admin Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Czy ktoś z Was u?źywał ju?ź Nanofila? Ponoć to prawdziwa rewolucja w świecie linek. http://www.berkley-fishing.com/line/nanofil PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Nie, ale trochę czytałem, np.: http://www.fieldandstream.com/blogs/honest-angler/2011/06/ge ar-review-new-berkley-nanofil-line Zastanawia mnie tylko, ?źe komentarze urwały się 6 tygodni temu. Tutaj te?ź cisza: http://www.fishingclub.com/magazine/articles/articletype/art icleview/articleid/2898/first-glimpse-at-radical-new-fishing -line-berkleys-nanofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Moi koledzy czekają na dostawę. Na tackletour recenzje są mieszane (z przewagą pozytywnych): http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=43&t= 32351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Tylko tak, jak w innych przypadkach mało kto m?łwi o swoich spostrze?źeniach z wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Masz rację, większość wygląda na teoretyk?łw- internaut?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 To w sumie nowość więc chyba trudno pisać wiele ale ... czekam, mo?źe jednak ktoś u?źywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Znajomy kupił na okonie 8lb i stwierdził, ?źe jest zbyt mocna... Trzeba się dobrze namocować, ?źeby toto zerwać Teraz ciągnie sobie cieńszą 4lb. Wyglądem ponoć bli?źej jej do ?źyłki ani?źeli to plećki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 to linka tego typu ... mam na mysli technologie produkcji lub powiedzmy 'basic idea' tego produktu ... cos w stylu bardzo dobrej hybrid line PE+monofil co jak na razie zauwazylem to bardzo sliska i gladka powierzchnia, trudno dobrac do tego paskudztwa odpowiednie wezly, nie jest tez tak miekka jak obiecuje berkley i deklaracje o zero memory mozna tez wsadzic sobie w ... regal z klechdami, poniewaz sznurek jest raczej sztywny niz miekki ... do baitcasterow nie nadaje sie wogole, to linka specyficzna - w 95% skonstruowana do kolowrotkow staloszpulowych ... te pozostale 5% pozostawiam dla ludzi lubiacych nieustanne walki z perukami i zwojami linki wcinajacymi sie pod sploty na szpuli multika parametry (mam na mysli wytrzymalosc bo srednicy w plecionkach nadal sie doszukac nie potrafie - moze jakis niedorozwiniety jestem ... nie wiem?) podane przez producenta trzyma (dotyczy to praktycznie nowej linki) ale ze wzgledu na to, ze przez ostatni czas nie lowie, z ogledzinami pod mikroskopem i na jakies konkretne obserwacje bede musial zaczekac do nastepnej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 z tego co wiem to pitt u?źywa tej linki link do jego opinii (mam nadzieję, ?źe mogę)link usunięty sam autor opinii mnie uprzedził o sekundy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Dzięki za opinie! O coś takiego mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 http://www.thenextbite.com/node/18648 Tu jest troche więcej i niekt?łrzy testowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Dodam tylko, tak, jak nadmienił @Pitt, ?źe linka ta jest tylko/tylko do kołowrotk?łw stałoszpulowych. Robię to podkreślenie ?źeby nie było płaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mo?źna to to gdzieś kupić w Polsce ju?ź? Czy ebay tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Podobno ma być w FM do końca września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No to te?ź czytałem. Tylko co z tego wyjdzie Z drugiej strony według małego researchu ludzie w USA nie bardzo zadowoleni. Podobno targa się to na potęgę. Ale ja i tak jestem dobrej myśli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Panowie informacja potwierdzona, Nanofil pojawi się we wtorek w sklepach FM!! Dzisiaj rozmawiałem ze sprzedawcą, mogę podać ceny:- 50m ka?źda średnica 65zł,- 135m 155zł,- 275m 300zł. Ceny -/+ 5% Jeśli we wtorek ją kupię to w środę zdam relację z test?łw, wezmę ją na Dziećkowice pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Potwierdzam, we wtorek ma być te?ź się po nią zjawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Panowie informacja potwierdzona, Nanofil pojawi się we wtorek w sklepach FM!! Dzisiaj rozmawiałem ze sprzedawcą, mogę podać ceny:- 50m ka?źda średnica 65zł,- 135m 155zł,- 275m 300zł. Ceny -/+ 5% Jeśli we wtorek ją kupię to w środę zdam relację z test?łw, wezmę ją na Dziećkowice pozdrawiam Wow!! To ceny KOSMOS w por?łwnaniu np. ze szczupak.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Jest ju?ź pierwszy test http://www.fors.com.pl/forum-techniczne/72535-nowa-linka-wed karska-berkley-nanofil.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Panowie ceny o połowę ni?źsze od tych kt?łre podałem, we wtorek plecionka ma być na sklepie http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/nanofil-a78-p102-k10 340.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Cena nie jest wyg?łrowana więc pewnie spr?łbuję,dziwne jest tylko to ?źe kupując dłu?źsze nawoje(270m)wychodzi znacznie dro?źej co w/g mnie nie jest logiczne. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 I jak u?źywał ktoś to cudo? Jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 i jak uzywal ktos to juz do lekkiego kleniojaziowania, zastanawiam sie czy to nie byla by idealna alternatywa do ganiania za pstragiem , grubosc 0,12 (0,133mm) moc plecionki i zalety monofila..... ciekaw jestm jak to jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Nie jest tak pieknie. Macałem te linki.Pokusiłem sie o orientacyjne zmierzenie tych linek. 0,12 odpowiada grubościowo ?źyłce 0,20 a i co do tych 6 kg to jestem sceptyczny. Dla mnie sensowne sa grubości 0,02 i 0,04 co wg mnie odpowiada grubościowo ?źyłką 0,10 i 0,12. Zaleta to nierozciągalność i tylko dlatego wypr?łbuję na wiosnę na okonie. Jeszcze co do grubosci 0,12 - jest sztywna, mo?źe po jakimś czasie zmięknie, ale w stanie sklepowym nie jest najlepsza do rzucania. Castingowcy jak narazie wykluczyli z u?źytku - patrz na multiplikator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 @jabr dokładnie się z Tobą zgodze, tez mierzyłem i tez tak wyszło, plecionka bardzo sztywna. A moim zdaniem ta jej zerowa rozciągliwość mo?źe przysporzyć problem?łw mało wprawnym spinningistą, bądź przykładowo - przy zaczepie na karczu i mocnym zacięciu mo?źe być tylko brzdrynk i po wszystkim, zwłaszcza ?źę uciąg plecki jest mocno zawy?źony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi