Janusszr Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Dzisiaj kolega zadał mi pytanie, które mnie nieco zaniepokoiło:po pływaniu zmniejszasz ciśnienie w komorach pontonu? Nie zmniejszam. Nie zdejmuję silnika. Nie boisz się, że na szwach zacznie się rozłazić? Ponton z przyczepką trzymam w garażu. Jak jest z tym upuszczaniem powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Moim zadaniem nie trzeba, mój pierwszy ponton trzymałem na powietrzu przez cały sezon a nawet zimę. Jeżeli masz zawory bezpieczeństwa, to tym bardziej nic się nie wydarzy. To nie jest balon gumowy,szwy są klejone podwójnie. Współczesne kleje mają większą wytrzymałość mechaniczna niż tkanina.Problem będzie w warunkach gorąca ale tylko dla pontonu bez zaworów. W tej sytuacji trzeba czujnie pompować, zgodnie z zaleceniem producenta - czyli pompka z manometrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Tak samo myślę jak Ty.Jednak dla świętego spokoju zapytałem Dzięks : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Janusszr
Dzisiaj kolega zadał mi pytanie, które mnie nieco zaniepokoiło:
po pływaniu zmniejszasz ciśnienie w komorach pontonu?
Nie zmniejszam. Nie zdejmuję silnika.
Nie boisz się, że na szwach zacznie się rozłazić?
Ponton z przyczepką trzymam w garażu. Jak jest z tym upuszczaniem powietrza?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi