Skocz do zawartości

Adamek VS Kliczko - to sie bedzie dzialo

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

Zestawic warunki Goloty z sercem Adamka to bylo by cos pieknego, niestety musimy na kogos takiego jeszcze poczekac :( . Jak narazie Kliczko bracia rzadza bo ciezko dopatrzyc sie w klasie heavy weight porzadnych 10 zawodnikow, ponad 10 lat temu sytuacja wygladala calkiem inaczej. Adamek nie ma porzadnego kopyta w rece a bez tego w tej wadze nie dostanie sie na szczyt.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Stało się to czego się obawiałem,proste których nie unikał,brakowało ewidentnie odchodzenia od prawej Kliczki.Ale mamy nowych młodych gniewnych co mają to coś w łapach.

Mariusz Wach

Artur Szpilka (ma zajebiaszcze takie krótkie sierpy które nie dają szans przeciwnikom.

http://www.youtube.com/watch?v=cznFudGbwqU&feature=relat ed

Zestawic warunki Goloty z sercem Adamka to bylo by cos pieknego, niestety musimy na kogos takiego jeszcze poczekac :( . Jak narazie Kliczko bracia rzadza bo ciezko dopatrzyc sie w klasie heavy weight porzadnych 10 zawodnikow, ponad 10 lat temu sytuacja wygladala calkiem inaczej. Adamek nie ma porządnego kopyta w ręce a bez tego w tej wadze nie dostanie sie na szczyt.

Z tym kopytem to racja,ale to nie wina Adamka,to sprawa genów i fizjologii budowy ciała,stosunek mięśni szybkich do mięśni wolnych wypada u niego na niekorzyść mięśni szybkich,nie ma z czego uderzyć,jest szybki ,ma dużą wytrzymałość ale brakuje tego dynamitu jak u Tysona,który króciutkim sierpowym walił na ziemię dużo większych o siebie a miał TYLKO 179cm wzrostu,bez nokautującego ciosu nie ma czego szukać w wadze ciężkiej.Kulej przed walką powiedział że nie ma co marzyć o znokautowaniu Klitczki,a na punkty nie było szans wygrać przy stylu jaki Adamek pokazał podczas walki.Ustawiony finansowo już jest,zobaczymy co dalej.A tak na marginesie to nie był ten Adamek którego znaliśmy z innych walk.Przed walką zapowiadana tajemnicza niespodzianka i tajna taktyka,i cała ta otoczka przed walką ,szumne wypowiedzi.Co się kur...stało?

Tomek powinnien wrócić do lżejszej katergori wagowej i znów być na topie. A w wadze ciężkiej dzisiejsi mistrzowie ( bracia Kliczko) jakoś mnie nie przekonują do siebie mimo że nie ma na nich mocnych. Dlaczego nie ma? Sam nie wiem ale moje zdanie jest takie że gdyby urodzili się kilkanaście lat wcześniej nikt by o nich nie słyszał. Pozostaliby dużymi chłopcami do nabijania rankingów.Kiedyś to waga ciężka była naprawdę ciekawa. A i mistrzowie byli jacyś tacy wyraziści. Bracia Kliczko trafili według mnie na wyjątkową posuchę w pretendentach do mistrzostwa i dlatego nadal sa na topie. To jest tylko moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. Ale coś w tym jest

Z tak przygotowanym i walczącym Kliczkiem, miałby szansę chyba tylko.....Kliczko B)

Świetna walka Witalija pod względem taktycznym. Trzymanie przeciwnika na dystans(a właśnie jego skrócenie to była szansa dla Adamka), zaskakująca szybkość, niesamowita siła ciosu, konsekwencja w realizacji planu taktycznego, zimna głowa przez cały czas..po prostu Mistrz.

Brawo dla Adamka za wielkie jaja i serce do walki. Próbował, starał się, ale mając przed sobą tak dysponowanego przeciwnika, zapewne ciężko było cokolwiek zdziałać, co niestety widać było w każdej kolejnej rundzie.

Chętnie zobaczę starcie Adamka z Hay'em- obaj przeszli z niższych kategorii wagowych, obaj bardzo szybcy i dynamiczni...może być bardzo ciekawe starcie :D

Pozdrawiam

Kamil

Witalij jest w niesamowitej dyspozycji, to profesjonalista w każdym calu; no i te 40 latek na karku.., naprawdę wielki to mistrz.

