Bojomir Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 WitamPoradźcie koledzy czym skleić pękniętą przelotkę - licząc od szczytowej 7 - jednostopkowy SiC w ramce tytanowej.Dzisiaj nad wodą zauważyłem że coś brzęczy, wyleciał wkład a ramka jest pęknięta przy samej stopce. Wcisnąłem środek i jakoś się trzyma - wiem, najlepiej wymienić ( zrobię to ale po sezonie).Może skleić środek do ramki klejem typu kropelka ? - proszę o radę - może ktoś to już przerabiał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Jak będziesz kleił kropelką, to nie skorygujesz ustawienia ringu względem ramki – jak zwiąże, tak będzie. Ja bym użył epidianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojomir Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Tak też zrobiłem - kupiłem epoxydowy Dragona metal i tym skleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Mądrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Czy ktoś wie może jaki wymiar ma blank 100MHXF2 talona? ukruszyła mi się przelotka szczytowa (typ F jak mniemam sądzić) i chcę na biegu wymienić. Nie mam niestety odpowiedniego sprzętu żeby to zmierzyć bo jestem za granicą, więc może ktoryś z was mi pomoże. Jeżeli ktoś ma dostęp na teraz do takiej przelotki (fuji) i może wysłać mi to w liście do UK to prosiłbym o kontakt. Jeżeli nie to pomoże mi to znaleźć odpowiednią tu na miejscu. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 4,5 czyli 1,8mm tuba.Czy mam sprawdzę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Witam,na moim wędzisku ma 1,9mm (mierzona suwmiarką z natury), zamontowana przelotka Fuji FST7-2.0.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pittr Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Przyjrzałem się dzisiaj mojemu kijkowi No i zauważyłem, że pod przelotką (dokładnie pomiędzy jej mocowaniami) odprysnął lakier.Zastanawiam się czy to tak zostawić czy naprawiać, i jak.Chodzi mi o pomoc w doborze konkretnego lakieru/kleju epoksyMyślę, że trzeba to trochę zalać?nie chciałbym spaskudzić sobie sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja bym zostawił, tak jak jest. No chyba, że naprawdę nie możesz z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pittr Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Poczekam, jeżeli będzie się rozwalać dalej to będę się martwił.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Wydaje mi się, że tak długo jak przelotka się nie rusza, nie klika, pozostanie to kwestią estetyki. Czasem lakier pęka i odłazi bardzo wyraźnie, zwłaszcza jeśli jest go za dużo, a pomimo tego przelotki się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam wszystkich !Nie bić - jestem nowy Mam pytanko odnośnie Shimano Beast Master z serii BX.Potrzebuję wymienić przelotki, ale wydaje mi się, że są mocowane jakąś taśmą węglową a nie nitką. Nie bardzo wiem jak podejść do tematu. Swego czasu Shimano pisało w katalogu o przelotkach wbudowanych w blank. jakieś sugestie ??? pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 w Bx są już na omotki w starszych modelach zielonych, i Ax były omotki z maty węglowej lipa straszna ciężkie i klikające.żadnego wbudowywania w blank nie było,to marketingowy bełkot.jedyny plus to ze takie blanki po zdjęciu tych lipnych omotek były bez śladu na blanku,a nie jak to często bywa w tych z lakierem i nicią ze ślady zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darc Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 hasior ma rację. To zwykły roving węglowy, można to kupić na aledrogo za parę zł. Jest inny myk, trzeba uważać przy skorobaniu lub szlifowaniu blanku (jeśli jest taka potrzeba). Ta ozdobna faktura widoczna pod lakierem jest wykonana z cienkiego rovingu. Trzeba delikatnie skrobać, aby nie zetrzeć tej warstwy - bo się zrobi łaciaty.pozdtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dzięki za szybki odzew ! Podejrzewałem, że to marketingowa ściemka, ale zawsze warto zapytać lepiej zorientowanych.Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Misiek_ Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witajcie,kupiłem nedawno wedke i zauważyłem ze jest troche uszkodzone,wiec mam pytanie czy te uszkodzenie jest poważne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 To pęknięcie jest dość nietypowe jak na zwykłe niegroźne pęknięcia lakieru przy przelotkach, które najczęściej pojawiają się na styku przelotki, omotek i blanku,- na dodatek jeśli dobrze widzę pod lakieram na przelotce są bąble powietrza...Wydaje mi się, że jeśli masz taką możliwość powinienneś sie z tym patyczkiem zgłosić do zaufanej pracowni, tam powiedzą Ci na pewno dokładniej czy przyczyna tkwi w nienalepszym lakierze, czy w niechlujnym zalakierowaniu omotki czy jest to coś poważniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jak sobie to trochę powiększyłem to trochę wyglada jak po uderzeniu przynętą np główką jigową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Misiek_ Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 chcecie moge zrobic wiecej fot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Przede wszystkim pękniecie lakieru od czegoś powstało, jakaś przyczyna ,wiec jest tez opcja ze ucierpiał blank, ale to sie okaże po czasie jesli powstały jakies mikro pekniecia lub rozszczepienie maty to kijek morze również sie złamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam. Szukałem, ale się nie dokopałem(jeśli źle szukałem, to prosiłbym o przeniesienie wątku), tematu dotyczącego wymiany przelotki. Ale nie szczytowej, bo to nie problem, tylko akurat w moim przypadku, pierwszej od kołowrotka. Wędzisko o 9stopowa muchówka Team Dragon klasie 4-5. Zauważyłem rysy na pierścieniu pierwszej, dwustopkowej przelotki, a nawet lekkie wyszczerbienie wkładu. Ponieważ zainwestowałem w nowe sznury, przelotkę chcę wymienić, bo szkoda linek... I teraz chodzi o to, jak się do tego zabrać, żeby nie było potrzeby przezbrajać całego wędziska. Jak zdjąć istniejącą omotkę, aby nie zostawić(lub zostawić jak najmniej) śladów, itd itd. Ewentualne "fotostory" mile widziane PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 http://jerkbait.pl/blog/4/entry-48-sk%C3%B3rkowaniec/Spokojnie możesz to zrobić samJa korzystałem z tego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Kamil tutaj cos masz, poszukam jeszcze czegos to Ci podeśle http://www.youtube.com/watch?v=-MymFq7W8c4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jak stwierdzisz ,że sam nie podołasz podjedź do FishingRod we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dzięki Panowie za podpowiedzi W takim razie muszę poszukać, gdzie moja 2 połowa suszarkę schowała Jak stwierdzisz ,że sam nie podołasz podjedź do FishingRod we Wrocławiu No właśnie chodzi o to, że muszę dać radę Przecież to tylko jedna przelotka. A blank w kącie czeka na uzbrojenie już ho ho ho...Już chyba dojrzał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi