dragonexp Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Powiem szczerze że prawie na każdym spinningu z dolnej półki mam takie pęknięcia, które powstawały po wieloletnim uzytkowaniu. Myślałem że wedka za 4 stowy ma lepszy lakier. Uszkodzenie mechaniczne odpada, dbam o tą wędkę, super mi się na nią łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Moim zdaniem reklamacja nie zostanie uwzględnionaPS. jak wiadomo dopiero bolenie >100cm przeciążają... EDIT: no chyba że szczupaki, OKłowić! korkowi nic nie będzie (zdjąć folię), a pęknięciem na omotce za bardzo bym się nie przejmował, ewentualnie spróbować naprawić Edytowane 11 Marca 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Akurat ryby koło 90 o których pisałem to szczupaki. Czyli lowic dalej nie przejmować się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Akurat ryby koło 90 o których pisałem to szczupaki. Czyli lowic dalej nie przejmować się.Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Przede wszystkim zdejmij tą folię i zaszpachluj. Zdejmij przelotke i zalakieruj. Jeżeli po mniej więcej takim samym czasie użytkowania znowu lakier popęka to trzeba zmienić przelotke na wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Korek zaszpachluje, przelotki nie będę ruszał bo się na tym nie znam, jak całkiem pęknie to oddam do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teamdragonpl Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o korek to od razu powinieneś reklamować ( pęknięcie od nowości ).Folia powinna być od razu zdjęta korek się niszczy . A jeśli chodzi o przelotkę w 90 % zrobione będzie to na gwarancji w najgorszym wypadku 20-30 zł do zapłaty . Edytowane 11 Marca 2017 przez Piotr.teamdragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 I za jakiś czas, kij trafia na giełdę jako nowy, raz łowiony i z folią na pseudo "korku". Zdejmij ją. Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy łowią z tym "plastikiem", a bardzo często widzę to nad wodą z tłumaczeniem: "bo korek się pobrudzi". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 W dragonie nie ma problemu z reklamacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 I za jakiś czas, kij trafia na giełdę jako nowy, raz łowiony i z folią na pseudo "korku". Zdejmij ją. Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy łowią z tym "plastikiem", a bardzo często widzę to nad wodą z tłumaczeniem: "bo korek się pobrudzi". Pociagnac cork sealem i tez nie bedzie sie brudzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Panowi, folia została ze względu na pękniecie, a nie zabezpieczenie przed brudem czy sprzedaży kija jako nowego. W każdy razie folia jest już zdjęta, a na gwarancje wyślę po tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Te pęknięcia lakieru są winą lakieru. Zbyt twardy, za mało elastyczny. Fakt że przy mocnym przygieciu blanku (hol, mocowanie się z zaczepem do granic wytrzymałości kija) pracuje blank, omotka, stopka przelotki, korek. mrWhite7 tez ma racje z wysokością przelotki czy złym uzbrojeniu. Przy wedziskach o takim c.w. i wielkościach ryb na nich polawianych najlepsza opcja byłoby zastosowanie przelotek dwustopniowych. Pęknięcie lakieru na pewno by wtedy nie wystąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie sadze zeby jakas rybka to zrobila chyba ze zylka z rybką zwisala na tej jednej przelotce. To jest do naprawienia- kupujesz lakier do przelotek PROKOTE u Pana Ireneusza w Fishing Centeri sobie sam malujesz tylko na obrotach jezeli chcesz zeby to wygladalo jak z fabryki.Korek moze byc skopany nawet w kijach i za 600zeta tak jak u mnie w SG ale to niic strasznego; ten korek sie nie rozpadnie.Sam mozesz polakierowac. Pierwsze lakierowanie moze wyjsc takie sobie ale nastepne wyjdzie Ci lepiej, tak jak u mnie