mifek Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jak w temacie mniej wiecej. Szukam linki, PEWNEJ(trzymajacej parametry), OKRĄGLEJ (na tyle na ile to mozliwe), raczej miekkiej - wszak do baitcastingu, do kija nieco ponad 7' / 8lb - choc realnie troche wiecej. Linka głównie do polawiania bialych drapieznikow na lekko mam co prawda swoje typy ale chcialbym posluchac co maja do powiedzenia inni koledzy PRAKTYCY. I jeszcze jedno - prosze nie odslycac mnie do wyszukiwarki - co jak co ale z tego akurat potrafie korzystac. Ostatni opojawilo sie troche nowych linek i moze ktos cos probowal, moze konfrontowal to z czyms wczesniej produkowanym.... ogolnie licze na dyskusje jaka linka, dlaczego, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 czyli PE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Ech Panie Redaktor Spiderwire Yelov Ultracast polecam .Ze stelką 4000 i Restafinem dobrze się spisuje.Miękka, przyzwoice mocna, dobrze się układa na szpuli-nawet bez wiagry ligt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Mi niesamowicie pasuje Dragon Invisible Braid. Robi się płaska, ale przy cieniutkich to chyba ciężko, z tym, że nie pije wody, parametry trzyma bardzo przyzwoicie, w ogóle nie klei się szpuli i pięknie schodzi, no i nie brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 czyli PE? tak pitt - najchetniej PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Ech Panie Redaktor Spiderwire Yelov Ultracast polecam .Ze stelką 4000 i Restafinem dobrze się spisuje.Miękka, przyzwoice mocna, dobrze się układa na szpuli-nawet bez wiagry ligt . jozi - a masz jakieś doświadczenia z ta samą linka ale na RUCHOMEJ SZPULCE i to nie tylko w trakcie grania hamulca sorry ale czasami coś co jest fajne na korbie jest zupelnie niefajne na ruchomej... choc z drugiej strony tak psioczony fireline co to niby sie nie nadaje - w sobote z AVAILowej szpuli CU51 latal az milo... moze chodzilo o to ze jest tycy tycy cieniuteńki... swego czasu wiele dobrego slyszalem i w sumie sam doswiadczylem ze SPIDERWIRE STEALTH. ciekawe jak to teraz wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 a i jeszcze jedno - nie wiem czy mowimy o tej samej ultracasetce ale... jesli to jest to co mialem w reku w piatek - a nic nie wskazuje na to by bylo inaczej to ... sztywne to jak jasna cholera... niczym dawny berley FUSION - taki drucik typowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Spiderwire Ultracast biała (invisi) zanim zmięknie to rzeczywiście drucik, yellow też trzeba dać troch czasu. Mam bardzo pozytywne odczycia co do tych plecionek. Stealth używałem 20lb z curado 201e7 i bardzo fajnie. a i jeszcze jedno - nie wiem czy mowimy o tej samej ultracasetce ale... jesli to jest to co mialem w reku w piatek - a nic nie wskazuje na to by bylo inaczej to ... sztywne to jak jasna cholera... niczym dawny berley FUSION - taki drucik typowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Hm kupiłem ją ze 2lata temu i na moje oko była miększa od PP.Wiesz jak to jest z tymi sznurkami, często co nowa partia to często jest inna, nie wiem jak obecna produkcja może jakaś bardziej sztywna.Mifek jat tylko ze stałą szpulką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 http://www.ebay.co.uk/itm/Varivas-Premium-PE-Line-Avani-Sea- Bass-1-2-12LB-150M-/160571297667?pt=LH_DefaultDomain_0&h ash=item2562cb8f83 Najlepsza plecionka jakiej używałem. Miękka, okrągła, a w słodkiej wodzie powinna wytrzymać kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tomek a cena do przełknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 @mifekkup sobie sufix performance braid 6 albo 8 lb ... that's is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tomek a cena do przełknięcia? Około 150 zł, prawie 3 razy drożej niż PP, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Plecionka do białorybu... FUJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Plecionka do białorybu... FUJ ! okonie z trolla - fuj <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Widze ze panowie redaktorzi chca sprobowac cosz nowego http://www.japantackle.com/Lines/YGK_GsoulSS112.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Mifas co kombinujesz? sam sobie odpowiedziałeś ... berkley i problem z glowy mam ja ze 4 sezony, była na korbie a teraz trafiła na availa. Jest wytrzymała jak na tą srednicę,tasiemka sie nie zrobiła,jest półprzezroczysta i dosc miękka, cena nie rujnuje kieszeni. Wady?Dla mnie brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Mifek jak nie kupiłeś jeszcze linki do UL casta to poczekaj, pracuje nad recenzja Nanofil 125m 0,08mm Clear. Będziesz mile zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Mifek jak nie kupiłeś jeszcze linki do UL casta to poczekaj, pracuje nad recenzja Nanofil 125m 0,08mm Clear. Będziesz mile zaskoczony o no to super... na razie mam jakis srodek mocno zestepczy wiec chetnie poczekam na RZETELNE testy i ich wyniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Tylko bez pospiechu poprosze http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=48&t= 35246&hilit=Nanofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Czytaj czytaj więcej takich głupot Może od razu odstawić wędki bo na fluo plecionki to na 100% brać nie będą Szkoda mi czasu na takie głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 @mifekkup sobie sufix performance braid 6 albo 8 lb ... that's is Tez bym polecil ta linke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Podepnę się pod temat. Również rozglądam się za czymś cienkim, co będzie nawinięte na Aldebarana. Do cięższych zadań uzywam tylko PP i bezgranicznie jej ufam, natomiast do ultralajta mam inne opcje. Co polecicie panowie? Varivas? Lepszy czterosplot, czy ośmio ? Będę wdzięczny za podpowiedź. Cena plecionki nie gra roli. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) YGK Egi-Metal WX4 VARIVAS High Grade PE x4 Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Z Egi 0,4 na razie "susza" - też szukam Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez slawek_2348 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi