admin Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witaj Remek!Dwa pytanka odnosnie Antaresa DC7 :- jakie łożyska kulkowe ma Antares, zwykłe metalowe czy ceramiczne,- czy klapka nad wodzikiem jest otwierana.Trzecie pytanko prywatne: czy nr GG do Ciebie jest aktualny?Pozdrawiam Cześć,Jeśli chodzi o łożyska to są one metalowe kulkowe, natomiast klapka nie jest otwieralna - jest zespolona z całością korpusu - jeden duży, precyzyjny, odlew. GG? Tak, tylko bardzo rzadko z niego korzystam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Po długim czasie jeszcze raz przeczytałem ten artykuł - i muszę przyznać że z dużą przyjemnością. Piersze zetknięcię to byłem na etapie 6501 i jak trafić w wodę, więc co chyba zrozumiałe niezbyt zrozumiałem. Trochę czasu mineło, forum nauczyło mnie trochę teorii i czytało się dużo przyjemniej, nawet dość zrozumiałem Nawet zastanawiam sie nad zbieraniem kasy i poszukiwaniami w necie - mimo że nadal jestem bardzo kiepskim rzucaczem i magnetyczne Revo (fajne są multi z magnesem) powinno zadowlać moje potrzeby, ale cały czas myślę że może konieczność nauki (żeby obsługiwać) jest lepsza niż czekanie aż sam z siebie się nauczę.Z opinii mojego Miejscowego Doradcy Castingowego (ukłony) i wieści z netu wynika że antares jest hard&tough madafaka i że spokojnie obsługuje casting szczupakowy ale bez extremy. Ciekawe jakie miałeś spostrzeżenia w tym względzie - można używać powyżej tekstowych 60g czy żal sprzętu?? Tak pytam, bo może jakbym wymiótł szafę i troche dołożył........I jakiego megabassa do tego?? (3oz,25lb??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 antek i 3 oz - moim zdaniem szkoda sprzetu i rownie dobrzebedzie ci sie lowilo maszynka polowe tansza... ale to moje subiektywne odczucia. moze remek coś dorzuci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 3oz pewnie szkoda, ale jak ktoś lubi i go stać? nie na darmo chyba na tackle tour opisali go tank-like construction napisz @Remek coś na ten tematpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 antek i 3 oz - moim zdaniem szkoda sprzetu i rownie dobrzebedzie ci sie lowilo maszynka polowe tansza... ale to moje subiektywne odczucia. moze remek coś dorzuci...bardzo dobre odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Do 3oz, czyli śmigamy od 20 do 60-80g.Ale dobrze byłoby wiedzieć jak i czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A conquest DC?? To co masz @peresada wyglądało że robi też z dużymi?? Bynajmniej nie zależy mi na wydaniu tyle kasy ile sie da bo rzeczywiście po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mój Osobisty Doradca Castingowy mówi żeby lookac za conquestem 201, zwykłym bez żadnych elektronicznych bajerów, jako że rzucić 40g przynętą to raczej małą filozofia. Chyba tędy pójdę, bo naprawde boje się ożycie i zdrowie mojego revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mój Osobisty Doradca Castingowy mówi żeby lookac za conquestem 201, zwykłym bez żadnych elektronicznych bajerów, jako że rzucić 40g przynętą to raczej małą filozofia. Chyba tędy pójdę, bo naprawde boje się ożycie i zdrowie mojego revo to bardzo dobra droga. inteligientny ten osobisty doradca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Moim zdaniem (mimo, że niekiedy Cal na TT przesadza i pisze co tu ukrywać pierdoły) rzeczywiście jest to czołg Jeśli chodzi o 3 oz. mi osobiście było by szkoda ale jestem pewien, że spokojnie można go wykorzystać do takich celów. A tak przy okazji o jakim MegaBass myślisz mówiąc 3 oz. i do czego to ma być bo może mógłbym coś doradzić? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tak całkiem kijkiem po wodzie mysłałem o wędce która była by dość (wiem że brzmi to źle) uniwerslanym kijem. Czyli umożliwiała łowienie od przynęt takich jak perch 12 czy średnie gumy (czyli ok 20-30gr) do przynęt ok 60gr czyli nieśmiertelnych sliderów. W tym przedziale też jakieś gumy itp. Tak myślałem że moc kija powinna być w okolicy 20-25lb. Mam premiera 20lb i 1oz i jest niestety trochę słaby żeby stosować C&R - z rybą trochę ponad 70cm jest już trochę chodzenia, strach pomyśleć o tym co będzie jak nabiorą kondycji, stąd myśla o czymś w zamian. Znowu 30lb premier muskie to już pała którą jeszcze można łowić opisanymi przynętami ale już niezbyt sprawia to przyjemnośc - taka typowa jerkówka.Dlatego myślałem nad antaresem - niekoniecznie do łowienia jerkami, raczej do spokojnego łowienia w zmieniających się warunkach - czasem łowię z brzegu pod wiatr czy w krzakach.Jakoś żeście mnie przekonali żeby dac sobie z antaresem spokój, pewnie do tych przynęt zostawię revo a do jerkówki conquesta, zostanie tylko znaleźć kij średni, stąd było pytanie o megabassa - nie da się ukryć że jestem pod bardzo dużym wrażeniem mefista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 hmmm Ciekawe czy ktos tu lukniea ale zapytam Remku mozesz powiedziec cos o wedce dzieki ktorej testowales AntaresaDC7-pytam bo ciekawie sie laduje ta wedeczka a i tak na marginesie ile sie ceni taki kijaszek.Juz sam niewiem czy zaczac przygode z castingiem i dlatego tyle moich pytan o wedki,bo gdybym mial zaczac wedkowac na casta to dopiero po wakacjach jak sianko wpadnie do kieszeni i licze ze wydal bym na sprzet do casta okolo1000-1200zl.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 O wędce było dużo na forum - jest to własnie mefisto. 1000-1200 raczej na pewno nie styknie na tą wędkę i transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 uuu Ale lipa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 O wędce było dużo na forum - jest to własnie mefisto. 1000-1200 raczej na pewno nie styknie na tą wędkę i transport. a mnie się wydaje ze do DC7 remek ma dokreconego JABBERWOCKa . Ale poziom cenowy bardzo zblizony... sam mam takie cudo... i laduje sie spoko od 7 g - tzn nie widac ze sie laduje... ale rzuca pieknie nawet jak ma nad soba CURADO 201DHSV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A ile mniej wiecej trzeba zaplacic za wedke u zbrojmistrza oczywiscie o podobnych parametrach bo niemam zamiary walic w wode jerkiem ktorego waga przekracza 28-30gr.Moja wedka do casta bedzie musiala poradzic sobie z wobkami 8-10gr minimum a max20-25gr.A to tylko dlatego bo nielubie wielkich wabikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 jak chcesz castingowy kij wysokiej jakosci do wabikow max 25g to proponuję, albo uzbroić jakis dobry blank o mocy 17-20 funtów albo kupić kijec castingowy st croix EC66MF. Do tego kijaszka antek DC albo Daiwa steez i sredni cast z wyższej półki masz jak znalazł.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 oho ja sie tak rozpisuje o przyszlej wedeczce a to dopiero moze za 3miesiace. Jak bedzie kasa do dopiero zaczne wariowac jaki kijaszek zlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Jerzy ty Kamila nie podbieraj bo ojca Merca będzie musiał opchać, może na Antka mu wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ale wtopaNiestety w swym niepokomplikowanym umyśle przyjąłem założenie że megabass=mefisto....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ale wtopaNiestety w swym niepokomplikowanym umyśle przyjąłem założenie że megabass=mefisto.......megabass to nie tylko mephisto... to rowniez wiele innych serii wedeczek... <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ale wtopaNiestety w swym niepokomplikowanym umyśle przyjąłem założenie że megabass=mefisto.......megabass to nie tylko mephisto... to rowniez wiele innych serii wedeczek... <_< <_< To ... baaaardzo dużo, świetnych wędek. Jest jeszcze wersja morska XOR, która też nadaje się do łowienia większych drapieżników. A tak przy okazji Mephisto to super wędka - po raz kolejny o tym się przekonałem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja też miałem przyjemność połowić chcwilkę mefisto w niedzielę i.... kredyt mi już przyznali, czekam na kasę i mefisto będzie pewnie w czerwcu A ten kij o którym mówiłeś na zlocie będzie nr 2, jak sie okaże że jest potrzebny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 zaczyna się PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Trochę czasu minęło od naszego pierwszego testu, troche użytkowników przybyło. O doświadczeniu to już nawet nie wspomne. ciekawi mnie jak po ponad 2 latach z okladem ma sie antek / calaic DC/DC7 na tle konkurencji. jak maja sie jego zdolnosci rzutowe do obecnych nowosci na rynku... mam nadzieje ze ktoś cos mądrego napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi