Lucas Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Jakich używacie separatorów do oddzielenia ewentualnej wody w paliwie. Kupiłem silnik na wtrysku i chciałbym to odpowiednio zabezpieczyć żeby jakaś woda się nie dostała, a może sam filtr papierowy wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Oby tylko króćce były jeden na strzałce do separatora, a drugi out. Ja akurat wkręciłem po jednej stronie bo mi tak montażowo pasowało. Daj dwie zaślepki tam gdzie nie używasz. Mam taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Czyli nie musi być na przestrzal? Ps. Dziękuję za szybką odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Też taki model montowałem u siebie...uważaj przy wkręcaniu bo krócce są aluminiowe (wytrzymałość tylko nieco większa jak sreberka od czekolady ), nie wiele trzeba aby zepsuć gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Mam taki. Gruszka między filtrem a silnikiem, normalnie zasysa z baku przez filtr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dokladnie tak samo miedzy filtrem a silnikiem jest pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Oby tylko króćce były jeden na strzałce do separatora, a drugi out. Ja akurat wkręciłem po jednej stronie bo mi tak montażowo pasowało. Daj dwie zaślepki tam gdzie nie używasz. Mam taki sam Króćce nie mają żadnych uszczelnień? Nie ma wycieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Nie ma uszczelnień, były wycieki. Przed tym sezonem to wywaliłem. Nie miałem czasu na uszczelnianie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Mnie to zawsze bawi, bo jak pytam, ile razy spuściłeś wodę z separatora, to każdy posiadacz mówi że nigdy. Przy małym zbiorniku i dużej rotacji paliwa to nie ma sensu. Dodatkowy element do utrzymania, który do niczego nie służy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Lucas
Jakich używacie separatorów do oddzielenia ewentualnej wody w paliwie. Kupiłem silnik na wtrysku i chciałbym to odpowiednio zabezpieczyć żeby jakaś woda się nie dostała, a może sam filtr papierowy wystarczy?
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi