Skocz do zawartości

Berkley NanoFil

admin

Rekomendowane odpowiedzi

to linka tego typu ... mam na mysli technologie produkcji lub powiedzmy 'basic idea' tego produktu ... cos w stylu bardzo dobrej hybrid line PE+monofil

http://japantackle.com/Lines/Duel_SuperSmoothAji.jpg

co jak na razie zauwazylem to bardzo sliska i gladka powierzchnia, trudno dobrac do tego paskudztwa odpowiednie wezly, nie jest tez tak miekka jak obiecuje berkley i deklaracje o zero memory mozna tez wsadzic sobie w ... regal z klechdami, poniewaz sznurek jest raczej sztywny niz miekki ...

do baitcasterow nie nadaje sie wogole, to linka specyficzna - w 95% skonstruowana do kolowrotkow staloszpulowych ... te pozostale 5% pozostawiam dla ludzi lubiacych nieustanne walki z perukami i zwojami linki wcinajacymi sie pod sploty na szpuli multika

parametry (mam na mysli wytrzymalosc bo srednicy w plecionkach nadal sie doszukac nie potrafie - moze jakis niedorozwiniety jestem ... nie wiem?) podane przez producenta trzyma (dotyczy to praktycznie nowej linki) ale ze wzgledu na to, ze przez ostatni czas nie lowie, z ogledzinami pod mikroskopem i na jakies konkretne obserwacje bede musial zaczekac do nastepnej wiosny

• 2 tygodnie później...

Panowie informacja potwierdzona, Nanofil pojawi się we wtorek w sklepach FM!! Dzisiaj rozmawiałem ze sprzedawcą, mogę podać ceny:

- 50m ka?źda średnica 65zł,

- 135m 155zł,

- 275m 300zł.

Ceny -/+ 5%

Jeśli we wtorek ją kupię to w środę zdam relację z test?łw, wezmę ją na Dziećkowice pozdrawiam

Panowie informacja potwierdzona, Nanofil pojawi się we wtorek w sklepach FM!! Dzisiaj rozmawiałem ze sprzedawcą, mogę podać ceny:

- 50m ka?źda średnica 65zł,

- 135m 155zł,

- 275m 300zł.

Ceny -/+ 5%

Jeśli we wtorek ją kupię to w środę zdam relację z test?łw, wezmę ją na Dziećkowice pozdrawiam

Wow!! To ceny KOSMOS w por?łwnaniu np. ze szczupak.pl

• 4 tygodnie później...

Nie jest tak pieknie. Macałem te linki.Pokusiłem sie o orientacyjne zmierzenie tych linek. 0,12 odpowiada grubościowo ?źyłce 0,20 a i co do tych 6 kg to jestem sceptyczny. Dla mnie sensowne sa grubości 0,02 i 0,04 co wg mnie odpowiada grubościowo ?źyłką 0,10 i 0,12. Zaleta to nierozciągalność i tylko dlatego wypr?łbuję na wiosnę na okonie. Jeszcze co do grubosci 0,12 - jest sztywna, mo?źe po jakimś czasie zmięknie, ale w stanie sklepowym nie jest najlepsza do rzucania. Castingowcy jak narazie wykluczyli z u?źytku - patrz na multiplikator.pl

@jabr dokładnie się z Tobą zgodze, tez mierzyłem i tez tak wyszło, plecionka bardzo sztywna. A moim zdaniem ta jej zerowa rozciągliwość mo?źe przysporzyć problem?łw mało wprawnym spinningistą, bądź przykładowo - przy zaczepie na karczu i mocnym zacięciu mo?źe być tylko brzdrynk i po wszystkim, zwłaszcza ?źę uciąg plecki jest mocno zawy?źony.