Skocz do zawartości
  • 0

Wielkości

Guzu

Pytanie

Powaznie to wszystko brzmi.

Najwazniejsze - dla Ciebie :

Penn 260 i 360 roznia sie tylko pojemnoscia szpuli. Korpus jest ten sam.

Jak chodzi o szersze porownanie rozmiarow Daiwa i Shimano to ciezko o takie, bo zarowno Daiwa, jak i Shimano na przestrzeni lat zmienialy swoje rozmiary jak chodzi o taka sama numeracje. Slynny juz rozmiar 3000 chocby...

Takze doprecyzuj zapytanie.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuję za odpowiedź.

Kupię, więc 2 Slammery 260 pojemność szpuli to dla mnie drugoplanowa sprawa.

Sprzedałem wszystko, co nosiło nazwę Shimano.

Kupuję obecnie te dwa Slammery, a jesienny zakup to dwa Penny Battle w wielkości 3000, a to ju?ź wiem z forum, ?źe 3000 i 4000 r?ł?źnią się r?łwnie?ź tylko pojemnością szpuli.

Jedno jest pewne chcę obecnie tylko penny tyle się o nich naczytałem wiec najwy?źszy czas realizować marzenia.

A ja sprzedalem wszystkie Penny jakie mialem :D

A mialem w porywach az 4 sztuki :D

jak to sie wszystko fajnie kreci

• 0

Gdybym nie kupił „penn?łw” to zawsze tropiłby mnie ten temat, pou?źywam i zobaczę.

Zawsze mo?źna dokonywać zmian po realizacji marzen.

Pewnie, trzeba szukac ulepszen.

Tak jest, ulepszenie i tak zawsze skończy się na Stelli :lol:

No z tym zawsze, toś Pan się chyba trochę zaleciał.. :lol:

• 0

Gdybym nie kupił „penn?łw” to zawsze tropiłby mnie ten temat, pou?źywam i zobaczę.

Zawsze mo?źna dokonywać zmian po realizacji marzen.

Pewnie, trzeba szukac ulepszen.

Tak jest, ulepszenie i tak zawsze skończy się na Stelli :lol:

No z tym zawsze, toś Pan się chyba trochę zaleciał.. :lol:

Panie Tomaszu, zawsze jest kilka wyjątk?łw potwierdzających regułę :lol:

• 0

Wojciechu :D

nie mo?źna por?łwnać Daiwy 4000 i Shimano 4000 bo nawet nie da sie por?łwnac Shimano 3000 z Shimano 3000 :D. Pojemność szpuli niby ta sama, ale gabaryty zupełnie inne :D. Pisząc to mam na mysli Stradick'i FE z końca lat 90' i FI z teraźniejszości. Poza tym te 2000, 3000 i 4000 to takie umowne trochę. Kiedyś, jak miałem kołowrotek, 30, 300, czy 3000 to wiedziałem, ?źe poojemność szpuli będzie jakieś 100m ?źyłki o średnicy 0,30mm :D a teraz... oj Panie :D. R?łwnie dobrze mogą dla mnie zrobić oznaczenia S, M, L, XL, etc :D

Z ciekawości, co takiego sprawiło, ?źe się POZBYŁEŚ sprzętu tej?źe firmy :D?

• 0

Własnie tez jestem ciekaw,czegos pan sprzedał wszystko shimano,iles pan tego przerobił i jakie modele,ja maiłem swojego czasu daiwy,kilka szt tak od okołopińcet w g?łre,a potem spr?łbowałem stelli,i jakos polubiłem troche bardziej shimano aztak ze przymierzam sie do 3sztuki <_< ,,lecz TDS 3500CU nadal w domu lezy,a i slammer sie znajdzie.