woblerek48 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Blank GAWAS JAPAN CONQUER GB120X-J WITAM Mam pytanie do kolegów co posiadają kijek na tym blanku do 25g.Opis ugięcia tego blanku szczególnie dolne granice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Zapukaj do Patryka1125 , on ostatnio składał GAWASy. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Tak, Patryk chyba posiada dwa, no i wiem że robi jeszcze jeden dla jednego Warszawiaka Także to dobry trop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Warszawiak jak zrobi to porównamy do naszych Błońskich Xzog Megabassów Phenixów i damy znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zapukaj do Patryka1125 , on ostatnio składał GAWASy. Mariusz ja już z kolegą na ten temat rozmawiałem, niestety tego do 25g w rękach nie miałem. Warszawiak jak zrobi to porównamy do naszych Błońskich Xzog Megabassów Phenixów i damy znać Tomek, w takim razie w środę możecie uderzać na testy bo kijek bedzie u Arka we wtorek. Czeka na zapakowanie. Ścianki w modelu do 40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dzięki koledzy .Biorę jednak do 25g .40 G mam Talona 64hm 20-70.Jak będzie zrobiony wstawię fotki .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Ostatnio wpadł mi w ręce najsłabszy Gawas Conquer GB 120X J/66 cw. 25g moc PE. 04-08 Mając chwilę czasu założyłem na szybkiego przelotki na taśmy i pouginałem go trochę. Niestety nie maiłem asystenta, linka zawinięta na dłoni więc fotki najlepsze nie są ale co nieco widać. 500g 700g 700g pod innym kątem 1500g ścianki blank szybki, sprężysty, stabilny -praktycznie odrazu po wymachu wraca do pozycji wyjściowej. Porównując do oczko mocniejszego brata myślę, że komfort łowienia zacznie się od 5g wabika do 25g. a tu wędka na tym blanku w akcji Edytowane 15 Lutego 2016 przez Patryk1125 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Na tej ściance do ugięć dużo lepiej widać Na groszkach ugięcia były mniej czytelne (osobiście nie mam nic przeciw groszkom) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Jak sądzisz, mocniejszy niż Taka 3 kg czy porównywalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Na tej ściance do ugięć dużo lepiej widać cNa groszkach ugięcia były mniej czytelne (osobiście nie mam nic przeciw groszkom) Zgadza się Janusz Na groszkach trochę się zlewa. Wykorzystałem okazje przy małym remanencie i cyknąłem na ścianie:)Niestety kolejne będą już na groszkach lub świeżym powietrzu. Jak sądzisz, mocniejszy niż Taka 3 kg czy porównywalny?Ten model jest ciut słabszy, do taka-g 3kg porównywalną moc będzie miał ten o oczko mocniejszy GB 120X J/65. Jeśli chodzi o samą charakterystykę pracy to są to różne blanki. Chodzi oczywiście o porównanie taka-g do Gawas conquer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) witam Blank już w pracowni - Gawas conquerdo 25g. .Miałem w rękach .Odczucie mięsisty i ugięciu jest pod moje oczekiwania 5g może jakieś 8g i górna granica 25g.Jestem bardzo zadowolony z zakupu a reszta okaże się w praniu. Edytowane 24 Lutego 2016 przez woblerek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 witam Blank już w pracowni - Gawas conquerdo 25g. .Miałem w rękach .Odczucie mięsisty i ugięciu jest pod moje oczekiwania 5g może jakieś 8g i górna granica 25g.Jestem bardzo zadowolony z zakupu a reszta okaże się w praniu. Mam takowy blank i zgadzam sie z kolega. Pod obciazeniem pieknie pracuje. Czeka na materialy do uzbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 witam Ja już nie mogę usiedzieć w domu czekam na maj . Trzeba założyć klub Gawas conquerdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Praca blanku Gawas conquer GB120X J61/150g PE:3-5Od 3:05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Odświeżę temat. Może ktoś opisać realny zakres cw wersji 100 i 150g? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Gawas g99 Posiada ktos moze wedki zbudowane na blankach Gawasa G99, dokladnie modele o wyrzucie 6-25g 14lb i 7-30 16lb. Interesuje mnie faktyczny zakres rzutowy i czy blanki te nadadza sie do drop shota? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Witam, mysle nad zakupem wędki gawas conquer. Mianowicie interwsuje mnie model GB 120X J63,czyli do 60g, czy jego cw jest opisane dokladnie? Chciałbym przeznaczyc ten kij do lowienia na Twitche. Czy lepiej wziac ten do 100 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Witam, mysle nad zakupem wędki gawas conquer. Mianowicie interwsuje mnie model GB 120X J63,czyli do 60g, czy jego cw jest opisane dokladnie? Chciałbym przeznaczyc ten kij do lowienia na Twitche. Czy lepiej wziac ten do 100 gramMam ten blank w wersji cast, myślę że jego realna górna granica to jakieś 40g, blank już raczej niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Witam, mysle nad zakupem wędki gawas conquer. Mianowicie interwsuje mnie model GB 120X J63,czyli do 60g, czy jego cw jest opisane dokladnie? Chciałbym przeznaczyc ten kij do lowienia na Twitche. Czy lepiej wziac ten do 100 gramMusisz określić wielkość i rodzaj przynęt bo te gawasy maja dosyć cienkie i spolegliwe szczyty , o ile dalej jest potężny przyrost mocy i z holem czy ładowaniem nie ma problemu to stricte pod twitcha tym większym woblerom czy głębiej chodzącym możesz nie nadać odpowiedniej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Cos typu jmc harvester 13 cm - 24 gram. Max ciezar przynety wlasnej to do 30 gram. Twitche chodzace do 1,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Cos typu jmc harvester 13 cm - 24 gram. Max ciezar przynety wlasnej to do 30 gram. Twitche chodzace do 1,5 metraNo to i rzuci i poprowadzi tylko szczyt będzie bardzo bezwładny i w moim odczuciu nie nadasz fajnej pracy przynęcie, pod twitcha mocniejszego robię osobiście 100tki i 120stki , co do tego o którego pytasz to nawet relatywnie słabsza mocą taka G będzie lepsza bo ma bardziej tepy szczyt, jeśli chcesz dobrać delikatniejszego gawasa to proponuję przyciąć szczyt albo poprostu inny blank Edytowane 11 Marca 2023 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Czyli celowac w j62. A od ilu ten stsrtuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi