Skocz do zawartości

Adamek VS Kliczko - to sie bedzie dzialo

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

I nic się nie stało. Tak miało być. Adamek jest za mały na wagę cieżką. Nie da rady dobremu bokserowi wyższemu o 10-15cm. kliczków nie cierpię mają brzydką nudną jak dla mnie modłę boksowania. Skuteczną. Adamek dzisiaj nie pokazał NIC. Nie mógł. Jego szybkość nic nie ma do rzeczy. Musiałby być wyższy o 10 i cięższy o 10. Bez tego nie ma szans. Dzisiaj to było widać.

Różnica między nimi nie była aż taka duża, ale wizualnie - kosmos. Kurde - Adamek jest wyższy od Tysona! Niestety to nie jego waga. Brawo Adamek! Pokazałeś serce i wolę walki. Kliczko... hmm też brawa. Nie ma na tym świecie gościa, który by Cię wreszcie zlał porządnie?

I nic się nie stało. Tak miało być. Adamek jest za mały na wagę cieżką. Nie da rady dobremu bokserowi wyższemu o 10-15cm. kliczków nie cierpię mają brzydką nudną jak dla mnie modłę boksowania. Skuteczną. Adamek dzisiaj nie pokazał NIC. Nie mógł. Jego szybkość nic nie ma do rzeczy. Musiałby być wyższy o 10 i cięższy o 10. Bez tego nie ma szans. Dzisiaj to było widać.

HEHEHE krisu teraz pojechałeś,ktoś kto wytrzymuje 10 rund ze z góry lepszym przeciwnikiem ,ten nic nie pokazał? mało tego ,nie padł na dupę jak wielu pretendentów przed nim,poddał go sędzia,wcale nie z żalu ,lecz z szacunku myślę B)

Jeszcze przemyślenia. Teraz był wywiad z Kliczką. Wyluzowany, komplementował Adamka. Wiedział, że wygra przed walką. Widać było w trakcie. Średnio się spocił. Adamkowi daleko do takiego gościa. Nie chodzi o to jak kto jest obity. Kliczko to instytucja która umie się bić. Przy nim Adamek to wyrobnik bez możliwości awansu. W niższych wagach był kimś takim jak Kliczko. W tej nie będzie.

HEHEHE krisu teraz pojechałeś,ktoś kto wytrzymuje 10 rund ze z góry lepszym przeciwnikiem ,ten nic nie pokazał? mało tego ,nie padł na dupę jak wielu pretendentów przed nim,poddał go sędzia,wcale nie z żalu ,lecz z szacunku myślę B)

Chyba za mało walk Adamka obejrzałeś. W porównaniu z tymi których nie widziałeś nie pokazał NIC bo nie miał możliwości.

A sedzia go poddał bo jeszcze dwa cepy i byłby wstyd. Każdy to widział.

Well, może będzie. Ale faktycznie - to była różnica klas. Adamek nie naruszył Kliczki ani przez chwilę, a ten do 6 rundy zadał (wg mojej rachuby 17 ciosów prawą.)

Gdyby Kliczko walił mocną prawą od początku, rozbiłby Tomasza w 2 rundzie.

Mimo wszystko, Panie Tomku - wielkie dzięki.

Ok wielkie dzieki bo serca odmówić nie można. Ale szans nie było. Specjalnie nic w tym wątku wcześniej nie pisałem. Z Davidem Haye czekam na pojedynek o ile będzie to świetny. Kliczków Adamek pobić nie może. Jak dwóch kolesi umie się bić a jeden jest od drugiego prawie o głowę niższy to wynik jest przesądzony. Adamek po raz pierwszy musiał przyjąć do wiadomości, że technika to nie wszystko. Widzieliście coś oprócz chęci przeżycia od pierwszej rundy(po tym pierwszym gongu), wtedy już wiedział do czego to zmierza. Może jestem mało patriotyczny przepraszam.

A Sosnowski ile rund wytrzymał bo nie pamiętam ale chyba też coś koło tego. Był kolesiem z łapanki, żeby zarobić na reklamę. Kliczce tak na prawdę jest wszystko jedno kogo znokautuje byle kasa była. Każda sekunda to kupa kaaaasy.

Miałem nadzieję, że zobaczę to samo niezłomne serce które rozwalało rywali w mniejszych wagach. Zamiast tego zobaczyłem bezsilnego faceta na którego Kliczko popatrzył i stwierdził: bedzie tego. dostał tak jak paru przed nim. Niczym się dla mnie od nich nie różni.

