Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w identyfikacji kapki

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda jak kapka szyjna koguta (Streamer Rooster Neck)

lub też, chyba bardziej prawdopodobne, kapka indyjska klasa A dostępna np w ofercie Taimena - color Cream

http://www.taimen.com/pl/pl/product/india-capes-cock-class-a_57/92907

Zdecydowanie TO NIE TO.

Zamowilem pare rzeczy z tego sklepu

I przyszly dwie zenujace kapki. Nawet nie wiem czy to kapki czy kapska.

Nie chce mi sie ich nawet rozpakowywac, doslownie smierdza na odleglosci...kolo tego roostera to one nawet nie lezaly.

Nigdy wiecej tego typu A klasowych to nie zamowie :(

LIPA MAX, reszta na zdjeciach :

post-45573-0-63135500-1496137777_thumb.jpg

post-45573-0-78838800-1496137790_thumb.jpg

Edytowane przez Guzu

a nie pamiętasz Daniel gdzie to kupowałeś?? Polska?? Zagranica??

Pieczątka dośc charakterystyczna. Może jej tropem ??

Po pieczęci myślałem, że poznacie i pomożecie :)

Mam Metze w drugiej klasie i maja "2".

Więc to jakaś 3 klasa.

Dziś dostałem pierwsza sztukę marki Keough.

Ale ona jest inna, jak chodzi o piora i nie ma stempla...

Guzu, nawet jak wyśledzisz producenta, nie licz na powtarzalność, to genetyka, a nie produkcja taśmowa, czas wychowu kolejnej generacji ptaków jest długi, a efekt niepewny. Generalnie z moich doświadczeń, jeśli chodzi o czołowych producentów piór genetycznych, to zdecydowanie WHITING rules. Co nie znaczy, że wszystko jest na okrągło w jego ofercie. I ceny w zależności od cyklu hodowlanego i popytu mocno się zmieniają, taka sam kapka kupiona niedrogo w jednym roku w kolejnym może być dużo droższa i odwrotnie.... 

• Like 1

Guzu, nawet jak wyśledzisz producenta, nie licz na powtarzalność, to genetyka, a nie produkcja taśmowa, czas wychowu kolejnej generacji ptaków jest długi, a efekt niepewny. Generalnie z moich doświadczeń, jeśli chodzi o czołowych producentów piór genetycznych, to zdecydowanie WHITING rules. Co nie znaczy, że wszystko jest na okrągło w jego ofercie. I ceny w zależności od cyklu hodowlanego i popytu mocno się zmieniają, taka sam kapka kupiona niedrogo w jednym roku w kolejnym może być dużo droższa i odwrotnie....

Jestem bardzo początkujący, ale doszedłem do wniosku po kolejnych próbach, że kupowanie online kapek no Name to nie jest moja ulubiona dyscyplina sportu.

Whiting spróbuję.

Z pewnością :)

Pozdrawiam

Dodałbym, że nasze sklepy muchówe to nie producenci. Z tego co dane mi się było dowiedzieć sprowadzają oni kapki od różnych producentów i albo przepakowują i sprzedają, albo ewentualnie selekcjonują i wtedy sprzedają. Producenci z własną hodowlą to już inna sprawa.

• Like 1

Dodałbym, że nasze sklepy muchówe to nie producenci. Z tego co dane mi się było dowiedzieć sprowadzają oni kapki od różnych producentów i albo przepakowują i sprzedają, albo ewentualnie selekcjonują i wtedy sprzedają. Producenci z własną hodowlą to już inna sprawa.

Myślę że kluczem jest jakaś kontrola jakości i poczucie odpowiedzialności wynikające z faktu, ze dany produkt się podpisuje swoim brandem.

Metz, Whiting i podobni raczej nie wyślą syfu do sklepów i nie zapakują tego gówienka dumnie w swoje opakowanie.

Dlatego takie A klasy to już dla mnie przeszłość.

:)

Edytowane przez Guzu

Widuje jego oferty na ebay.com

Nie wiem czy to jest sklep stacjonarny, ale wolalbym nigdy w nim nie wyladowac...bo wrocilbym opierzony i ogolony (z kasy) ;)