DaMeK Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Mały OFT, to black star z poprzedniej serii ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Do końca nie pamiętam kiedy go kupiłem ale myślę że było to na przełomie 2010/2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Mały OFT, to black star z poprzedniej serii ?? Tak z 2008r .Black star CM na osprzęcie fuji i specyficznym spiralnym blanku. Edytowane 22 Listopada 2013 przez Leny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Mam pytanie czy można zamiast typowej przelotki szczytowej na topie zamontować zwykłą przelotkę jak np. na tym zdjęciu: Próbował ktoś może takiego rozwiązania, jakie negatywne efekty może za sobą nieść takie uzbrojenie kija? Jedyne co mi przychodzi do głowy to mniejsza czułość. Klasyczne przelotki szczytowe z rurką być może lepiej przenoszą drgania. Ale to tylko teoria, sprawdzał ktoś takie rozwiązanie w praktyce?Zależy mi na jak największej średnicy przelotek co zaowocuje mam nadzieję trochę dalszymi rzutami. Standardowe przelotki szczytowe trzeba dobierać do grubości blanku co znacznie ogranicza wybór. I drugie pytanie, przelotka (szczytowa) Rec Recoil RSCT, jak się sprawuje w zetknięciu z plecionką? Jeśli bym się zdecydował na zbrojenie blanku w Rec Recoil'e to na szczyt też dać taką przelotkę czy lepiej jednak z ceramicznym pierścieniem?W necie jest sporo zdjęć wędek uzbrojonych w te przelotki ale pechowo nigdzie nie ma szczytowej pokazanej więc nie mam punktu odniesienia jak inni zbroją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Możesz sobie L-kę zawinąć na szycie,zalety-bardzo lekko,wady możliwe że będzie ci się częściej okręcała żyłka na wokół.Szczytowa z Reca na plecionie to góra sezon łowienia i rowek lub kilka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Wybór standardowych przelotek jest tak bogaty, że z pewnością uda się dobrać model pożądanej średnicy ringu, problemy zaczynają się przy średnicy blanku poniżej 1mm czyli klasycznych wklejkach.Raczej nie stosuje się takich rozwiązań, przenoszenia drgań nie poprawisz a mogą być kłopoty z plątaniem się linki.Bodaj Łukasz Masiak w jakimś kijku zastosował ten patent, ale to raczej wyjątek który potwierdza regułę. Chyba najważniejsze -zastosowanie" jak największych" ( w tym przypadku) nie wpłynie znacząco na poprawę odległości, a tylko zamuli szczyt i więcej stracisz niż zyskasz. O przelotki REC popytaj Wojtka Grocholę - forumowy Pstrągman, chyba najwięcej Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Wielokrotny Mistrz Świata w wędkarstwie rzutowym - Ryszard Turski, już blisko 40 lat temu udowodnił, że wielkość przelotki szczytowej (zwłaszcza dużej przelotki), nie ma wpływu na zasięg rzutu. Dziś wiemy, że tracąc na dynamice wędziska stosując zbyt ciężkie przelotki, raczej tracimy, niż zyskujemy na zasięgu rzutu, stąd przelotki szczytowe o rozmiarze większym niż 6, stosujemy tylko do relatywnie ciężkich spinningów. Natomiast przy lekkich i UL kijach, schodzimy często do 4.5 i jeszcze niżej.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iksmen Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Niestety dzisiaj byłem zmuszony do wymiany przelotki szczytowej w swojej w wędce. Podczas podgrzewania przelotki uległa odłamaniu cześć szczytówki na której była umocowania przelotka i musiałem ja odciąć. Czy w związku z tym że teraz mam szczytówkę krótszą o ok. 2 cm zmieni się praca mojej wędki? Do tej pory akcja była płynnie progresywna ale nie wiem jaka będzie teraz? I czy nada się na szczupaki i sandacze na lekko? Czy muszę sobie kupić nową wędkę, jeśli tak to jaką polecacie? Pytanie zamieszczone również na sąsiednim forum. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez iksmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Bez przesady 2 cm to nie koniec swiata i na pewno nie wpłynie na pracę wedki ale pod warunkiem że to naprawdę 2centy.Swoją droga to chyba przesadziłes z tym grzaniem skoro doszło do spalenia blanku w tubie przelotki.Chyba nie wsadziłeś tego konca do ogniska lub paleniska kowalskiego??? Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 witam!!!czy ktos zna jakis sprawdzony sposob na sciagniecie przelotki szczytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 podgrzej delikatnie zapalniczką i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Fajny avatar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Byle nie w ten sam sposob jak ten "gentelmen" : http://jerkbait.pl/topic/38247-wymiana-przelotki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 no wlasnie podgrzalem i nie chce zejsc za holere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Byle nie w ten sam sposob jak ten "gentelmen" : http://jerkbait.pl/topic/38247-wymiana-przelotki/Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na datę tego posta ... Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na datę tego posta ...Powiem szczeże że nie ,ale po twoim poscie dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jaką powinienem dobrać średnicę przelotki szczytowej w CD XLS 6-25 gr. Dł. 2,75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ale o co pytasz o tuleje czy pierścień ? Bo jak pierścień to taki jak ostatnia przelotka przed szczytowa.. a jeżeli o tulejke pytasz to musisz zmierzyć top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 O tubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Suwmiarke w dłoń i mierz. Mam ten blank w długości 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jeszcze trzeba coś takiego mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jutro podam wymiar u mnie tylko się przypomnij około obiadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Wszystko już wiem, dzięki koledzy za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Wy to macie problemy......Zamontuj sobie zwykłego niebieskiego Hardloya Fuji, a i tak Ciebie przeżyje !!!Ten kij jest właśnie w Hardloye zbrojony seryjnie.Kiedyś wędki były naprawdę porządne, dobrze zbrojone,no i oczywiście sporo kosztowały. Do momentu gdy na rynku zaczęły pojawiać się wędki kupowane w Chinach na kontenery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kupiłem sobie tytanową i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi