Skocz do zawartości

Sakura Trinis 662XH 198cm 14/70g

SkiDivPL

Rekomendowane odpowiedzi

Połamawszy mój pierwszy kij castingowy (Dragon GS skinner cast) postanowiłem, że nie będę czekał na rozpatrzenie reklamacji tylko kupię coś w zastępstwie.

Wybór padł na kijek Sakura Trinis, po obejrzeniu zdecydowałem się go kupić.

Za było bardzo zacne wykonanie i zakres obsługiwanych przynęt.

Niestety nad wodą okazało się że to co opisane jest na kiju to bajka..

Dolny zakres CW nawet się nie zbliża do 14 gram zadowalające odległości rzutów zanotowałem dopiero przy Sliderze 10, choć moim zdaniem w.w. Dragonem rzucałem dalej.

Pięknie latał Buster jerk 75g.

I tutaj pytanie czy ktoś posiada ten kij i testował jego górne CW?

To fajna jerkówka właśnie pod przynęty typu slider 10,12 oraz buster jerk, dół 14 można włożyć między bajki, bo to wysoki moduł. Przeciążyć trochę można, ale nie mają takiego zapasu jak "amerykańce" i te 70 gram to taka około optymalna granica przy, której tego kija teoretycznie nie powinno się złamać przy rzucie, bardziej swobodnymi rzutami powinieneś sobie nim radzić i z big banditami.

• Like 1

Podobnie jest w modelu Sakura Shinjin Neo Cast 704M Travel 213cm 5-21g, który wystawiam na giełdzie. Kij rusza od 10g, rzucałem 40g i nie ma problemu. Tak wiec fabryczny opis to pełna abstrakcja.

Co nie zmienia faktu, ze kij bardzo fajny i chyba kupię taki spin, bo uciekam z casta ;)

Edytowane przez Żbiku

Mam sakure Trinis opisana 5-21gr ???? to ona od 10gr plus 4" gumka zaczyna sie ładować. W gorze 35gr latało bez problemu. Jedyna dobrze opisana wędka sakury jaka mian to furiozza do 5gr chociaz przy zakresie 1-5 gram cieżko było by chybić w opisywaniu kijka ????

• Like 2

• 1 rok później...

Mam sakure Trinis opisana 5-21gr to ona od 10gr plus 4" gumka zaczyna sie ładować. W gorze 35gr latało bez problemu. Jedyna dobrze opisana wędka sakury jaka mian to furiozza do 5gr chociaz przy zakresie 1-5 gram cieżko było by chybić w opisywaniu kijka

A jakie maja ugiecie te kije z serii Trinis? Czy to kolejny "suchotnik" czy moze te kijki maja w sobie troche sprezystego mieska?