David Haye jest bardzo skuteczny w defensywie i prawdopodobnie silniejszy od T.A, przy tym bardzo szybki. Tomek nie pokona również jego, pozostaje mu obijanie zatłuszczonych żółwików i czekanie na ofertę walki z młodszym Kliczką... i znowu duuuuża kasa :D

Tomek powinnien wrócić do lżejszej katergori wagowej i znów być na topie. A w wadze ciężkiej dzisiejsi mistrzowie ( bracia Kliczko) jakoś mnie nie przekonują do siebie mimo że nie ma na nich mocnych. Dlaczego nie ma? Sam nie wiem ale moje zdanie jest takie że gdyby urodzili się kilkanaście lat wcześniej nikt by o nich nie słyszał. Pozostaliby dużymi chłopcami do nabijania rankingów.Kiedyś to waga ciężka była naprawdę ciekawa. A i mistrzowie byli jacyś tacy wyraziści. Bracia Kliczko trafili według mnie na wyjątkową posuchę w pretendentach do mistrzostwa i dlatego nadal sa na topie. To jest tylko moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. Ale coś w tym jest

Vitali ma taki a nie inny styl, ale jest lata świetlne przed innymi bokserami. Dla mnie geniuszem zawsze był Lewis i wszyscy widzieliśmy jak wypadł na tle Vitalija.

Olbrzymie wyczucie dystansu, refleks i przewidywanie ruchów przeciwnika. Dokładając warunki fizyczne otrzymujemy boksera idealnego.

Dla mnie V to najlepszy bokser jakiego pamiętam. Za nim są Lewis, Tyson, Hollyfield.

Obecnie to nie bokserzy wagi ciężkiej są tacy słabi, ale po prostu bracia K są ewenementami.

Oglądał ktoś walkę Czagajew - Povietkin?

Goście na prawdę zrobili bardzo dobre wrażenie, a na tle K2 pewnie skończyłoby się jak zawsze.

Walczy się tak jak przeciwnik pozwala, a bracia nie pozwalają na nic.

Goście na prawdę zrobili bardzo dobre wrażenie, a na tle K2 pewnie skończyłoby się jak zawsze.

A tak dysponowani, jak Vitek w walce z Adamkiem.....no nie było niestety argumentów....żadnych. Mistrzowie i tyle. Chyba trzeba czekać, żeby się zestarzeli

Za nim są Lewis, Tyson, Hollyfield.

Wielkie słowa, nie wiem czy nie bez pokrycia, moim zdaniem porównywać Lewisa czy Tysona do Kliczki

można by jedynie po ich konfrontacji, każdy miał swój niepowtarzalny styl, wielkie doświadczenie,

a w szczytowej formie nie jestem pewien czy dali by się trzymać na dystans jak na smyczy, Tyson lubił iść na żywioł

a jego ciosy były jak torpedy... bez konfrontacji nie da się ich porównać... :D

Za nim są Lewis, Tyson, Hollyfield.

... bez konfrontacji nie da się ich porównać... :D

Bez konfrontacji trudno byłoby ich porównać, na szczęście doszło do takowej: Kliczko - Lewis.

Vitali nie był wtedy tym bokserem jakim jest obecnie, a Lewis był na szczycie. Stąd taki a nie inny ranking u mnie :D

Z boxerów małych wzrostem tylko chyba Tyson z lat młodości byłby w stanie wjechać z sierpami w Kliczkę.Adamek nie pokazał nic,poza walką z własnymi słabościami.Irytująca wypowiedź że dziś zostanie mistrzem świata.ta pewność szybko została zgaszona.

Vitali ma taki a nie inny styl, ale jest lata świetlne przed innymi bokserami. Dla mnie geniuszem zawsze był Lewis i wszyscy widzieliśmy jak wypadł na tle Vitalija.

Olbrzymie wyczucie dystansu, refleks i przewidywanie ruchów przeciwnika. Dokładając warunki fizyczne otrzymujemy boksera idealnego.

Dla mnie V to najlepszy bokser jakiego pamiętam. Za nim są Lewis, Tyson, Hollyfield.

Obecnie to nie bokserzy wagi ciężkiej są tacy słabi, ale po prostu bracia K są ewenementami.

Oglądał ktoś walkę Czagajew - Povietkin?

Prawie się zgadzam, mam jedynie dylemat co do L.L na drugim miejscu. Szkoda że Lenox się wycofał i nie doszło do rewanżu z Vitalijem. Po walce w 2003r cieżko powiedzieć który był lepszy, Vitalij dał sobie paskudnie rozbić łuk brwiowy i potem to była walka na przetrwanie. Gdyby nie to, wynik mógłby być inny, choć z drugiej strony Lenox okazał się lepszy bo łuku sobie nie dał rozbić. Lewis mógł nie chcieć rewanżu bo może po pierwszym starciu czuł że przegra?

Ja jestem ciekaw starcia Vitalija z Hayem, możliwe że te pyskówki to gra o podbicie stawki, ale mimo wszystko może być ciekawie.

Adamek niestety niewiele pokazał, Vitalij od początku kontrolował sytuację, a nasz Tomek był wyraźnie zdystansowany i mam wrażenie że bardzo bał się zakończenia walki przez KO i chyba ta myśl go paraliżowała. Faktem jest że przy takiej różnicy warunków fizycznych niewiele mógł zrobić, niestety Bozia nie dała i trzeba się z tym pogodzić.

wujek