Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w identyfikacji kapki

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem ten wątek - prośbę

Ale efekt przerosl moje oczekiwania, jak to na naszym forum bywa :)

Dzięki wskazówkom stałem się posiadaczem takich piórek.

Jakość onieśmiela :)

Między nimi szara uboga krewna w wersji cream :)

Dziękuję bardzo za pomoc!

post-45573-0-95947000-1496842156_thumb.jpg

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Kto pyta nie błądzi :)

Wiec dostaniesz jeszcze jedną radę w gratisie. Jeśli materiały mają posłużyć do kręcenia deciverów jakich fotki tu czasem wstawiasz, lepszym wyborem od kapek szyjnych które nabyłeś, będą siodła amerykańskich roosterów.

Wpisz w google American rooster saddle i udanych zakupów ;).

• Like 1

Kto pyta nie błądzi :)

Wiec dostaniesz jeszcze jedną radę w gratisie. Jeśli materiały mają posłużyć do kręcenia deciverów jakich fotki tu czasem wstawiasz, lepszym wyborem od kapek szyjnych które nabyłeś, będą siodła amerykańskich roosterów.

Wpisz w google American rooster saddle i udanych zakupów ;).

Takich siodeł to już mam bateryjkę ;)

Brakowało prostych, regularnych piór robiących cała rybke samymi sobą :)

Ale dzięki za wskazówkę :)

Aaaaa, to przepraszam ;)

Ależ to ja szczerze dziękuję .

Jakby chciałoby Ci się polecić inne uznane wzory, zbliżone do moich pokraczek, to ja chętnie wzbogace swoją wiedzę z zakresu nazw much i wzorów.

A z pewnością też coś podglądne i skopiuje ;)

Edytowane przez Guzu

W tym kanale są ciekawe "myki", myślę, że do zastosowania w dużych pstrągowych i nie tylko muchach;

https://www.youtube.com/channel/UCADTDyH1THc56F6safXZ6Pw

i trochę ichnich wzorów

i Jerry French 

Edytowane przez janusz.walaszewski
  • Like 1

Bo widzisz polecając intrudery i hollow nie miałem na myśli kopiowania całych wzorów, ale patenty w nich stosowane, które można później zaadaptować do swoich konstrukcji.... dla mnie to jest największy fun w tym hobby - stworzyć przynętę, która spełnia założenia (mogą być różne: wygląd, ruch, masa, trzymanie ryby, unikanie zaczepów itd) i dzięki temu jest skuteczna. Stworzyć teorie, przełożyć ją na praktykę i przetestować z sukcesem. To jest właśnie to co mnie w tej zabawie pociąga.

• Like 2

Bo widzisz polecając intrudery i hollow nie miałem na myśli kopiowania całych wzorów, ale patenty w nich stosowane, które można później zaadaptować do swoich konstrukcji.... dla mnie to jest największy fun w tym hobby - stworzyć przynętę, która spełnia założenia (mogą być różne: wygląd, ruch, masa, trzymanie ryby, unikanie zaczepów itd) i dzięki temu jest skuteczna. Stworzyć teorie, przełożyć ją na praktykę i przetestować z sukcesem. To jest właśnie to co mnie w tej zabawie pociąga.

A ja cale swoje wędkarstwo chodzę utartymi ścieżkami i boję się eksperymentować ;)

• Like 1