http://s2.ifotos.pl/img/omojpg_aaehqqn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Pęknięcie lakieru na omotce na pewno by nie wystąpiło gdyby:1) użyto profesjonalnego lakieru dwuskładnikowego a nie szybkiego gówna UV2) spiłowano odpowiednio stopkę przelotki - ale komu chce się z tym piep..yć3) użyto odpowiednio cienkich nici,które przesączono by w/w dobrym lakierem Kto by jednak w Chinach,przy takiej masówce chciał się w to wszystko bawić ?Czas Panie,czas to ,,piniondz,,Klasyczny przykład na to,że markowe komponenty (przelotki Fuji Alconite) źle zamontowane nie czynią jeszcze super wędki ale za to ,,Fuji Panie mam na kijku,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Miałem tak samo w wedle sklepowej za 70 płn wymieniłem w 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Kolega ostatnio wymieniał przelotke szczytową w FC warszawa i zapłacił 40 zeta razem z nową przelotka fuji sic, przy takiej cenie to nie opłaca się wysyłać na gwarancję. Jak coś się stanie to jadę do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Witam,Kupiłem niedawno nową wędkę za ponad 1000 zł i na jednym z wypadów nieco większy szczupak zaplatał mi się w podbieraku i próbując go wyczepić wyskoczył a akurat pleciona dostała luzu owinęła się o dwie największe przelotki i przegięła je, pękł lakier/klej na łączeniu blanku z przelotką. Ta największa przelotka jak się ją dotyka to jakby coś "strzelało" i moje pytanie brzmi jak to naprawić?? Mam pomysł żeby lekko papierem ściernym zeszlifować uzyskując w ten sposób lepszą przyczepność, następnie odtłuścić i dać kapkę żywicy epoksydowej takiej z OBI bo mam akurat w piwnicy....???? Czy to dobry pomysł?? Może jakiś inny klej? Z góry dziękuję. Dodam, że przelotki są tytanowe a blank MHX. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zdjac przelotke, obejrzec blank w miejscu gdzie stała i od nowa omotać nie bawic sie w jakies OBI-cuda.A jak przelotka trzeszczy to znaczy ze pewnie zle polakierowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Przy tej wartości kija zanieś go do pracowni/rodbuildera. Za kilkadziesiąt zł zdejmie, zobaczy czy blank nie ucierpiał, dobierze nic i wymieni przelotki. Śladu nie będzie. Kilka lat temu płaciłem za położenie nowej omotki (pęknięty lakier) w jednej z pracowni 30 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Najlepiej niech to zrobi osoba, która ten kijek zbroiła. Wtedy pewnie poprawi to , oraz nie będzie problemów z dalszą gwarancją budowniczego. No chyba , że to zbyt daleko , to najbliższy rodbuilder . Edytowane 4 Czerwca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 rozumiem, chciałem nie wysyłać ale widzę, muszę odesłać kij do pracowni dzięki za podpowiedź,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wątki połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebap Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 WitamKupiłem niedawno używany spinning i zauważyłem, że jedna z przelotek jest częściowo zaklejona najprawdopodobniej lakierem do omotek. Moje pytanie skierowane jest do rodbuilderów. Czy da się ten lakier usunąć z przelotki nie uszkadzając jej przy tym, czy może pozostaje już tylko wymiana przelotki? Za wszelkie wskazówki i informację z góry bardzo dziękuję. Przelotka to Fuji SiC chyba na ramkach tytanowych TYSG.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 WitamKupiłem niedawno używany spinning i zauważyłem, że jedna z przelotek jest częściowo zaklejona najprawdopodobniej lakierem do omotek. Moje pytanie skierowane jest do rodbuilderów. Czy da się ten lakier usunąć z przelotki nie uszkadzając jej przy tym, czy może pozostaje już tylko wymiana przelotki? Za wszelkie wskazówki i informację z góry bardzo dziękuję. Przelotka to Fuji SiC chyba na ramkach tytanowych TYSG.PozdrawiamGrzesiek Przenioslem do wlasciwego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi