Hubertus Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam szanownych kolegówSzczęśliwie najbliższe dni spędzę nad BUGIEM w okolicach DubienkiI tu rodzi się pytanie, z czym do rybki, ogólnie kumple polecają ciężki spinn i gumę, ale ja się zastanawiam jeszcze nad kleniowookoniowym zestawem i kompletem boleniowych przynęt.może jakieś rady, wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Hubert, z tego co mi wiadomo bierzemy udział w tej samej imprezie. Fajnie - będzie się można razem wódki napić A co do łowienia w tamtych okolicach - skoro pytasz to rozumiem że nigdy nie byłeś?Bo wiesz - mogło by się okazać że akurat łowienie kleni czy boleni daje bardzo ciekawe efekty, tylko że...Tamtejszy Bug to ciągle dzika i bardzo głęboka rzeka. Nie rzadko krok od brzegu jest dołek na kilkanaście metrów. Nie ma praktycznie wypłyceń, zapomnieć można o umocnieniach brzegu. Klenie w Bugu są na pewno liczne i nierzadko wielkie, co do tego nie mam wątpliwości, ale powiem szczerze - mi brak pomysłu jak je ugryźć na takiej rzece spinem. Myślę natomiast że z boleniami można próbować. Jest jeszcze wczesny wrzesień, więc w sprzyjających warunkach mogą się czasem pokazywać. Te można atakować, bo jeśli nie będą żerowały na powierzchni to odnalezienie ich w plątaninie zakrętów, zwalonych drzew, skarp, starorzeczy itp. będzie raczej bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 no jasne że będzie mozna się napić klenie sobie darowałem, biorę jeden kijek do 45g, i walizkę z gumami, do tego trochę żelastwa i wobków boleniowych, i troszku mniejszych precjozów na okonie ze starorzeczado zobaczenia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 koledzy są tam jakieś zawody organizowane? bo lubi tamtejszy bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLUT897 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 lowie nad bugiem w tamtych okolicach juz okolo 15 lat na spining polecam odcinek od ujscia welnianki w gore rzeki.na wiosne przy wyzszym stanie wody rzeczka welnianka choc niepozorna,ale mozna tam polapac okoni i ploci,szczupaki terz sa ale najczesciej trafiaja sie mikrusy.z perspektywy czasu moge powiedziec ze kazdy rok jerzeli chodzi o wyniki jest coraz slabszy,ale warto przyjechac nad bug,to piekna dzika rzeka.chba ostatnia juz taka w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi