zenek Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Wiadomo że przelotki przenoszą duże obciążenia i naprężenia.Jak długo wytrzymuje wam lakier na przelotkach ?Jaki lakier polecacie ?Co może być przyczyną pękania lakieru na początku stopki przelotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Myślę że przyczyną może być użycie jakiegoś nieelastycznego lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Te "przenoszone obciążenia" wynikają głównie z tego, że blank się wygina A przyczyna pękania - jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Nawet jak lakier będzie elastyczny to może pękać ,oczywiście nie zarzucam nic koledze ,ale szarpanie kijem na zaczepie daje zdrowo popalić omotka w szczególności jak łowimy na plecke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Powiem szczerze że nigdy nie szarpie zaczepów kijem, tylko staram się odstrzelić ręką, albo rwanie zestawu przez nawinięcie plecionki na rękę Jak długo wytrzymuje wam lakier na przelotkach ? Czy taka zasada grubości nici jest istotna ?A (0,175mm)- muchówki i spiningiC (0,260mm)- wędziska morskie, ciężkie spiningiD,E (0,330mm)- wędziska trolingowe i plażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 D,E - trollingowe, jak to jest trolling za pelagicznymi rybami oceanicznymi.Do wszystkiegu używam A, do ciężkich, morskich kijów - D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Nowa wędka. Beast Master BX Od razu nadmienię - nie jestem estetą. Wędka i tak po kilku wizytach nad Wisłą będzie brudna. Chodzi mi bardziej o to, czy lakier nie będzie się łuszczył itp. Nie ładnie to wygląda. Reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam oczywisciw ze reklamowac lakier zejdzie z blanku napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Cześć. Reklamować! Nie wiem ile ten kijek kosztuje ale pewnie z pięć stówek. Więc nad czym tu się zastanawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Pewnie że reklamować. Ale założę się że w serwisie stwierdzą że to z winy użytkownika .... Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) :/ To nie jest uszkodzenie, to jakby klar się odparzył. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Cześć. Nie jestem żadnym rodbuilderem ale myslę, że mi pomożecie bo ten dział w sumie najbardziej do tego pasuje. Mam szczytową przelotkę której to chciałbym użyć. Występuje jednak problem bo nie jest w środku pusta a ma pozostałości po blanku, który został ścięty na równo z przelotką. Sytuacja jak na foto: Jak się tego pozbyć - znaczy się tej resztki blanku w przelotce? Nawiercać czy coś kombinować? Próbowałem już ciut podgrzewać i cos wyskubać pinezką ale nic z tego.Macie jakies pomysły? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiamkksm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Dopasuj wierto(najlepiej zacznij od ciut mniejszego) i rozwieracaj na wolnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Podgrzej i wydlub.. napewno się uda Edytowane 13 Września 2013 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ewentualnie rozgrzej igłę do czerwności (ewentualnie jakiś szpikulec) i wydłub ułamany kawałek szczytówki z przelotki. Ten sposób jest o tyle bezpieczny, że nie uszkodzisz wkładu z przelotki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Podgrzewanie, dłubanie i inne tego typu pierdółki na gorąco nic nie dają. Wieczorem delikatnie nawiercimy tunelik tym bardziej, że mam idealnie wiertło o takiej samej średnicy jak średnica blanku Po wieczorowych wojażach dam znać jak poszło xD Edytowane 13 Września 2013 przez mefik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a może delikatnie wkręcić jakiś cienki wkręt albo i śrubę, następnie podgrzać rurkę przelotki i spróbować wyciągnąć wkręt z blankiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Słabo grzebiesz w tej dziurce... nie ginekologa by się nie nadawał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 rozgrzej tube i wyjmij penseta ... pinezke mozna sobie w ... opuszek wbic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Albo w napleta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 A czy czasem nie ma dziury na wylot w tubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Robiłem tak jak pisał Patryk, tylko kupiłem wiertło pasujące na styk, i wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Włóż/wbij w środek "złamasa" gwóźdź możliwie najciaśniej pasujący, a później ten gwóźdź - nie przelotkę!!! podgrzej.Wyjdzie na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Spróbuj podgrzać i wciśnij grot kotwiczki, tak, żeby zadzior sie schował i szczypcami ciąąąąąąąągnij, powinno zadziałać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 wyrzuc i kup nową przelotke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi