zetika16 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 W niektórych przypadkach to jakby 50 wywalić w kosz... głupia podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 proponuję rozwiercić malutkim wiertłem i później je wkleić na cyjanoakryl (kropelkę, superglue itp.), a następnie podgrzać, klej przy szczytówce powinien puścić a cyjanoakryl będzie trzymał wiertło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Usunąłem w Miakado inazuma zaczep do przynęt i na blanku został lakier, próbowałem acetonem ale nie chce zejść, może jakaś podpowiedz Panowie czym to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 podgrzej lekko zapalniczką i zdrap żyletka ,nożem do tapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Blank przy tym zabiegu się nie porysuje zbytnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 ryski pozostaną , może jakimś sztywnym plastikiem po podgrzaniu , ja zawsze usuwam nożem do tapet , później daję nową omotkę i lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 No własnie ja nie chce w tym miejscu nic, wiec zostanie chyba takie porysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 możesz jeszcze to miejsce spolerować drobnym papierem wodnym od 1200- 2000 , jeśli blank nie jest lakierowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Blank nie jest lakierowany, dobry pomysł. w pn biorę się za polerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Podgrzać i nawet paznokciem zdjąć. Jeżeli blank nie był malowany (nie wiem jak zachowuje się ten rozcieńczalnik z lakierem lub farbą), to ja na resztki stosuję rozcieńczalnik do wyrobów epoksydowych - nasączoną szmatka zeskrobuje resztki. Zawsze wychodzi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam, Inazuma jest lakierowana na mat, jak zrobisz polerkę to się będzie w tym miejscu błyszczeć jak psu...Podgrzej i paznokciem, kawałkiem miękkiego plastiku lub kawałkiem miękkiego drewna, trochę czasu zajmie ale powinno być ok.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 ok to, to poskrobie pazurem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitek Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 też miałem tego typu problem i popodgrzaniu nad gazem przelotki blank dosłownie sam wystrzelił ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Tak jak pisze @spitek, bardzo mocne podgrzanie przelotki nad ogniem powoduje, ze kawalek bedacy w srodku wykakuje lub po prostu sie spala. Pozniej juz zwykla igla mozna reszte doklanie wyczyscic. Prostszego sposobu chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Takie bardzo mocne podgrzanie przelotki nie będzie miało negatywnego wpływu na porcelankę i jej osadzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Trzeba podgrzać,aż będzie czuć,że w przelotce coś się topi,nie trzeba jakoś mocno grzać,nawet nie jest to wskazane,bo pierścień też jest wklejany,po rozsądnym podgrzaniu można łatwo "zawartość" wydłubać,sprawdzone kilkukrotnie . Edytowane 21 Października 2013 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Faktycznie moje słowa "bardzo mocno" lepiej byłoby zastąpić "rozsądnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam Mam kłopot... dzisiaj celem ułożenia przelotek w jednej linii złapałem za nią (druga od strony kołowrotka) i lekko przekręciłem... lakier lekko odprysnął odsłaniając omotkę. Pytanie czy będzie się z tym coś działo? czy może lepiej tak zostawić? W ogóle to się zdziwiłem że z tak małą siłą da się tak wędzisko uszkodzić - nie wiem może niska temperatura pomogła (ok 5 st.) Więcej na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja bym położył warstwę lakieru na całość, ew. wymienił omotkę. To zależy, czy przelotka obruszała się i odkleiła od blanku, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Przelotka trzyma się dość dobrze - jest nieruchoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Zatem: opcja dla leniwych - przelakierować całość. Ale jeśli chcesz mieć Francję-elegancję - wymień omotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A jak chce mieć Szwecję dyskrecję? Jakiego lakieru mam użyć - Domalux wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dwuskładnikowego, epoksydowego: Threadmaster, FlexCoat, U-40, ProKote,... obawiam się, że czeka Cię wizyta u rodbuildera, względnie jakiegoś naprawiacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Kup dwuskładnikowy distal szybkoschnący i delikatnie nadlei to miejsce, nawet optycznie nie zauważysz róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dzięki Koledzy - postaram się najpierw "załatać" ubytek w najgorszym wypadku przewinę całą przelotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi