Skocz do zawartości

Drut na przypony co to jest?

artmio

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki za podpowiedzi teraz juz wszystko jasne z jakiego drutu sie robi do jakich sliderow sie uzuwa a tak zupelnie poza tematem czy uzywajac tych z plecionki tytanowej mieliscie przypadki(szczegolnie uzywajac duzych i ciezkich przynet np:salmo fatso tonacy 90gr)ze po jakims czasie uzywania przypon przecieral sie od strony przynety i nastepowalo podczas rzucenia zerwanie i przyneta zupelnie swobodnie szybowala ale juz nie na przyponie swoja droga to sa bardzo dalekie rzuty :mellow:

Ja miałem dwa razy złe doświadczenie z przyponami Dragona z drutu (1x1) tytanowego. W jednym pękł przy tulejce, w drugim na załamaniu. Sparzyłem się i na razie nie będę więcej pr?łbował. Aktualnie porobiłem trochę przypon?łw do jerk?łw z drutu stalowego o wytrzymałości 69 i 86 lb. Na razie wszystko OK.

Opr?łcz tego gruby Surflon min 30 kg i do boju.

Pitt nie daj czekac i powiedz chociaz na czym polega laczenie tego rodzaju tytanowego przyponu zeby sie nie zrywal.

Mysle ze technika laczenie moze polegac na laczeniiu czyms miekkim np jakas nitka(skladamy oczko i obwijamy kila razy drut potem lakier lub klej i sie chyba nie zerwie).

Czy w dobrym kieruku mysle :D

to jest terminator single strand

precyzyjnie zacisniecie czym takie cos sie robi i gdzie mozna kupic poniewaz te tradycyjne nazwe to obcegi niestety lacza dwie koncowki ze soba :D

pozwolisz, ze zapytam: czy ty wogole czytasz tresc postow? :unsure: pytam, poniewaz trzecia odpowiedz zawiera odpowiedzi na twoje pytania ... nawet te, ktorych do tej pory nawet nie zadales :D