Skocz do zawartości

wędka na spining daiwa

WROBI

Rekomendowane odpowiedzi

Wrobi kup sobie St. CROIX albo coś innego, będzie po problemie

A tak powazniej, to witam serdecznie na forum.

Whisker i amorphus to dwie rózne klasy, przyznam sie szczerze, że nie zastanawiałem się nigdy czy roznica miedzy nimi warta jest aż 250 pln. Tym bardziej, że nieco nie leży mi idea wedeczek tej firmy (długie lub baardzo długie dolniki, i ciepla nie za szybka akcja). Ale to moje prywatne odczucie. Jesli mozesz powiedziec to prosze o informacje na tenmat kosztów amorphusa bo jesli dobrze pamietam to moj kolega ma cos podobnego do sprzedania i ciekaw jestem jak wyglada jego cena wobec tego co masz...

witaj wrobi, posiadałem kiedys w swojej kolekcji Daiwe Whiskera 2.7 10-40gr, jezdziłem z nia na troc choć ( choc brakowało mu z 30 cm... no i ten długi dolnik ), nadawała by sie równiez pod szczupaka, szczególnie do wobków i wahadeł. Do gum bym go nie polecał, to bardzo sztywny i szybki kij, który bardzo wysoko sie ładuje jak na ten c.w. kij sprzedałem, bo praktycznie za te pieniązki ( 600 - 700 zl ) mozna zbudować u któregos z naszych zbrojmistrzów kij o niebo lepszy... no i na pewno lepiej uzbrojony od w/w daiwy... pomysl o Batsonie . pzdr

Daiwa to juz nie jest zadna swiatowa klasa szczegolnie za ta cene.Pomysl na prawde nad czyms zbrojonym w Polsce.

Mialem Whiskera 10-40gr dawno temu. Dla mnie problemem byly za male przelotki.

Sprzzedalem i nie zaluje:):D

P.S.Czy to ten sam facet co sprzedaje Amorphusa za 1600zl na allegro.pl??

Pozdrowienia,

Bujo

Jesli chodzi o mnie to na prawde nie sadze zeby te wedki byly warte tej ceny. jesli zamowisz sobie cos na blanku Batsona z podstawowym uzbrojeniem wyjdzie ok 600-650 zl. przelotki beda takie samej jakosci jjak w Daiwie, uchwyt do kolowrotka tez. bedziesz za to mogl sobie dobrac dlugosc dolnika- ktory w Daiwie jest na prawe za dlugii bedziesz mial normalne lacze nasadowe a nie spigot.

Wedka ta moze i byla jedna z lepszych na rynku ale wiele lat temu.batson bedzie o niebo lepszy( sam posiadam 3.20 do 42gr zbrojonego przez Romana Pietrzaka i jest na prawde super).

Jesli mimo wszystko bedziesz zdecydowany na zakup to daj mi znac to postaram sie znalesc ci taniej w UK gdzie obecnie przebywam.

Pozdrowienia,

Bujo

DAIWA Whisker AMORPHOUS SHOGUN - X 2,74 m, 10-45 g

Kilka ladnych lat temu kupil ja przy mnie facet (jeszcze w budach przy KRN) za astronomiczna kwote 1500zl.

Poprosilem o mozliwosc pomachania...coz, juz wtedy i to na sucho patrzac, poza niespotykana wowczas sztywnoscia, wedka nie oferowala niczego szczegolnego...poza zaj.. dlugim dolnikiem.. :lol:

Utarlo sie, ze jest najlepsza na trocie i na tym polegal fenomen jej sprzedazy...

Popieram opinie, ze duzo lepiej zwrocic sie do zbrojmistrzow z prosba o wskazanie i montaz kija.

Do firm branych pod uwage, zwazywszy ze chodzi o wedke sztywna, dorzucilbym Lamiglasy...ja w kazdym razie ostatnio chetnie zbaczam w rozwazaniach w tamta strone... :unsure:

Gumo