I dlatego z Davidem Haye który przebył identyczną jak Adamek drogę może walczyć. Kliczkę zapytali przed walką co musi mieć Adamek żeby go pobić. Powiedział, ze kij do bejzbola(film jest na you tube) Po namyśle Kliczko dodał, że nawet z tym nie da rady. I miał rację

KRISU - boli cię moje nazwisko czy co? może moje korzenie?

Każdy bokser,mały,średni,duży :rzuca teksty typu kijem bejsbolowym nie da rady...i co? Piszesz coś o Sosnowskim,a kto to kurwa jest w obliczu Adamka? chyba faktycznie chciał sobie zrobić reklamę ,bo talentu w nim nie widzę.Tomek w swojej wadze był bogiem,Albert niby też ,tyle że na Polskim podwórku-nie światowym. Jak to wszystko czytam to jestem pewien ,że mieliśmy jednego dobrego boksera:Andrzej Gołota- nikt tak szybko nie biega...do szatni ;)

Staram się po prostu trzeźwo ocenić to co widziałem. Widziałem brak możliwości w starciu z Kliczką. Ty widzisz hura optymizm. Gubił nasz naród od zawsze. No ale tak to już jest. Tak analizując po twojemu to Haye wytrzymał do końca co z Kliczkami rzadko się zdarza bo oni lubią show. Na nokaucie też się zarabia. Na pewno Haye boksował lepiej niż Adamek tego chyba negował nie będziesz.

teraz popatrzyłem na twój profil. Nic mnie nie boli. Mnie bliżej do Adamka niż Tobie. Jego wioska jest za górką. Gilowice 15km ode mnie. No i co z tego? Na Kliczkę był za słaby. Dowód? Rewanżu nie będzie. Jeden i drugi wie, że nie ma po co.

Generalnie piszemy o tym samym. napisałem gdzieś że serce za Tomkiem,rozum za Kliczko i tego się nie wyprę. Ale nie można mówić że ten drugi jest bogiem w boksie bo tych było wielu i każdy poległ w końcu.Generalnie polskie podwórko nie pomogło wcale,ktoś zrobił na tym widowisku kasę większą niż dwaj bohaterzy razem do kupy wzięci...jelenie zapłacili ;) pytanie co dalej? jeśli chodzi o Tomka oczywiście!

Dajcie sobie po razie :lol: Też mam wrażenie, że Kliczko przeciągał sprawę, odkąd upewnił się, że niewiele mu grozi. Pierwsze mocne ciosy, które przyjął Adamek i szybki knockdown, bardzo go ostudziły. Trudno było potem bez obaw przedzierać się doskokiem, przez wciąż pracującą lewą rękę Kliczki, bo zapewne taka była taktyka. Jak trafi to poprawka, jak nie to odskok, sekunda dwie trzy na wzięcie oddechu i znów do przodu. Owszem, dał z siebie ile mógł, próbował, ale chował głowę ruszając do przod, bił przed siebie zamiast celować w głowę, wyraźnie bał się kontrującego ciosu i knockoutu. Walka mogłaby się potoczyć zupełnie inaczej, gdyby z początku wymienili wzajemnie po kilka czystych ciosów. Adamek ma potencjał, nawet na wagę ciężką, nawet na Kliczkę, ale nie dziś. Ode mnie ma szacunek za tę walkę i postawę, bez względu na wynik i odległość jaka dzieliła go od tytułu.

Staram się po prostu trzeźwo ocenić to co widziałem. Widziałem brak możliwości w starciu z Kliczką. Ty widzisz hura optymizm. Gubił nasz naród od zawsze. No ale tak to już jest. Tak analizując po twojemu to Haye wytrzymał do końca co z Kliczkami rzadko się zdarza bo oni lubią show. Na nokaucie też się zarabia. Na pewno Haye boksował lepiej niż Adamek tego chyba negował nie będziesz.

teraz popatrzyłem na twój profil. Nic mnie nie boli. Mnie bliżej do Adamka niż Tobie. Jego wioska jest za górką. Gilowice 15km ode mnie. No i co z tego? Na Kliczkę był za słaby. Dowód? Rewanżu nie będzie. Jeden i drugi wie, że nie ma po co.

Wioska,wioską....ja mam przejebane bo geny się odzywają i obciążenie genetyczne też...ojciec mój też był bokserem(1 liga) ,a ja kolarzem :lol: ale bić się lubiłem, żona mówi że jeszcze ze dwa lata kawalerki i już by mnie nie chciała ...z powodu krzywego nosa :lol: :lol: :lol: