Skocz do zawartości
  • 0

Przywiozę na zlot :-)

admin

Pytanie

Witam,

Pomyślałem sobie, że może warto podgrzać troszkę atmosferę i napisać co przywiozę na zlot. Może i Wy, podobnie, pochwalicie się co macie zamiar ze sobą zabrać.

Osobiście przywiozę:

- Avida AC710HF

- Shimano Metanium XT 2005

- TIC'a caiman CT201

- C4 6501 - standard :D

- wędkę z serii musikie - Pete Maina signature rod żeby zobaczyć jak wygląda wędka na rekiny :D

Kasety (przewiduję maly pokaz filmów);

- Yuki Ito Mission X - II - dla miłośników lekkiego castingu i niesamowitych wędek z megabass'a (dużo przynęt i sprzętu)

- Pete and John's Exvellent Adventure - historie, które Pete Maina przeżył podczas połowów muskie (10 TOP przygód)

- Najnowszy film Jima Sarica - Precision Muskie!

Do tego mnóstwo jerkowych przynęt amerykańskich.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Remku tak patrzę na tego szczupłego i się zastanawiam kto jest bardzije wystraszony Ty czy ON

A tak swoja droga to widzialem owe rekawice rowniez w berlinie oraz wmoritzu w nauen. . koszt od 12 do 25 euronow w zaleznosciod firmy a wlasciwie metki... generalnie wszysktie byly monolitem... tzn z jednego materialu po obydwu stronach...

Mozliwe ze nawygonin zabiore jedna takową

• 0

Jeśli ktoś szuka rękawic takich jak niegdyś nosili rycerze, czyli składane w całości z metalowych kółeczek to znajdzie je w sklepach z wyposażeniem dla rzeźników, są to rękawice do trybowania, ze względu na technikę używania ich występuję tylko lewe.

Pozdrawiam

Pike

• 0

Do ewentualnych ciekwostek, które pojawią się na zlocie moge dorzucić:

MASS MARAUDER

MASS MARAUDER JUNIOR

TURBO JACK JUNIOR

Niektórzy je już maja, ale są też pewnie i tacy, którzy chętnie rzucą okiem na nowinki Salmiaków

• 0

A ja przywiozę kilka ciekawostek z Japonii. Przynęty megabass:

- VISION 110 http://www.megabassusa.com/Vision%20110.htm

- POPMAX http://www.megabassusa.com/Pop%20Max.htm

- LIVE X STEPCAT http://www.megabassusa.com/Live-X%20Margay%20Stepcat.htm

- PROP DARTER 80 http://www.megabassusa.com/Prop%20Darter%2080.htm

Pozdrawiam

Remek

• 0

Andrzejku Przyznam Ci szczerze, że obydwa juniorki są w mojej kolekcji od bardzo niedawna (można by liczyć ten czas w godzinach) i niestety nie dawne im było ujrzec prawdziwej wody - bo o testach wannowych nie wspominam :mellow:

Chodzą bardzo ciekawie, ale to nie wszystko - to trzeba zweryfikować w praktyce... Z tego co wiem na Wygoniinie można znaleźć płaski blat, czy inne lowiska o rozsądnych głebokościach - podejrzewam, że dopiero tam przejdą chcrzest bojowy...

Jeśli chodzi o ich łowność to... Jak dla mnie będzie to broń na szczupaka oraz - następnego lata - na nocne sumki. czas pokaże

• 0

@Kuzyn - dolecą!

Zresztą wczoraj miałem filozoficzny nastrój i tak sobie popatrzyłem na świat wędkarstwa. Odpaliłem nową kasetkę z filmem Summer Pike Patterns o łowieniu w lecie szczupaków w US, a później na chwilę Ito o łowieniu bassów w Japonii. Różnice niesamowite! I wcale nie chodzi tutaj o gatunek poławianych ryb. Rozpoczynając na wędkach, kołowrotkach, precyzji operowania wędziskiem, a kończąc na zaawansowaniu technologicznym przynęt różnice były prawie wszędzie. Japonia ma jednak niesamowite nastawienie do świata. Wszędzie wkładają technologię. Wyobraźcie sobie woblera, który jest tak obciążony w środku (rozwiazanie stanowi patent), że kiedy sterem uderza w przynętę to niedosyć, że odbija się od przeszkody to na dodatek obraca się kotwicami do góry tak by płynąc grzbietem do góry przebrnąć przez przeszkodę cały czas przy tym pracując(!!!). Nie ma mowy o nielotach. Przynęta musi lecieć precyzyjnie pod krzak, z dokładnością do cm. Musi być przewidywalna w każdym calu!

Fajne to, aż chce się łowić :D

Pozdrawiam

Remek