Guzu Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Witam, W zwiazku z tematem, ktory sie przewijal juz w rozmowach z kilkoma Forumowiczami odnosnie zastosowan kolowrotkow Stella do roznych zadan, zamieszczam kilka zdjec.To Stella SW 2001, ktora w innej postaci byla prezentowana z podwojna korbka (DH), do ogladniecia w tym linku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18481&am p;am p;am p;start=0& Od jakiegos czasu cieszy reke i oko podczas lzejszych lowow.Do podstawowego korpusu dopasowana zostala korbka magnezowa od kolowrotka Shimano w rozmiarze 2500. Wstawiam foto porownawcze rozmiaru korby oryginalnej od SW i tej custom.Co dzieki temu udalo sie osiagnac ? - korbka jest lzejsza od oryginalnej o 20 g- krotsze ramie korbki pozwala operowac kolowrotkiem (przynajmniej mi) sprawniej, niz z korba za dluga (cierpialem kiedys z Certate HD). Calosc sprawia wrazenie stabilniejsze i bardziej zwarte. Kolowrotek swietnie lezy w reku.- uniknalem zakupu kolowrotka do zastosowan medium i medium light. Po prostu krece moimi ulubionymi Stellami podczas lzejszych lowow. Nie jest to oczywiscie zaden tuning, ot zastosowanie pasujacej korbki od innego modelu (podobnie jak korbki DH), a jedynie zaprezentowanie jakie mozliwosci drzemia w dobrych kolowrotkach Pozdrawiam Guzu p.s. Dziekuje Lukaszowi za pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 I jak fajnie wygląda Korba chyba z Soare co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 I jak fajnie wygląda Korba chyba z Soare co? Dlatego wlasnie od tego modelu, zeby tak fajnie wygladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 I w końcu kolorystycznie dobrane bez latania po lakiernikach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mi jakby proporcji brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Kurcze, gdybyśmy się wcześniej zgadali o takiej korbce, jutro jechałbym ze Stellką na łososie...A tak biorę Certate... Jaki Guzu był koszt takiego tunnigu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Kręciłem tym wynalazkiem-nawet przy kiju.Jak na wagę 350 gr. [320] sprawił bardzo przyzwoite wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Guzu ale z tą korbką 4000 to na okonia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Super pomysł z tą korbą.ja niżej 4000 nie uzywam .na okonia i na klexa pasuje szeroka szpula 4000 ,rękę mam grubsza niż maratończyk więc 350 gram to pikuś kijki mi dobrze 4000 wyważają więc... super kręciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Widze ze temat spotkal sie z odzewem To cieszy. Na zywo proporcje wygladaja duzo lepiej niz na foto. Tak jak napisalem na wstepie - to nie jest zastapienie jednej korbki druga, tylko dodatek.Mi sie sprawdza.Jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiazania. A ze kolowrotek fajny to fakt, moim nieobiektywnym zdaniem to najlepszy jaki byl (jest) Ale z ta ostatnia teza nie wszyscy musza sie zgadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Guzu, czy to kwestia zdjęcia, czy ta stelka niezbyt precyzyjnie nawija plecionkę - zagłębienie na środku szpuli widoczne na 2 zdj?Pozdro,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Hej To plecionka po przewinieciu. Nawinieta w domu na sucho. ulozy sie. W warunkach bojowych nawija calkiem niezle : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=2743 9&private=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi