardzo dobrze mi się z niej korzysta. Ale nie potrafię ustalić producenta i nazwy. Ktoś pomoże ? DZIĘKUJĘ Edytowane 28 Maja 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Wygląda jak kapka szyjna koguta (Streamer Rooster Neck) lub też, chyba bardziej prawdopodobne, kapka indyjska klasa A dostępna np w ofercie Taimena - color Cream http://www.taimen.com/pl/pl/product/india-capes-cock-class-a_57/92907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Wygląda jak kapka szyjna koguta (Streamer Rooster Neck) lub też, chyba bardziej prawdopodobne, kapka indyjska klasa A dostępna np w ofercie Taimena - color Cream http://www.taimen.com/pl/pl/product/india-capes-cock-class-a_57/92907Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 łono dziewicy sorrki za głupoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 łono dziewicy sorrki za głupoty To chyba skalp z łona ? Jesteś pewien, że to to ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 hmm teraz o dziewice coraz trudniej ale myślę że to właśnie kłaki dziewicy, niektóre lubią na ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 hmm teraz o dziewice coraz trudniej ale myślę że to właśnie kłaki dziewicy, niektóre lubią na ostro To wrzuć jakąś fotkę albo chociaż link, będzie wiadomo czego szukać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Padłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Wygląda jak kapka szyjna koguta (Streamer Rooster Neck) lub też, chyba bardziej prawdopodobne, kapka indyjska klasa A dostępna np w ofercie Taimena - color Cream http://www.taimen.com/pl/pl/product/india-capes-cock-class-a_57/92907 Zdecydowanie TO NIE TO.Zamowilem pare rzeczy z tego sklepuI przyszly dwie zenujace kapki. Nawet nie wiem czy to kapki czy kapska. Nie chce mi sie ich nawet rozpakowywac, doslownie smierdza na odleglosci...kolo tego roostera to one nawet nie lezaly.Nigdy wiecej tego typu A klasowych to nie zamowie LIPA MAX, reszta na zdjeciach : Edytowane 30 Maja 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 ... Krotka i rzeczowa rozmowa ze sklepem. Kapki A klasowe wracaja skad przyszly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 a nie pamiętasz Daniel gdzie to kupowałeś?? Polska?? Zagranica??Pieczątka dośc charakterystyczna. Może jej tropem ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 a nie pamiętasz Daniel gdzie to kupowałeś?? Polska?? Zagranica??Pieczątka dośc charakterystyczna. Może jej tropem ??Po pieczęci myślałem, że poznacie i pomożecie Mam Metze w drugiej klasie i maja "2".Więc to jakaś 3 klasa. Dziś dostałem pierwsza sztukę marki Keough.Ale ona jest inna, jak chodzi o piora i nie ma stempla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Guzu, nawet jak wyśledzisz producenta, nie licz na powtarzalność, to genetyka, a nie produkcja taśmowa, czas wychowu kolejnej generacji ptaków jest długi, a efekt niepewny. Generalnie z moich doświadczeń, jeśli chodzi o czołowych producentów piór genetycznych, to zdecydowanie WHITING rules. Co nie znaczy, że wszystko jest na okrągło w jego ofercie. I ceny w zależności od cyklu hodowlanego i popytu mocno się zmieniają, taka sam kapka kupiona niedrogo w jednym roku w kolejnym może być dużo droższa i odwrotnie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Guzu, nawet jak wyśledzisz producenta, nie licz na powtarzalność, to genetyka, a nie produkcja taśmowa, czas wychowu kolejnej generacji ptaków jest długi, a efekt niepewny. Generalnie z moich doświadczeń, jeśli chodzi o czołowych producentów piór genetycznych, to zdecydowanie WHITING rules. Co nie znaczy, że wszystko jest na okrągło w jego ofercie. I ceny w zależności od cyklu hodowlanego i popytu mocno się zmieniają, taka sam kapka kupiona niedrogo w jednym roku w kolejnym może być dużo droższa i odwrotnie....Jestem bardzo początkujący, ale doszedłem do wniosku po kolejnych próbach, że kupowanie online kapek no Name to nie jest moja ulubiona dyscyplina sportu. Whiting spróbuję.Z pewnością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Dodałbym, że nasze sklepy muchówe to nie producenci. Z tego co dane mi się było dowiedzieć sprowadzają oni kapki od różnych producentów i albo przepakowują i sprzedają, albo ewentualnie selekcjonują i wtedy sprzedają. Producenci z własną hodowlą to już inna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Dodałbym, że nasze sklepy muchówe to nie producenci. Z tego co dane mi się było dowiedzieć sprowadzają oni kapki od różnych producentów i albo przepakowują i sprzedają, albo ewentualnie selekcjonują i wtedy sprzedają. Producenci z własną hodowlą to już inna sprawa.Myślę że kluczem jest jakaś kontrola jakości i poczucie odpowiedzialności wynikające z faktu, ze dany produkt się podpisuje swoim brandem. Metz, Whiting i podobni raczej nie wyślą syfu do sklepów i nie zapakują tego gówienka dumnie w swoje opakowanie. Dlatego takie A klasy to już dla mnie przeszłość. Edytowane 30 Maja 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 W linku jest niezły wybór http://www.featheremporium.com/Fly-Tying-Feathers/hackle-growers/keough-hackles.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 W linku jest niezły wybór http://www.featheremporium.com/Fly-Tying-Feathers/hackle-growers/keough-hackles.html Widuje jego oferty na ebay.com Nie wiem czy to jest sklep stacjonarny, ale wolalbym nigdy w nim nie wyladowac...bo wrocilbym opierzony i ogolony (z kasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ten sklep z linku jest OK. Szybka wysylka do PL i towar przyzwoitej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ten sklep z linku jest OK. Szybka wysylka do PL i towar przyzwoitej jakości.Duzo towaru brałeś ? No bo koszty wysyłki to jednak slabe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Zamawiałem dwa razy, za około 100$.Przesyłka wyszła 9.95$Zamówiłem tam bo podobnie jak Ty naciąłem się u nas na kapki z których nic nie dało się zrobić... No chyba że odstraszają mole... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Ciężko coś napisać na podstawie fotki. Piórka niby fajne a co przyślą to ina para kaloszy. Ja osobiście nam swoją prywatną hodowlę i jestem happy. Edytowane 30 Maja 2017 przez wiwaldi1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ciężko coś napisać na podstawie fotki. Piórka niby fajne a co przyślą to ina para kaloszy. Ja osobiście nam swoją prywatną hodowlę i jestem happy.Hodowca drobiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak jakby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak jakby.Gratki Genetyki też masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi